Hal9000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Η ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) επικύρωσε τελικώς σήμερα, το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης, το 802.11n, 7 χρόνια μετά τη πρώτη παρουσίαση του. Το πρότυπο βρισκόταν σε προσχέδιο (draft) από τα μέσα του 2006 από το Wi-Fi Alliance χωρίς να εμποδίζει όμως τις εταιρείες να κυκλοφορούν συμβατό hardware βασισμένο πάνω σε αυτό τα τελευταία χρόνια. Θεωρητικά οι συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματη δικτύωση 802.11n μπορούν να συνδεθούν στα 300Mbps, 6 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο πρότυπο, το 802.11g. Σε αυτό βοηθάει η υποστήριξη τεχνολογίας MIMO η οποία κάνει χρήση πολλαπλών κεραιών στο πομπό και το δέκτη, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Το 802.11n εκπέμπει στα 5GHz και φυσικά κρατάει τη συμβατότητα με δίκτυα 802.11b/g που εκπέμπουν στα 2.4GHz. Η εμβέλεια του σε εσωτερικούς χώρους υπολογίζεται (θεωρητικά) στα 90 μέτρα ενώ σε εξωτερικούς χώρους στα 182 μέτρα. Site: electronista
gang Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 έχω περιέργια να δώ πόσα από τα προηγούμενα λαπτοπ έχουν δέκτη σε 802.11n
Hetfield Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Καμια σχεση τα θεωρητικα μεγιστα με τη πραγματικοτητα. Router που πιανει 100mbot πραγματικη ταχυτητα στα 2 μετρα θεωρειται τελειο.
soturin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 έχω περιέργια να δώ πόσα από τα προηγούμενα λαπτοπ έχουν δέκτη σε 802.11n
kurkosdr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Καμια σχεση τα θεωρητικα μεγιστα με τη πραγματικοτητα. Router που πιανει 100mbot πραγματικη ταχυτητα στα 2 μετρα θεωρειται τελειο. Οπως ειπε και το παιδι, ας κανουμε καμια μετρηση σε πραγματικες συνθηκες, και κυριως σε συνθηκες Αθηνας, και μετα ας μιλαμε για εμβελεια και ταχυτητες. 90 μετρα; Μπορει, αν μιλαμε γι αυτα τα ωραια ξυλινα σπιτακια στη βορεια Ευρωπη ή στα προαστεια της Αμερικης. Στην ουσια αυτα τα σπιτια ειναι διαφανη στις συχνοτητες του wifi. Αλλα στην αντισεισμικη Ελλαδα με τους τοιχους με τα τσιμεντα και της μπετονοβεργες, το να περασεις ενα-δυο δωματια με καλη ταχυτητα δεν ειναι καθολου ευκολο. Ειδικα με USB dongle των 4.5 volt και οχι με wifi καρτα ενσωματωμενη στο mobo. Γι αυτο, ας δουμε και μετα βλεπουμε...
StavrosD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Το 802.11n δεν βελτιώνει τόσο την μέγιστη ταχύτητα (άσχετα αν το διαφημίζουν έτσι), όσο την πραγματική ταχύτητα σε δύσκολες περιπτώσεις. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία Spatial Division Multiplexing (SDM) ( http://en.wikipedia.org/wiki/Spatial_Division_Multiplexing ), αξιοποιεί και τις 3 κεραίες ταυτόχρονα ώστε να έχεις την μέγιστη ταχύτητα. SOS: Επειδή έχω ψάξει την αγορά, τουλάχιστον στο Draft-n, δεν υποστηρίζουν όλες οι κάρτες 3χ3 (3 κεραίες λήψης και εκπομπής). Αντίθετα πολλές υποστηρίζουν 3x λήψη και 1x εκπομπή. Δηλαδή αν συνδεθούν 2 τέτοιες συσκευές μεταξύ τους, θα είναι σαν 1χ1. ΥΓ Έχω βάλει στο tablet pc μου κάρτα draft 801.11n. Η τρίτη κεραία με παίδεψε.
firewalker Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 To 802.11a δεν είχε περπατήσει καλά ή ήταν ιδέα μου;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 καιρός ήταν είχε καρκινιάσει τόσο καιρό... άντε τώρα και για adsl routers με gigabit switch...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 έχω περιέργια να δώ πόσα από τα προηγούμενα λαπτοπ έχουν δέκτη σε 802.11n Όλα τα Apple MacBook και MacBook Pro από τα τέλη του 2006 και εντεύθεν...
kurkosdr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Όλα τα Apple MacBook και MacBook Pro από τα τέλη του 2006 και εντεύθεν... draft n. Κοινως, τρεχα γυρευε τι περιλαμβανεται και τι οχι σε σχεση με το κανονικο προτυπο. Το ιδιο και με τα router
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 draft n. Κοινως, τρεχα γυρευε τι περιλαμβανεται και τι οχι σε σχεση με το κανονικο προτυπο. Το ιδιο και με τα router Μπα, γιατί τρέχα γύρευε; Major networking manufacturers have been releasing 'pre-N', 'draft n' or 'MIMO-based' products based on early specs since late 2006. These vendors anticipated the final version will not be significantly different from the draft, and in a bid to get the early mover advantage pushed ahead with many of the new technologies. Depending on the manufacturer, a firmware update should make current "Draft-N" hardware compatible with the final version. Πηγή: Wikipedia
gang Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μπα, γιατί τρέχα γύρευε; Major networking manufacturers have been releasing 'pre-N', 'draft n' or 'MIMO-based' products based on early specs since late 2006. These vendors anticipated the final version will not be significantly different from the draft, and in a bid to get the early mover advantage pushed ahead with many of the new technologies. Depending on the manufacturer, a firmware update should make current "Draft-N" hardware compatible with the final version. Πηγή: Wikipedia Ελπίζω και εγώ να ισχύει αυτό που λες γιατί και το δικό μου λαπτοπ (ASUS 2ετίας) υποστηρίζει.. απλά ρώτησα γιατί σχεδόν σε όλα τα λαπτοπ που είχα δει δεν είχαν.
21century Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω το toshiba A200 με ανανεωμένους οδηγούς για το πρότυπο draft N και υπάρχει επιλογή για mix mode αλλα΄δεν το εχω δοκιμασει καθώς δεν υπάρχουν τέτοια δίκτυα στην περιοχή μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα