NUKE2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σας παιδια.Λοιπον,ποτε μεχρι τωρα στην ζωη μου δεν ειχα κινητο που να το ειχα αγορασει εγω.Παντα χρησιμοποιουσα κινητα που μου χαριζανε πολυ απλα γιατι δεν με ενδιαφερουν...Ομως τελευταια λογω το wifi και του gps αλλα και επειδη τα κινητα αρχισαν να μοιαζουν πιο πολυ σαν μικρα laptop αποφασισα να παρω ενα απο αυτα...Λοιπον,μαλλον λεω να παρω ενα αρκετα καλο.Οποτε εδω ειναι αυτα που εχωδ δει... Πρωφανως θα ηθελα μερικες γνωμες περι του πιο ειναι το καλυτερο και πιο αξιζει να παρω...Επισης, υπαρχει καποιο αλλο σε αυτην την κατηγορια? Σας ευχαριστω πολυ...
koumos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ωχ...προβλεπεται παλι μαχη σε ενα thread ατελειωτων σελιδων με iphone-ακηδες απο τη μια και omnia-ακηδες απο την αλλη...Δε κανεις ενα search στο forum να δεις τα παρομοια threads πρωτα?
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σας παιδια.Λοιπον,ποτε μεχρι τωρα στην ζωη μου δεν ειχα κινητο που να το ειχα αγορασει εγω.Παντα χρησιμοποιουσα κινητα που μου χαριζανε πολυ απλα γιατι δεν με ενδιαφερουν...Ομως τελευταια λογω το wifi και του gps αλλα και επειδη τα κινητα αρχισαν να μοιαζουν πιο πολυ σαν μικρα laptop αποφασισα να παρω ενα απο αυτα...Λοιπον,μαλλον λεω να παρω ενα αρκετα καλο.Οποτε εδω ειναι αυτα που εχωδ δει... Πρωφανως θα ηθελα μερικες γνωμες περι του πιο ειναι το καλυτερο και πιο αξιζει να παρω...Επισης, υπαρχει καποιο αλλο σε αυτην την κατηγορια? Σας ευχαριστω πολυ... Βασικα εξαρταται απο το τι θελεις να κανεις με το κινητο σου. Δωσε παραπανω πληροφοριες. Για παραδειγμα αν το θελεις περισσοτερο για Multimedia χρηση τοτε ΟΜΝΙΑ 2. Ο λογος? Η μεγαλυτερη οθονη. To hero τρεχρι android που δεν ειχα καμια εμπειρια οποτε δεν μπορω να μιλησω για αυτο, ισως καποιος φιλος που να το εχει. To user interface του μηλοφωνου ειναι πραγματικα πολυ καλο (eχω το ipod touch που ειναι το ιδιο απο πλευρας λειτουργικου), αλλα με ενοχλουν καποιοι μικροι περιορισμοι (βλ. itunes) που για αλλους ειναι μηδαμινοι. Εγω απλα δεν τους χωνεψα ποτε. Να σου προτεινω και touch pro 2 μονο και μονο για το hardware keyboard, ο οποιος ηταν και ο λογος που εγω δεν περιμενα να βγει το ΟΜΝΙΑ 2 πριν ενα μηνα που το πηρα. Αυτος και η πικρη μου εμπειρια με το απλο Ομνια. ΕΝΤΙΤ: koumos και εγω εκει το βλεπω να καταληγει τελικα.
kage Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ηero=android.πολυ νωρις για παιχνιδια,εφαρμογες,gps iphone=αψογο touch panel,απειρες χαζοεφαργμογες-games κτλ.εβγαλαν κ gps ανεξαρτητο απο to google maps. ομνια=καμερα δεν εχει wm αλλα symbian οπως τα νοκια. βεβαια δεν ξερω αν εχει κυκλοφορησει τιποτα για το ομνια 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 HTC Hero vs iPhone: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=327264 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=324612 HTC Touch HD vs iPhone: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329126 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=321680 HTC Magic vs iPhone: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=329177 Samsung Omnia: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=322333 HTC Touch vs Omnia HD: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=316491 Κινητά αφής γενικώς: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=310539 Λίγο δύσκολο να συγκριθούν δύο κινητά που ήδη κυκλοφορούν με ένα κινητό το οποίο αναμένεται...
