Προς το περιεχόμενο

νέο monitor ?

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αμα τα μετρησεις και τα βρεις 6 και 2 δειξ'το μου και εμενα...

Και οταν διαπιστωσεις οτι στο ΤΝ ειναι πχ σε γενικες γραμμες 10-14 και στο IPS 12-18 πεισε με και οτι βλεπεις διαφορα...

Στο 1ο ειμαι κατηγορηματικος, το 2 και το 6 ειναι @@. Στο δευτερο, μπορει να ανηκεις στο 2% που μπορει να καταλαβει τη διαφορα....αλλα ο φιλος?

Επειδή το έχω ξεψιρίσει ως εκεί που δεν λέγεται με το εν λόγω monitor της dell, διάβασα ότι κάνει και για games. FPS τύπου COD4 δλδ που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, όχι μόνο tetris και pacman. Τα user reviews/comments έλεγαν ότι δεν υπήρχε ghosting κτλ, οπότε τώρα αν το δικό μου μάτι είναι αετίσιο και έχω πρόβλημα, τι να κάνουμε, θα το γυρίσω σε tetris :-D.

FYI επίσης, οι τιμές που δίνουν για response time είναι πάντα typical και πάντα G2G (Grey to Grey). Δλδ αν τα παίζω ασπρόμαυρα τότε θα είναι περίπου 2ms και περίπου 6ms αντίστοιχα. Άλλα ασπρόμαυρο παιχνίδι έχω να παίξω από εποχής GameBoy :-D.

Αυτό που περιμένω τώρα είναι να την πάρω από overclockers.co.uk ή pcbuy . Έστειλα mail στους πρώτους να μου πούνε τα μεταφορικά, στο pcbuy είναι 45 λίρες. Επίσης θα την κόψω τιμολόγιο, οπότε γλυτώνω ~40 ευρά :-). Στους overclockers δεν λέει τίποτα για την πανευρωπαική εγγύηση της DELL, αλλά υποθέτω ισχύει ούτως ή άλλως... σωστά;

PS: Και ελπίζω να πέσει η ισοτιμία λίρας - ευρώ, 1.22 περίπου είναι τώρα. Πριν από λίγο ήταν 1.14.........

Δημοσ.

1.12 την βλεπω εγω τη λιρα....μια χαρα ειναι, επεσε κιολας!

Το response time ειναι μεγαλη ιστορια. Τα σοβαρα reviews σου δινουν ενα διαγραμμα που εχει τα MS σε ολους τους δυνατους συνδιασμους αλλαγης χρωματος (πχ αλλο χρονο παιρνει για να σβησει απο την αποχρωση 1209 του κοκκινου και να αναψει στην αποχρωση 4958 του μπλε και αλλο χρωνο για να σβησει απο το μπλε-2983 και να αναψει στο κιτρινο-1486). Οποτε βγαινει μια καμπυλη και απο αυτην μπορεις να βγαλεις τα συμπερασματα σου. Στα IPS panels αυτη η καμπυλη δεν απεχει πολυ απο μια ευθεια καθετη στον αξονα των Υ (δηλαδη των ms) που σημαινει οτι το panel ειναι σχετικα ομοιογενες και εχει παρομοιο response time σε ολους τους συνδιασμους. Στα PVA απο την αλλη υπαρχει αρκετη μεταβλητοτητα και η καμπυλη ειναι ανοδικη....που σημαινει οτι υπαρχουν γρηγορες αλλαγες αλλα υπαρχουν και αργες. Στα TN δεν ειναι τοσο ομοιογενης η καμπυλη, αλλα ακομα και στα ψηλα σημεια της παραμενει σε καλα επιπεδα και σε γενικες γραμμες καλυτερα και απο τα αλλα 2 ειδη.

Ολα αυτα τα ειπα γιατι τα 2ms που δηλωνει ενας κατασκευαστης ειναι η καλυτερη τιμη που πιανει σε καποια αλλαγη....το να κατεβαινει πολυ χαμηλα σε ενα σημειο η καμπυλη δε σημαινει οτι δεν ειναι ψηλα σε αλλα. Γι'αυτο πχ στα PVA βλεπεις να δηλωνουν πλεον πολυ καλες τιμες αλλα να εχουν ακομα λιγο ghosting....γιατι στην πλειοψηφια της η καμπυλη ειναι πολυ ψηλοτερα απο το σημειο που κατεβαινει χαμηλα και κρατανε μονο τη δικη του τιμη.

Το Point ειναι οτι ουτε 2ms ουτε 6 υπαρχουν....αυρα ειναι για να χαιρονται οι αδαεις. Καλο ειναι να ξερεις σε γενικες γραμμες τι παιζει....και μονο απο το ειδος του panel καταλαβαινεις τι περιπου θα δεις.....μετα το βλεπεις στην πραξη και αν σε ενοχλει το απορριπτεις αν σου φαινεται ΟΚ , εχει καμια σημασια αν δηλωνει 2 ή 6 ή 16?

Δημοσ.

Ωχ, ναι ρε συ, 0.88 ήτανε και όταν κοίταξα... είμαι και του πανεπιστημίου :-D.

Αυτές τις καμπύλες δεν τις έχω συναντήσει ως τώρα... αλλά και για TN, IPS, xVA έμαθα πριν λίγες μέρες, εξ αφορμής της αναβάθμισης και επειδή το ανέφερε κάποιος στο forum. Όσο ζεις μαθαίνεις :-).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...