jim22479 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω αρκετες κασετες ηχου που τις χρειαζομαι για την δουλεια μου(ειμαι νηπιαγωγος) , και επειδη φοβαμαι να τις χασω ,θελω να τις μεταφερω με καποιον τροπο στο pc με την μορφη mp3.Τι θα χρειαστω;Πως θα συνδεσω το pc με το κασετοφωνο;Ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησω;Καποιο σχετικα απλο προγραμμα διοτι δεν γνωριζω πολλα για επεξεργασια ηχου. Ευχαριστω
accipio Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Έχει συζητηθεί αυτό το θέμα στο παρελθόν, δες ενδεικτικά: Πως θα περάσω κασέτα ήχου σε pc? Από προγράμματα προτείνω το δωρεάν Audacity.
parsifal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μόνο να προσθέσω ότι αφού μπαίνεις που μπαίνεις στον κόπο να μεταφέρεις αναλογικό ηχητικό υλικό σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή σου, ΜΗΝ επιλέξεις το ΜP3 ως format αρχειοθέτησης. Καλύτερα είναι να κάνεις τη σύλληψη σε μορφή WAV 44.1KHz-16bits και να μετατρέψεις τα αρχεία WAV σε μορφή FLAC που είναι ένα lossless (μη απωλεστικό) format κατάλληλο για αρχειοθέτηση, αποθηκεύοντας σε κάποιον σκληρό δίσκο και/ή σε οπτικούς δίσκους CDR/DVDR. Τουλάχιστον 2πλά αντίτυπα, όσον αφορά εγγραφή σε δισκάκια. Από τα FLAC αρχεία, μπορείς εύκολα (υπάρχουν διάφορα δωρεάν προγράμματα γι' αυτή τη δουλειά) να μετατρέπεις σε κάποια απωλεστική μορφή όπως MP3, όποτε απαιτείται και με τις ρυθμίσεις που θέλεις κάθε φορά. Π.χ. χαμηλής ποιότητας και μεγέθους MP3 αν θέλεις ένα αντίγραφο για το κινητό σου τηλέφωνο ή το φορητό MP3 player σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.