Προς το περιεχόμενο

Windows Vista SP2 x64 η x86 ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ. το κατεβαζω...:-)

εαν ειναι ευκολο δεν μου λες τι συμαινει κιολας για να γνωριζω...

Δημοσ.

Το χ86 ειναι ενα σετ αρχιτεκτονικης επεξεργαστων (εντολες δηλαδη για τη λειτουργια του επεξεργαστη) και εχει παρει την ονομασια του απο τα παλια μοντελα επεξεργαστων που το ονομα τους τελειωνε σε 86. πχ Intel 8086

Οταν αυτος ο ορος εγινε συνηθης απο τους 80386 συνδεθηκε με το συστημα αρχιτεκτονικης αυτων, το λεγομενο 32-Bit instruction set of 80386. Για απλουστευση επικρατησε το x86-32 κυριως για να ξεχωριζει τοτε απο το χ86-16 Instruction set.

Σημερα το χ86-16 δεν υπαρχει και εχουμε το πιο καινουργιο χ86-64 ή x64 για συντομια

Γι αυτο βλεπεις τα τελευταια χρονια και τα windows (και αλλα προγραμματα βεβαια) κυκλοφορουν σε 2 εκδοσεις. χ32 και χ64. Αν εχεις επεξεργαστη που υποστηριζει το χ64 instruction set θα ηταν καλυτερο να δουλευεις με χ64 λειτουργικο....

Ελπιζω να σε καλυψα στοιχειωδως..

Δημοσ.

νομιζω πως το καταλαβα, αν και δεν εχω ασχοληθει τοσο πολυ με επεξεργαστες και πυρηνες...

ευχαριστω παντος.

να πω και κατι αλλο τωρα που μπηκα στη διαδικασια να κανω update, τα ΜΒ κατεβαιναν ανα 100δες. τι βαρυ λειτουργικο που ειναι ρε παιδια.

που ειναι οι εποχες που το λειτουργικο μαζι με ολα τα update δεν ξεπερνουσαν τα 2 gb

Δημοσ.
Το χ86 ειναι ενα σετ αρχιτεκτονικης επεξεργαστων (εντολες δηλαδη για τη λειτουργια του επεξεργαστη) και εχει παρει την ονομασια του απο τα παλια μοντελα επεξεργαστων που το ονομα τους τελειωνε σε 86. πχ Intel 8086

Οταν αυτος ο ορος εγινε συνηθης απο τους 80386 συνδεθηκε με το συστημα αρχιτεκτονικης αυτων, το λεγομενο 32-Bit instruction set of 80386. Για απλουστευση επικρατησε το x86-32 κυριως για να ξεχωριζει τοτε απο το χ86-16 Instruction set.

Σημερα το χ86-16 δεν υπαρχει και εχουμε το πιο καινουργιο χ86-64 ή x64 για συντομια

Γι αυτο βλεπεις τα τελευταια χρονια και τα windows (και αλλα προγραμματα βεβαια) κυκλοφορουν σε 2 εκδοσεις. χ32 και χ64. Αν εχεις επεξεργαστη που υποστηριζει το χ64 instruction set θα ηταν καλυτερο να δουλευεις με χ64 λειτουργικο....

Ελπιζω να σε καλυψα στοιχειωδως..

να συμπληρωσω, οτι οι σημερινοι επεξεργαστες υποστηριζουν ολοι και χ86 και χ64 εφαρμογες, οποτε οποιο λειτουργικο θες, το βαζεις χωρις προβλημα.

επισης η διαφορα ειναι οτι τα χ86 συστηματα βλεπουν μεχρι 3 -3,3gb RAM, ενω τα χ64 βλεπουν ολη τη μνημη που εχει το μηχανημα 4-6-8GB RAM.

Δημοσ.

σιγουρα ειναι προτιμοτερο να εχει κανει χ64 αλλα τι γινετε με τα προγραμματα που δουλευει ?

και δεν μιλαω για τα επαγγελματικα, αλλα ολα αυτα που κανουμε χρηση ολοι εμεις οι απλοι καθημερηνοι χρηστες. προγραμματα για εικονα, video, games κλπ...

Δημοσ.

δηλαδη ειναι καλυτερο να βαλει καποιος ενα Χ64 bit λειτουργικο για να του δει την 4 αρα μνημη που εχει και απο εκει και περα να βαλει οποιο προγραμμα κανει χρηση η θελει ασχετα εαν δουλευει με Χ64 bit

η

ειναι μια λυση που δεν συνισταται ?

Δημοσ.

Αν το PC σου έχει πάνω από 3-3.25GB RAM εγκατεστημένη και θέλεις να την εκμεταλλευτείς ολόκληρη, η χρήση 64μπιτων Windows είναι σχεδόν μονόδρομος.

Δημοσ.

να το θεσω καπως αλλιως,

εαν εχω 4 GB RAM εγκατεστημένα δεν ειναι σημαντικη απωλεια η RAM που χανω ?

φανταζομαι πως ναι.

το συμαντικο ερωτημα ειναι οτι εαν εγκαταστησω σε ενα Χ64 bit λειτουργικο προγραμματα οπως photoshop, dreanweaver κλπ που δουλευω αλλα οχι Χ64 bit-α θα εχω προβλημα στην λειτουργια των προγραμματων η του λειτουργικου ???

Δημοσ.

Όχι, δε θα έχεις πρόβλημα ούτε με τα προγράμματα ούτε με το λειτουργικό. Δες π.χ. το ακόλουθο screenshot από τις διεργασίες που τρέχουν αυτήν τη στιγμή στο σύστημά μου (Vista SP2 x64):

post-4351-129063024386_thumb.png

Όσες διεργασίες έχουν στο τέλος *32, είναι 32μπιτες. Οι υπόλοιπες είναι 64μπιτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...