Προς το περιεχόμενο

Νέα κάρτα γραφικών - σχετικά αθόρυβη

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως ομως αν το βαλω στο 30% ζεσταινεται πολυ στα παιχνιδια γιατι τωρα το εχω στο auto δηλαδη στο 50% δειχνει και η θερμοκρασια ειναι στους 71 βαθμους....Η καρτα ειωαι αυτη Sapphire 4870 SVGA ( PCI-Express, 512MB, DDR5 )

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
θα το ξαναπώ ακόμα μια φορα.Αν βάλεις το cooler στο 30% δεν ακούγεται τίποτα ούτε μέσα στα games ούτε έξω στα windows.i θερμοκρασία είναι σταθερή 55βαθμούς αν θυμάμαι καλά.

Ο φίλος που ανέφερα πιό πάνω είχε θέματα θορύβου μόνο όταν έπαιζε games, όχι όταν έκανε browsing ή έβλεπε ταινίες...κάτι που σημαίνει ότι το ανεμιστήρι δεν δούλευε συνεχώς στο 50%...επίσης αν βγάλεις το auto από την ρύθμιση για τις στροφές και βάλεις 30% που λες εσύ θα ψήσεις μπιφτέκια μέσα εκεί γιατί μένουν καρφωμένες οι στροφές στο 30%...δεν είναι τυχαίο που το λέει και το άλλο το παλικάρι για τον θόρυβο!!

Και επίσης τι μαλακία είναι αυτή να δίνεις τόσα χρήματα για μια κάρτα και να πρέπει μετά να την πειράζεις εσύ ο ίδιος για να μην κάνει σαν σκουπιδιάρικο??? Τουλάχιστον εγώ την GTX285 την πλήρωσα αρκετά αλλά δεν της έχω πειράξει το παραμικρό και είναι τέρμα αθόρυβη..;)

Δημοσ.
Evga Gtx 275 ανετα.

10 Χρονια εγγυηση :-)

Αν και σου ειπα πριν ποια ειναι καλυτερα να παρεις για να μη ξοδευτεις.

Αφου δεν παιζεις games τοτε θα δωσεις 180 ευρω χωρις κανενα μα κανενα λογο:-)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1136534&CHIPSET_TYPE=HD+4870&category=69977735&catalog=20

Και πολυ ειναι:P

Βασικά έχω μία επιδότηση οπότε θα την πάρω με τρελή έκπτωση :-D

Και έστω το ένα παιχνίδι που θέλω να παίζω κυρίως (το DIABLO) θέλω να το παίζω όσο πιο άνετα γίνεται. Καινούργιος υπολογιστής είναι στο κάτω κάτω που βλέπω να τον έχω και αυτόν για καμία 5ετία όπως τον προηγούμενο. :o

Αν οι nVidia ρυθμίζουν στροφές γνωρίζεις?

Δημοσ.

Με την Nvidia δεν θα χρειαστεί να ρυθμίσεις στροφές...το auto της είναι στο 40% όπου δεν ακούς τίποτα και όταν παίζεις για ώρα και ανέβουν οι θερμοκρασίες πάνω από ένα σημείο τότε ανεβάζει στροφές μόνο του και όσο χρειάζεται...εσύ δεν μπλέκεις!!

Παρόλα αυτά αν θες να μπλέξεις και να τα ρυθμίσεις μόνος σου υπάρχει το eVGA Precision που θα στο έχουν μέσα στην συσκευασία που τα ρυθμίζεις όλα;)

Δημοσ.

Οντως στο Auto και καθάρισες.

Αν θες να ρυθμίσεις στροφές(που δεν χρειάζεται),κάντο με Riva Tuner ή με EVGA Precision.

Δημοσ.
Ο φίλος που ανέφερα πιό πάνω είχε θέματα θορύβου μόνο όταν έπαιζε games, όχι όταν έκανε browsing ή έβλεπε ταινίες...κάτι που σημαίνει ότι το ανεμιστήρι δεν δούλευε συνεχώς στο 50%...επίσης αν βγάλεις το auto από την ρύθμιση για τις στροφές και βάλεις 30% που λες εσύ θα ψήσεις μπιφτέκια μέσα εκεί γιατί μένουν καρφωμένες οι στροφές στο 30%...δεν είναι τυχαίο που το λέει και το άλλο το παλικάρι για τον θόρυβο!!

Και επίσης τι μαλακία είναι αυτή να δίνεις τόσα χρήματα για μια κάρτα και να πρέπει μετά να την πειράζεις εσύ ο ίδιος για να μην κάνει σαν σκουπιδιάρικο??? Τουλάχιστον εγώ την GTX285 την πλήρωσα αρκετά αλλά δεν της έχω πειράξει το παραμικρό και είναι τέρμα αθόρυβη..;)

και εγώ γιατί δηλαδή δεν έψηνα μπιφτέκι που παίζω 10ώρες την ημερα games??δεν νομίζω η 55C να ψήνεις μπιφτέκι..

