StavrosD Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ωραία είναι τα benchmark με εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για πολλούς πυρήνες. Επειδή όμως στην καθημερινή ζωή υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν μόνο έναν, είπα να ανοίξω ένα post να δούμε τι υπάρχει για εμάς. Η έμπνευση για το post μου ήρθε όταν μετά την εγκατάσταση του VS 2008 + SQL 2008 + MSDN Library, πήγα να ανοίξω το msdn library. Περίμενα αρκετά λεπτά, κατά τα οποία ο ένας πυρήνας ήταν στο 100%, ενώ ο δεύτερος σχεδόν idle. Επίσης στο visual studio αργεί μερικές φορές να ενημερωθεί το παράθυρο με τα properties του αντικειμένου που έχω επιλέξει σε μια web form. Ένα benchmark που βρήκα για ένα πυρήνα (single CPU) είναι το MaxxPi² Έχει το SinglPi, που τρέχει μόνο ένα thread. Εδώ και ένα συγκριτικό. http://www.hartware.de/review_980_6.html
caution Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 ( και από το BIOS μπορείς να "κόψεις" cores αν θες )
StavrosD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν θέλω να κόψω cores. Απλά θέλω να συγκρίνω τις επιδόσεις σε απλές (όχι multi-threaded) εφαρμογές.
ahristos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν λέει και πολλά για το πόσο δυνατός είναι ο επεξεργαστής. Όπως και στο Super PI ευνοείται υπερβολικά η αρχιτεκτονική της Intel, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν Phenom δυνατότερο από τον Intel σε όλες τις εφαρμογές και εδώ να φαίνεται 50% πιο αργός. Για να πέσω κάτω από 19 δευτερόλεπτα ας πούμε στο 1Μ του Super PI χρειάστηκε να υπεροδηγήσω τον Phenom στα 3.6 GHz ενώ αυτά είναι τυπικά για έναν απλό Core2.
StavrosD Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ενδιαφέρον αυτό. Έχει κάνει κάποιος συγκριτικά σε πραγματική χρήση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.