gsmannn Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια χαρά σε όλους. Θέλω τη γνώμη σας για να αποφασίσω τι θα κάνω. Σκέφτομαι να πάρω ένα Macbook σχετικά σύντομα. Δεν ξέρω τι θέλω πιο πολύ. Οι επιλογές είναι δύο: MacBook Pro 13.3'' 2.53GHz ή Air. Προορίζεται για buisiness χρήση επεξεργασία κειμένου, παρουσιάσεις, email & web surfing, λίγη επεξεργασία εικόνας (photoshop) και καμιά ταινία στο αεροπλάνο. Τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία (όχι οτι είμαι πλούσιος, αλλά άν θα το πάρω, θα είναι με επιδότηση. δηλ. θα πληρώσω μόνο το 20%!!!!!) Η σκέψη μου είναι μήπως το air είναι "λίγο" σε σχέση με το pro και με περιοριζει σε ορισμένες περιπτώσεις. Τι λέτε λοιπόν?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Στη θέση σου θα έπαιρνα το MacBook Pro 13.3". Το Air είναι καταπληκτικό αλλά μόνο ως "δεύτερος" υπολογιστής.
pinkFloyd Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Κι εγώ το ίδιο θα σου έλεγα. Πέραν των υπολοίπων (συνδεσιμότητα, μέγεθος δίσκου ) το Pro έχει διάρκειας μπαταρίας 2 ώρες περισσότερες απ' το air.. (7 ώρες αντί για 5)
elven Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Απο τη στιγμή που το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα,θα παιρνα το 13αρι με δίσκο SSD και για περισσότερη διάρκεια μπαταρίας και για ταχύτητα και επειδή συμπεριφέρεται καλύτερα στους κραδασμούς
gsmannn Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Θανξ όλους σας. να σας πω την αλήθεια και εγώ αυτό ήθελα να μου πείτε... Το μεγάλο όπλο βέβαια είναι οι δύο ώρες αυτονομίας παραπάνω για το Pro. By the way, για iMac? 20" ή 24"
rodin002 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 ΘBy the way, για iMac? 20" ή 24" 24" αλλα μην παρεις τωρα γιατι θα το αναβαθμισουν σε λιγάκι..
thief7710 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Οταν λεμε σε λιγακι εννοουμε θα ανακοινωθουν τον Φεβρουαριο και στην Ελλαδα θα τους δουμε ανοιξη? (ρωταω γιατι και εγω ειμαι ετοιμος για εναν iMac μεσα στον μηνα...)
rodin002 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτο δεν το ξερω αλλα απο το buyers guide του macrumors λεει οτι το καθε cycle ειναι 220 περιπου μερες και τωρα ειμαστε στις 196.
iced Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Ε, καλα υπερβαλετε αν μετρατε και τις μερες βρε παιδια!!!
haHa Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Εγω πιστευω πως σε κανα διμηνο θα ανανεωθουν οι imac.. Σε ενα μηνα περιπου βγαινουν οι mobile τετραπυρηνοι i7 και θα ειναι γαντι για το ακριβοτερο μοντελο imac. Μετα θα ακολουθησουν και τα macbook pro 15.4" με αυτους τους επεξεργαστες.
iced Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Και να βγουν θα κανει 2200Ε+ το μηχανημα οποτε παμε στο σκαλι του mac pro. Νταξει αυτη ειναι δικια μου εκτιμηση, ο αλλος μπορει να θελει imac sony και καλα
haHa Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 O entry level τετραπυρηνος i7 δεν αναμενεται να ειναι πολυ ακριβος.(γυρω στα $350, οσο δηλαδη εκανε ο Core 2 Duo T9550 2.66GHz οταν πρωτοβγηκε, που τον φοραει ο φθηνος 24" iMac) Μπορει καλλιστα να βρεθει στον καινουριο imac αντιστοιχης τιμης με αυτον , ισως ακομα και στον πιο φθηνο. Απο την αλλη, μπορει απλα να ονειρευομαστε και να ειμαστε μακρια απο την πραγματικοτητα! Μακαρι ομως να τους βαλει συντομα τους quad i7 στα macbook pro 15.4" . Για τον topic starter: Για να ρωτας αν θελεις macbook pro ή macbook air, σημαινει οτι καλυτερο ειναι να παρεις το macbook pro. Αν πραγματι χρειαζοσουν το μικροτερο βαρος του macbook air, τοτε δεν θα ειχες διλημμα και θα ειχες ηδη καταληξει.. Για να ρωτας ομως , σημαινει οτι δεν εχεις αναγκη το μικροτερο βαρος του air. Αρα προχωρα στο macbook pro που δεν εχει περιορισμους και εχει και μεγαλυτρη αυτονομια!
