Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου έχει πρόβλημα με την αναπαραγωγή mkv HD αρχείων, επειδή έχει παλιό σχετικά υπολογιστή. Και είπα να του τα μετατρέψω σε κανονική ποιότητα σε avi μορφή.

Το mkv έχει και υπότιτλους μέσα (7 για την ακρίβεια). Τους ελληνικούς τους έχω χώρια,

άρα δεν με ενδιαφέρουν οι 7 ξένοι. Τώρα με ποιο πρόγραμμα να μετατρέψω; Έχω VirtualDub, Xilisoft Video Converter.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:35 ----------

Με το VirtualDub Mode δεν δέχεται το αρχείο. Με το Xilisoft είμαι λίγο επιφυλακτικός γιατί απλό αρχείο avi που μετέτρεψα εμφάνισε delay.

Δημοσ.

Για τσέκαρε μία το MediaCoder ή το SUPER.

Θα μπορούσες επίσης να τα μετατρέψεις πάλι σε x264 MKV, αλλά χαμηλότερης ανάλυσης (π.χ. 640 επί XXX) για να τα σηκώνει ο επεξεργαστής του φίλου σου. Ένα πολύ εύκολο πρόγραμμα και με πολύ καλά αποτελέσματα γι' αυτήν τη δουλειά είναι το RipBot264.

Δημοσ.

Το Super δεν κάνει τίποτα. Κατέβασα το WinAvi αλλά καίει μόνιμα και έναν υπότιτλο μαζί με την ταινία και την κάνει χωρίς ήχο. Ο ήχος είναι DTS.

Δημοσ.

Πιο γρήγορα και εύκολα θα τα ξανακατεβάσεις σε avi παρά θα κάνεις μετατροπή ενός mkv σε avi.

(Γνώμη μου)

Εκτός αν θέλεις να διευρύνεις τις γνώσεις σου και έχεις άφθονο χρόνο και υπομονή, οπότε δες και το Handbreak.

Δημοσ.

Καλύτερα κατέβασέ το σε απλή ανάλυση, ή κάνε το xvid στην ίδια ανάλυση. Το xvid το παίζουν σχεδόν όλοι οι υπολογιστές.

Μέχρι και στο πρώτο xbox έχω παίξει xvid 720p

Δημοσ.

Τώρα κάνω κάτι με το Ripbot. Μετά στην άλλη ταινία θα δοκιμάσω το Handbrake, φαίνεται ενδιαφέρον!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:53 ----------

Τώρα τελείωσε το Ripbot και δεν έχει δημιουργήσει πουθενά το αρχείο. Τζάμπα τόση ώρα και 2 περάσματα κιόλας. Θα δοκιμάσω το Handbrake.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Κι εγω εχω μια ταινια σε hd καπου 4,3 GB και θελω να την κανω να παιζει σε πλαιο dvd player επιτραπεζιο που δεν υποστηριζει hd .

Η ταινια εχει υποτιτλους σε srt.

Τι μπορω να κανω ??

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Από παλαιότερα μηνύματά σου, θυμάμαι ότι δε σου είναι ξένα προγράμματα όπως ConvertXtoDVD και WinAVI. Τί αλλάζει αυτήν την φορά;

Δημοσ.

Από παλαιότερα μηνύματά σου, θυμάμαι ότι δε σου είναι ξένα προγράμματα όπως ConvertXtoDVD και WinAVI. Τί αλλάζει αυτήν την φορά;

Μια χαρα γνωστα μου ειναι αλλα δεν τα εχω δοκιμασει αν κανουν με HD που θελω να "χαμηλωσω" σε ποιοτητα ...Ευχαριστω.

Δημοσ.

ακόμα μπορείς να κανεις και videocd η SVCD ειδικά το SVCD άμα το κανεις καλά με full quality έχει πολύ καλή εικόνα και παιζει παντού σε οποιοδήποτε pc και σε πολλά dvd players.

Παλιότερα που ο κόσμος δεν καταλάβαινε από codecs και λοιπά τους τα έκανα vcd η svcd

Δημοσ.

ακόμα μπορείς να κανεις και videocd η SVCD ειδικά το SVCD άμα το κανεις καλά με full quality έχει πολύ καλή εικόνα και παιζει παντού σε οποιοδήποτε pc και σε πολλά dvd players.

Παλιότερα που ο κόσμος δεν καταλάβαινε από codecs και λοιπά τους τα έκανα vcd η svcd

Είπαμε ρε συ αλλά αφού μπορεί να τα κάνει dvd, ποιος ο λόγος να τα κάνει SVcd;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα

Μολις μπηκα και εγω στην παρεα του insomnia..φοβερο

Εγω παλι θελω να ρωτησω κατι αλλο..Καταρχας υπαρχει δυνατοτητα αρχειου .avi με ηχο dts?

και αν ναι , υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να μετατρεψει .mkv αρχεια (ταινιες) σε .avi με dts ηχο και υπότιλους? Εννοω αν υπαρχει καποιο που να κανει την δουλεια μονο του , χωρις να χρειαζεται να κανω πρωτα demux μετα convert και μετα mux με διαφορετικα προγραμματα..

ευχαριστω

Δημοσ.

Καλησπερα

Μολις μπηκα και εγω στην παρεα του insomnia..φοβερο

Εγω παλι θελω να ρωτησω κατι αλλο..Καταρχας υπαρχει δυνατοτητα αρχειου .avi με ηχο dts?

και αν ναι , υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να μετατρεψει .mkv αρχεια (ταινιες) σε .avi με dts ηχο και υπότιλους? Εννοω αν υπαρχει καποιο που να κανει την δουλεια μονο του , χωρις να χρειαζεται να κανω πρωτα demux μετα convert και μετα mux με διαφορετικα προγραμματα..

ευχαριστω

Καλώς όρισες στο insomnia (φίλε; ) makiskous.

Καλύτερα είναι να ανοίξεις ένα νέο θέμα στο ανάλογο τμήμα (Video and Audio) γιατί κάνοντας ερωτήσεις σε θέματα άλλων χάνεται το δικό σου.

Πάντως για την ερώτηση σου, επειδή δεν έχω πρόχειρο κάποιο Mkv με dts ήχο, πιστεύω ότι το avidemux 2 μπορεί να σου κάνει την μετατροπή. Θα φορτώσεις το mkv, θα επιλέξεις στο δεξί μέρος στο Video να είναι MPEG4 svid, στο COnfigure θα ορίσεις το bitrate και στο format θα βάλεις AVI.

Θα πατήσεις Save as->Video και θα δώσεις όνομα. Θα πρέπει να δώσεις μόνος σου την κατάληξη .avi στο όνομα του αρχείου και θα σώσεις.

Φαντάζομαι θα στο σώσει κανονικά.

Γιατί όμως θέλεις σώνει και καλά avi; Που θα το κάνεις αναπαραγωγή; Αν τα θέλεις για αναπαραγωγή σε κάποια tv με usb, σιγουρέψου ότι δέχεται dts ήχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...