Προς το περιεχόμενο

να κανω overclocking τον q6600?

-f-o-f-o13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γειας παιδια!θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να κανω overclocking!εχω τον intel core 2 quad q6600!ειμαι ασχετος απο overclocking και για αυτο θα ηθελα να μου πειτε!ποια θα ειναι τα πλεονεκτηματα και ποια τα μειονεκτηματα μετα?

ευχαριστω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεις πολυ ανετα να πας απο τα 2.4 ghz στα 3 με ελαχιστο ρευμα και με θερμοκρασιες σχεδον αυτες που εχεις τωρα....

μειονεκτηματα αν κανεις ενα λογικό oc δεν υπαρχει

πλεονεκτηματα σιγουρα θα δεις παραπανω score στα benchmarks αλλα γενικοτερα να δεις καποια τρελλη διαφορα στην καθημερινη σου χρηση.. βεβαια σε καποια προγραμμα και ειδικα αν τα χρησιμιοποιεις συχνα θα δεις πχ το winrar θα σου ειναι πιο γρηγορο 15-20% ή το encoding σε μια ταινια

μεχρι τα 3 ghz ο g0 δεν χρειαζεται ρευμα . αξιζει να κανεις overclock στον Q6600 αν μπορεις μεχρι τα 3.2-3.6 εκει θα δεις διαφορα .

κανε του εγω του εχω κανει μονο 20% απο το auto και δεν εχω προβλημα και ειμαι στις ιδιες θερμοκρασιες ;)

μεχρι 3 ghz το πας ανετα μετα μαλλον θελει ρευμα γιατη δεν θα σου ανοιγει :lol:.

333 bus speed

εχω μητρικη:http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=9300&catid=157

τροφοδοτικο 350w

καρτα γραφικων:http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2516

2gb ram και θα βαλω 4gb

μπορειτε να μου πειτε τι μπορω να κανω!ευχαριστω για τις απαντησεις!

Με αυτή την μητρική θα τα βρεις λίγο σκούρα.

Αλλά προσπάθησε σιγά σιγά,τα 3 λογικά τα έχεις.

οκ!μπορεις να μου πεις ποιες ρυθμισεις να κανω ακριβως?

man μην ανχωνεσαι για την μητρικη μια χαρα τα εχεις τα 3 για πλακα. κ χωρις ρευμα . εγω τον πηγα πρωτη φορα 3 σε μια μητρικη 945 chipset . λοιπον το τροφοδοτικο μπορει να σου κανει νερα αλλα οταν κλοκαρεις πιο πανω απο 3 ghz ,μην ανεβασεις τις μνημες γτ το chipset θα τα παιξει . δωσε ρευμα north βαλε του κ ενα 4αρι fan να τον χτυπαει κ το πολυ πολυ αλλαξε του κ παστα . κ θα τα εχεις πιστευω τα 3.2

τι bios εχεις ?

+1 στον d3m0n

οταν λες τι bios εχω εννοεις αυτο?:intel g31m bios??

επισης αυτο:[ame]

[/ame] μπορω να το εμπιστευτω?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:34 ----------

man μην ανχωνεσαι για την μητρικη μια χαρα τα εχεις τα 3 για πλακα. κ χωρις ρευμα . εγω τον πηγα πρωτη φορα 3 σε μια μητρικη 945 chipset . λοιπον το τροφοδοτικο μπορει να σου κανει νερα αλλα οταν κλοκαρεις πιο πανω απο 3 ghz ,μην ανεβασεις τις μνημες γτ το chipset θα τα παιξει . δωσε ρευμα north βαλε του κ ενα 4αρι fan να τον χτυπαει κ το πολυ πολυ αλλαξε του κ παστα . κ θα τα εχεις πιστευω τα 3.2

οταν λες μην ανεβασω τις μνημες εννοεις να μην τις κανω 4?επισης εχω το δικο του fan!να το αλλαξω η θα εχει προβλημα?μπορειτε να μου πειτε τι να αλλαξω στο bios?

οταν λεω να μην τις ανεβασεις εννοω να μην τις κλοκαρεις πολυ βρες ενα διαιρετη να ειναι κοντα στην εργοστασιακη τους συχνοτητα . βαλε κ μια ψυκτρα αλλη . αυτο το κομματι σιδερο που εχει η intel δεν την παλευει . πες μου ομως πιος ειναι ο στοχος σου ? γτ θες να τον κλοκαρεις ? γιατι αν θες να πας ψηλα θα χρειαστεις αλλα πραγματα .

οταν λεω να μην τις ανεβασεις εννοω να μην τις κλοκαρεις πολυ βρες ενα διαιρετη να ειναι κοντα στην εργοστασιακη τους συχνοτητα . βαλε κ μια ψυκτρα αλλη . αυτο το κομματι σιδερο που εχει η intel δεν την παλευει . πες μου ομως πιος ειναι ο στοχος σου ? γτ θες να τον κλοκαρεις ? γιατι αν θες να πας ψηλα θα χρειαστεις αλλα πραγματα .

δεν θελω να παω ψηλα!απλα να τον ανεβασω λιγο!μπορεις να μου προτεινεις ρυθμισεις?:)

αρχικα πες μου ποσο vid εχει ο Q σου . αυτο θα το δεις απο το core temp για τις θερμοκρασιες. δηλαδη ο στοχος σου ειναι τα 3.2 η τα 3 ghz ?

εδιτ το βιντεο που εβαλες ειναι για p35 αρα μην το κοιτας. απλα παρε μια ιδεα .

αυτες ειναι οι ρυθμησεις σου Robust Graphics Booster___________ [Auto]

CPU Clock Ratio ____________ [9

Fine Clock Ratio ____________[0]

CPU Host Clock Control_ [Disabled]

CPU Host Frequency (MHz)__________ [333]

PCI Express Frequency (Mhz)_______ [100]

System Memory Multiplier (SPD)____ [auto] βρες ενα διαιρετη που να εχεις τις μνημες χαμηλα

System Voltage Control____ [Manual]

DDR2 OverVoltage Control__ [normal] ---> το ρευμα που ζητανε οι μνημες

FSB OverVoltage Control___ [normal] --> το πιο μικρο αντε ενα κλικ πανω

CPU Voltage Control_______ [(1.3250l)]---> το ρευμα που θα δωσεις

Limit CPUID Max. to 3.....................: [Disabled]

No-Execute Memory Protect............: [Enabled]

CPU Enhanced Halt (C1E)................: [Disabled] προσωρινα για να τσεκαρεις σταθεροτητα

C2/C2E State Support....................: [Disabled] το ιδο

CPU Thermal Monitor 2(TM2) ...........: [Enabled]

CPU EIST Function.........................: [Disabled]το ιδιο

αρχικα πες μου ποσο vid εχει ο Q σου . αυτο θα το δεις απο το core temp για τις θερμοκρασιες. δηλαδη ο στοχος σου ειναι τα 3.2 η τα 3 ghz ?

vid εχει:1.3250v!στα 3 πιστευω καλα θα ειναι!στις ρυθμισεις στο CPU Host Frequency (MHz)__________ [xx] θα βαλω 333 και ολα τα αλλα οπως τα εχεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...