gsmannn Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν είναι υπερβολικά μεγάλο ένα 24" iMac για ένα γραφείο αν δεν είσαι γραφίστας ή music - video editor? Όλες οι οθόνες που χρησημοποιούσα μέχρι στιγμής ήταν 17" και 19". Αναρωτιέμαι γιατί να πάω σε μια "τηλεόραση" ένα μέτρο μακρυά από τα ματάκια μου??? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:29 ---------- Για τον topic starter: Για να ρωτας ομως , σημαινει οτι δεν εχεις αναγκη το μικροτερο βαρος του air. Αρα προχωρα στο macbook pro που δεν εχει περιορισμους και εχει και μεγαλυτρη αυτονομια! Μακαρι ομως να τους βαλει συντομα τους quad i7 στα macbook pro 15.4" Έχεις μια βάση σε αυτό που λες. Με ενδιαφέρει η φορητότητα πολύ, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να έχεις άνα μηχάνημα μόνο μισό κιλό ελαφρύτερο χάνοντας ένα κάρο πραγματα. Optical drive, μικρότερη ταχύτητα επεξεργαστή, μικρότερο σκληρό...
haHa Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Έχεις μια βάση σε αυτό που λες. Με ενδιαφέρει η φορητότητα πολύ, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να έχεις άνα μηχάνημα μόνο μισό κιλό ελαφρύτερο χάνοντας ένα κάρο πραγματα. Optical drive, μικρότερη ταχύτητα επεξεργαστή, μικρότερο σκληρό... Ακριβως! Για μονο μισο κιλο ,χανεις πολλα πραγματα. Οποτε μονο αν εχεις εξαιρετικα μεγαλη αναγκη το μικροτερο βαρος, πας στο air. Χανεις αυτα που ειπες (Optical drive, μικρότερη ταχύτητα επεξεργαστή, μικρότερο σκληρό) αλλα εχεις και γενικοτερη αισθηση μικροτερης ταχυτητα λογω του πολυ αργου σκληρου, ενω δεν εχει και ethernet. Επισης, πηγαινοντας σε macbook air μπορει να κερδιζεις λιγο σε φορητοτητα λογω λιγο μικροτερου βαρους, αλλα ταυτοχρονα χανεις σε φορητοτητα λογω οτι εχει σχεδον τη μιση αυτονομια! (δεν ειναι μονο 2 ωρες η διαφορα...) Μην το ξεχνας αυτο, αφου σε νοιαζει η φορητοτητα. Τελος, δεν βρισκω το λογο να παρεις το macbook pro 13.3" 2.53GHZ των 1430€, ειδικα για τις δουλειες που το θελεις. Χιλιες φορες το κατα πολυ φθηνοτερο 2.26GHz (1070€, δηλαδη 350€ φθηνοτερο). Με τα χρηματα που γλυτωσες, βαζεις εξτρα ram και παει και αυτο στα 4gb, εξτρα σκληρο δισκο στις 7200 οποτε το μηχανημα θα ειναι πιο γρηγορο απο το 2.53 ή ακομα και ssd μπορεις να βαλεις για να το απογειωσεις! Φυσικα σου μενουν και χρηματα για να αγορασεις επεκταση εγγυησης! Δες εδω μια αναλυση: Εδω παιρνεις μνημες σιγουρα συμβατες για το μικρο 13.3" των 1070 ευρω , που ερχονται σε 2 μερες σπιτι σου με 7 ευρω μεταφορικα:http://www.crucial.com/eu/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=617B82A2A5CA7304 Κοστος με τα μεταφορικα: 60 ευρω Εδω παιρνεις μεγαλυτερο σκληρο: 320gb 5400rpm (50 ευρω) Εχει 3 χρονια εγγυηση σε σχεση με τον 1 χρονο του εργοστασιακου . 