Προς το περιεχόμενο

External Drive σε Toshiba με Ubuntu...δεν παίζει videos...

sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Σύνδεσα ένα LiteOn External DVD-RW αγορασμένο πριν 5 χρόνια,σε Toshiba Satellite (μέσω USB).Φαίνεται ως συσκευή DVD-RW στο Computer,αλλά παίζει μόνο τα μουσικά cd's που φορτώνω.Τα dvd's με ταινίες ή .avi's,δεν τα παίζει καθόλου...Το ίδιο LiteOn,συνδεδεμένο με το Desktop PC (Mepis 8,κλπ.),παίζει άψογα και ταινίες dvd αλλά και τα .avi's που φορτώνω.

Τι γίνεται;

Πρέπει να κάνω κάτι για να παίζει τα πάντα στο Notebook;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνω,jim_p...

Τι εννοείς codecs;Το Ubuntu παίζει τα πάντα όσον αφορά αρχεία,dvd's,κλπ.

Είναι δυνατόν να παίζει ταινίες και .avi's το Matshita του Toshiba και όχι το LiteOn...;

Στο τι αρχεια παίζει το λειτουργικό ΔΕΝ παίζει ρόλο η συσκευή. Κανένα!

Παίζει ρόλο το τι codecs έχεις στο σύστημα. Και το ubuntu δεν παίζει ούτε avi, ούτε mp3 από μόνο του.

Εγώ συνήθως δίνω ένα sudo apt-get install vlc ή sudo apt-get install gnome-mplayer και τελειώνω, αλλά εξαρτάται και ποιος player σε βολεύει ;)

Στο τι αρχεια παίζει το λειτουργικό ΔΕΝ παίζει ρόλο η συσκευή. Κανένα!

Παίζει ρόλο το τι codecs έχεις στο σύστημα. Και το ubuntu δεν παίζει ούτε avi, ούτε mp3 από μόνο του.

Εγώ συνήθως δίνω ένα sudo apt-get install vlc ή sudo apt-get install gnome-mplayer και τελειώνω, αλλά εξαρτάται και ποιος player σε βολεύει ;)

Συμφωνώ απολύτως...

Και το VLC υπάρχει,αλλά και όλα τα codecs που δεν είχε default το Ubuntu...Τα πέρασα εγώ...Γι αυτό και δεν καταλαβαίνω τι παίζει...Το LiteOn ξεκινάει να δουλεύει αλλά σε μερικά δευτερόλεπτα σταματάει,χωρίς να εμφανίζει τίποτα...

Αν έλεγες ότι το κάνει μόνο στα dvd-video (πχ από το video club) θα σου έλεγα ότι σου λείπει το libdvdcss2, το είχα πάθει κι εγώ. Τα avi στα εμφανίζει σαν αρχεία; Και μετά πατάς κλικ πάνω τους και δεν παίζουν;

Οπως περιέγραψα και παραπάνω,όταν βάζω δίσκο με .avi,π.χ.,ο δίσκος φαίνεται να τρέχει,ακούγεται θόρυβος ότι τρέχει,αλλά τα αρχεία δεν εμφανίζονται ποτέ...Μετά από 10 δευτερόλεπτα,σταματάει να τρέχει,και δεν γίνεται τίποτα...

Δοκιμασε με ενα αλλο δισκακι που εχει αλλου ειδους αρχεια να δεις αν κανει τα ιδια.

Επισης δοκιμασε και με αρχεια τυπου .ogg κλπ, οχι απο το δισκακι, απλα αν τα παιζει απο το σκληρο.

αν κατάλαβα καλά δεν αναγνωρίζει filesystem. Παίζει μόνο audio cd.

ίσως αν προσθέσεις τη συσκευή στο fstab με τις παραμέτρους που έχει το κανονικό dvd-rw να λυθεί το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...