Προς το περιεχόμενο

Νέα κάρτα γραφικών - σχετικά αθόρυβη

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ!

Θα ήθελα να μου προτείνεται μία καλή κάρτα γραφικών η οποία όμως να μην είναι πολύ θορυβώδης (σημαντικό). Το μπάτζετ είναι γύρω στα 150-200 ευρώ.

Επεξεργαστής θα είναι ο intel i5 η μητρική η Asus P7P55 D και οθόνη η LG W2253V-PF TFT Monitor 21.5''.

Ο υπολογιστής προορίζεται κυρίως για HD ταινίες, λιγότερο για επεξεργασία video-εικόνας και games (αλλά θέλω οπωσδήποτε να παίζει άνετα το DIABLO III :o)

Τι μου προτείνεται? Εγώ έλεγα για αυτή. Να περιμένω τις καινούργιες ATI ή θα΄ναι πανάκριβες? Επίσης με το CUDA των nVidia τι παίζει? Αξίζει?

Ευχαριστώ :-)

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η συγκεκριμενη 4870 που διαλεξες ειναι πανακριβη και δεν βλεπω να προσφερει κατι καλυτερο απο τις ποιο φτηνες υλοποιησεις,προτεινω αν εχεις χρονο να περιμενεις τις νεες καρτες της ΑΤΙ,ακομα και μην φτανει το μπατζετ σου για τις νεες καρτες,θα πεσουν οι τιμες στις παλιες :-)

Δημοσ.
Η συγκεκριμενη 4870 που διαλεξες ειναι πανακριβη και δεν βλεπω να προσφερει κατι καλυτερο απο τις ποιο φτηνες υλοποιησεις,προτεινω αν εχεις χρονο να περιμενεις τις νεες καρτες της ΑΤΙ,ακομα και μην φτανει το μπατζετ σου για τις νεες καρτες,θα πεσουν οι τιμες στις παλιες :-)

Επειδή μάλλον δεν μπορώ να περιμένω, μπορείς να μου προτείνεις κάποια από τις είδη υπάρχων? Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Και πως ξέρετε αν θα παίζουν το diablo 3 αυτές?

Το υποθετουμε. Κανεις δε το ξερει πριν παρει την καρτα και τη βαλει στο pc να δει τι γινεται :P

( Πλακιτσα :lol: )

Παιζει diablo 3 χαλαρα μην ανησυχεις :-)

Δημοσ.

Επειδη λες πως το pc προριζεται για λιγο gaming με αυτη θα παιζεις diablo 3 ανετα και οχι μονο

Και οικονομια πανω απο ολα :-D

Εγω με την ιδια αλλα με την υλοποιηση της Gecube με ιδιο ανεμιστηρακι ( μαλον ειναι ιδιο ) στο 28% δεν εχω θορυβο.

EDIT

Nvidia ειπες ε ??? Δε το προσεξα :-D:-D

Αλλα τι προβλημα εχεις με τις Αti ??

Δημοσ.
Δεν βγάζει drivers για ubuntu...

Αυτό με προβληματίζει και εμένα. Αλλά νόμιζα ότι δεν ισχύει για όλες τις ATI... Δηλαδή τι προβλήματα θα έχω αν βάλω linux με ATI? Υπάρχει περίπτωση να μην παίζουν και καθόλου? Γιατί ενδιαφερόμουν και εγώ να αρχίσω με Linux...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Σκεφτόμουν και εγώ για την Sapphire 4890, αλλά τώρα το ξανασκέφτομαι για ATI λόγω linux..

Για την Palit GTX 275 ή 260 με προβληματίζουν τα 2 ανεμηστηράκια που βλέπω... Καμία άλλη πρόταση από Nvidea?

Α και κάτι άλλο, το Enermax PSU 525W αντέχει με τις παραπάνω κάρτες?? Γιατί το σύστημα θα έχει και 3 ή 4 σκληρούς (επεξεργαστής ο i5).

Δημοσ.

Την έχεις? Από θόρυβο τι παίζει? Θα μπορώ αν δεν παίζω παιχνίδια κτλ να ρυθμίζω τις στροφές πιο κάτω? Ή αυτό το κάνουν όλες?

Επίσης επειδή την βλέπω ψιλό κουμούτσα δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα με την Asus P7P55 ή με mid κουτί που θέλω να πάρω... ε?

Δημοσ.
Αυτό με προβληματίζει και εμένα. Αλλά νόμιζα ότι δεν ισχύει για όλες τις ATI... Δηλαδή τι προβλήματα θα έχω αν βάλω linux με ATI? Υπάρχει περίπτωση να μην παίζουν και καθόλου? Γιατί ενδιαφερόμουν και εγώ να αρχίσω με Linux...

Γενικότερα οι nvidia κάρτες έχουν πολύ καλή υποστήριξη απο linux. Όχι οτι οι ati δε θα παίζουν αλλα θα παιδευτείς λιγάκι μέχρι να καταφέρεις να την κάνεις εγκατάσταση. Τώρα ας πούμε με ati είμαι σε ubuntu αλλα μέχρι να την εγκαταστήσω να αλλάξω ανάλυση και να παίζει και το compiz μου βγήκε η πίστη...

Γι αυτό και είμαι ακόμα σε ubuntu 8.10 ενώ έχει βγεί και 9.04 φοβάμαι να κάνω upgrade λόγω ati. Οπότε μία nvidia την έχω ανάγκη...

Δημοσ.

Αν θέλεις αθόρυβη κάρτα τότε μακρυά από τις ΑΤΙ ειδικά την 4870 (παναία μου σαν ελικόπτερο κάνει όταν παίζεις....), εκτός πια αν έχεις τόοοοοσο καλά ηχομονωμένο κουτί...πάρε την GTX275 που σου λένε τα παιδιά, εγώ που έχω την 285 δεν ακούω σχεδόν τίποτα όταν παίζω αντίθετα με την 4870 ενός φιλου που νομίζεις ότι μαζεύουν τα σκουπίδια έξω από το σπίτι του;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...