320gb 7200rpm (65 ευρω) Αυτος ειναι στις 7200 στροφες, αρα ειναι αρκετα πιο γρηγορος. Εχει 5 χρονια εγγυηση σε σχεση με τον 1 χρονο του εργοστασιακου . 500gb 5400rpm (75 ευρω) Εχει 3 χρονια εγγυηση σε σχεση με τον 1 χρονο του εργοστασιακου . Τον εργοστασιακο τον βαζεις σε ενα κουτακι των 10 ευρω και τον χρησιμοποιεις σαν εξωτερικο . Η αλλαγη του σκληρου οσο και της μνημης ειναι ευκολη σχετικα υποθεση, υπαρχουν αναλυτικες οδηγιες και video, η εγγυηση δεν χανεται. Ετσι με επιπλεον 130 ευρω (60 οι μνημες, 60 ο σκληρος ,10 το κουτακι) ,δηλαδη συνολο 1200, δηλαδη 230 ευρω φθηνοτερα απο το μεγαλυτερο μοντελο θα εχεις: α) μεγαλυτερο σκληρο ,γρηγοροτερο(7200 στροφες), με μεγαλυτερη εγγυηση β) εναν εξωτερικο σκληρο δωρο γ) ιδια μνημη 4GB και καβατζα στο χερι-backup η εργοστασιακη μνημη των 2GB. δ) ελαχιστα πιο αργο επεξεργαστη, αλλα κατα τα αλλα ιδιο μηχανημα , το οποιο ομως θα δινει την αισθηση πιο γρηγορου λογω γρηγοροτερου σκληρου ε) 230 ευρω στο χερι που θα μπορεσεις να τα επενδυσεις αν θελεις σε επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια, κατι που σιγουρα θα ειναι πιο χρησιμο απο οτι ενας ελαχιστα πιο γρηγορος επεξεργαστης που δεν θα το καταλαβαινες ποτε. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:32 ---------- Δεν είναι υπερβολικά μεγάλο ένα 24" iMac για ένα γραφείο αν δεν είσαι γραφίστας ή music - video editor? Όλες οι οθόνες που χρησημοποιούσα μέχρι στιγμής ήταν 17" και 19". Αναρωτιέμαι γιατί να πάω σε μια "τηλεόραση" ένα μέτρο μακρυά από τα ματάκια μου??? Το 24" χαλαρα.. Το να δωσεις 1160€ για τον 20" και να εχεις μια οθονη των 120 ευρω (τετοια οθονη εχει ο 20") ειναι καπως.. Δηλαδη παιρνεις ενα μηχανημα και η οθονη ειναι μονο το 10% της αξιας του μηχανηματος.. Δεν λεει, ειναι πολυ ακριβο για αυτα που προσφερει. Οποτε πας στο 24"!! Αν δεν θελεις τοσο μεγαλη οθονη, γιατι δεν παιρνεις τοτε ενα mac mini που ειναι αισθητα πιο ευελικτο , πιο φθηνο, εχει σχετικα παραπλησιες επιδοσεις με τον imac, του κοτσαρεις εσυ οτι οθονη θελεις (η οποια οθονη δεν θα μεινει αχρηστη αν χαλασει το mac mini, οπως θα γινοταν με τον imac) και κανει και για media center στο σαλονι σε συνδεση με μεγαλη τηλεοραση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.