Δημοσ.
Βασικά έχω μία επιδότηση οπότε θα την πάρω με τρελή έκπτωση :-D

Και έστω το ένα παιχνίδι που θέλω να παίζω κυρίως (το DIABLO) θέλω να το παίζω όσο πιο άνετα γίνεται. Καινούργιος υπολογιστής είναι στο κάτω κάτω που βλέπω να τον έχω και αυτόν για καμία 5ετία όπως τον προηγούμενο. :o

Αν οι nVidia ρυθμίζουν στροφές γνωρίζεις?

Αφου εχεις επιδοτηση τοτε οκ δικο σου θεμα.:-)

Για τις στροφες σου απαντησε ενα παιδι πιο πανω.

Δημοσ.

εγώ έχω την sapphire 4870 1GB την κόκκινη, πριν την αγοράσω είχα διαβαση ότι έχει το καλύτερο k αθόρυβο ανεμιστηράκι ήταν k ποιο ακριβή από τις άλλες υλοποίησης

Δημοσ.

lefteris210:

Είναι λίγο δύσκολο να δεχτεί κάποιος την άποψή σου ως αντικειμενική, όταν έχεις avatar ATi και λες πως ψωνίζεις εδώ και δέκα χρόνια μόνο ATi.

Επίσης καλό είναι να μη παραπλανείς κάποιον, λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν.

Φυσικά και οι ATi δεν ήταν πάντα γρηγορότερες και φθηνότερες.

Όπως δεν είναι και την παρούσα στιγμή.

Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, η 4890 δεν είναι γρηγορότερη από την GTX275.

Για την ακρίβεια κινούνται στα ίδια επίπεδα, σε κάποια games είναι λίγο μπροστά η μία σε κάποια η άλλη.

Η πλειοψηφία αυτών γέρνει μάλλον προς την GTX275.

eliascm21:

Reference cooler εννοώ το κλασσικό της Nvidia, όπως αυτό που έχει η EVGA.

Τις στροφές μπορείς να τις ρυθμίσεις με το EVGA precision ή με riva tuner.

Αν και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί καν να το κάνεις.

Δημοσ.

30% και παιχνιδια κομματακι δυσκολο εγω που το δοκιμασα εφτανε στους 80 περιππου στο RES 5 και σε αδρανεια περιππου στους 70...τι να πω μπορει οι καρτες να εχουν γινει λιγο θορυβωδεις τελευταια...

Δημοσ.

Και εκεί που επιτέλους είχα αποφασίσει επιτέλους να πάρω την Evga Gtx 275, διαπιστώνω ότι έχει αφαιρεθεί από το site του πλαισίου :-(

Και ούτε στο e-shop υπάρχει...

Οπότε τώρα μεταξύ Palit GTX 275, Sparkle GTX 275 και Gigabyte GTX275, ποιά θεωρήται καλύτερη ???

Τα 2 ανεμηστηράκια τις Palit δεν αυξάνουν τον θόρυβο? Την έχει κανείς?

Δημοσ.

Μπορεις να παρεις τη sparkle με το reference cooler που σου ειπε πιο πανω ο liopyr.

Οποια και να παρεις παντως η αποδοση και των τριων που κοιτας ιδια θα ειναι.

Αυτη παντως εχει εγγυηση εφορου ζωης απο οτι ξερω απο την ιδια την εταιρια.

Και με reference cooler B)

Αν διαθετεις γερή επιδοτηση μπορεις να την τσιμπησεις.:-D

Δημοσ.
Και εκεί που επιτέλους είχα αποφασίσει επιτέλους να πάρω την Evga Gtx 275, διαπιστώνω ότι έχει αφαιρεθεί από το site του πλαισίου :-(

Και ούτε στο e-shop υπάρχει...

Οπότε τώρα μεταξύ Palit GTX 275, Sparkle GTX 275 και Gigabyte GTX275, ποιά θεωρήται καλύτερη ???

Τα 2 ανεμηστηράκια τις Palit δεν αυξάνουν τον θόρυβο? Την έχει κανείς?

Εχω την palit GTX275, και ναι ,κανει θορυβο ,ειδικα εγω που ειχα συνηθισει τον zalman vf 1000 cooler μου φανηκε αρκετος.

Περιμενω τον thermalright HR-03 GTX cooler για να ησυχασω πια.

Να ξερεις οτι ολες οι GTX εχουν πολυ θορυβο,αλλες περισοτερο αλλες λιγοτερο.

Μονο αν παρεις εξτρα cooler θα ειναι αθορυβη.Υπαρχει βεβαια και η λυση του rivatuner ,αλλα παλι οταν παιζεις games θα πρεπει να ανεβαζει στροφες,και αν εχεις αθορυβο pc θα νομιζεις οτι εχεις ηλ.σκουπα και δουλευει.

Σε συμβουλευω να παρεις την Gigabyte ΑΤΙ4890 που εχει τον zalman cooler ιδιο περιπου με αυτον που ειχα .

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516347

Αν και ειμαι οπαδος της nvidia αν γινοταν τωρα να αγορασω καρτα δεν θα επαιρνα GTX αλλα αυτην την ΑΤΙ της gigabyte

Αν βαλεις και το zalman fan mate2 (εχει 5 ευρω περιπου ) θα εχεις απολυτη ησυχια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...