gs20309 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σας παιδια.Λοιπον,ποτε μεχρι τωρα στην ζωη μου δεν ειχα κινητο που να το ειχα αγορασει εγω.Παντα χρησιμοποιουσα κινητα που μου χαριζανε πολυ απλα γιατι δεν με ενδιαφερουν...Ομως τελευταια λογω το wifi και του gps αλλα και επειδη τα κινητα αρχισαν να μοιαζουν πιο πολυ σαν μικρα laptop αποφασισα να παρω ενα απο αυτα...Λοιπον,μαλλον λεω να παρω ενα αρκετα καλο.Οποτε εδω ειναι αυτα που εχωδ δει... Πρωφανως θα ηθελα μερικες γνωμες περι του πιο ειναι το καλυτερο και πιο αξιζει να παρω...Επισης, υπαρχει καποιο αλλο σε αυτην την κατηγορια? Σας ευχαριστω πολυ... ότι κ να σου πει κανείς η καλύτερη λύση είναι είτε από γνωστό σου που έχει κάποιο μοντέλο από αυτά είτε μόνος σου να πας σε ένα κατάστημα κ να αφιερώσεις μισή ώρα στο κάθε κινητό να δεις αυτά που θέλεις εσύ σε ποιό σου είναι πιο εύκολη η χρήση και ποιο σου ταιριάζει καλύτερα στο χέρι κτλ κτλ κτλ κτλ.. δε πα να σου λέμε όλοι πχ ότι 1 εκ των 3 είναι το τοπ, εαν εσύ δεν το βολευτείς θα βάλεις μετά επόμενο τοπικ στις αγγελίες....
NUKE2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 καταλαβαινω τι λετε παιδια....Κοιταω τα λινκ...Παντως με ενδιαφερει να εχει οσο το δυνατον περισσοτερες εφαρμογες,και νομιζω οτι για αυτον τον σκοπο ειναι καλυτερο το omnia 2
margaritagr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 εγω ειμαι αναμεσα στο omnia 2 & omnia hd... ξερετε μηπως ποτε αναμενεται Ελλαδα το 2?
koumos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 καταλαβαινω τι λετε παιδια....Κοιταω τα λινκ...Παντως με ενδιαφερει να εχει οσο το δυνατον περισσοτερες εφαρμογες,και νομιζω οτι για αυτον τον σκοπο ειναι καλυτερο το omnia 2 Διαφωνω.Απο εφαρμογες πιστευω οτι το 3GS ειναι υπερπληρες και το AppStore εχει οτι μπορεις να φανταστεις μεσα..Απο βλακειες παιχνιδακια μεχρι και εφαρμογες τυπου logmein,openoffice,mail,gmaps κλπ κλπ
NUKE2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Margarita το omnia 2 το περιμενουμε απο οκτομβρη η μπορει και νοεμβρη εδω... Παντως εγω μαλλον την τεταρτη θα το παραγγειλω απο ebay...
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Διαφωνω.Απο εφαρμογες πιστευω οτι το 3GS ειναι υπερπληρες και το AppStore εχει οτι μπορεις να φανταστεις μεσα..Απο βλακειες παιχνιδακια μεχρι και εφαρμογες τυπου logmein,openoffice,mail,gmaps κλπ κλπ Εχεις δικιο. Βεβαια κατα την γνωμη μου αν οχι ολες, σιγουρα οι περισσοτερες και οι πιο χρησιμες εφαρμογες γινονται imported/exported σε ολα τα λειτουργικα συστηματα. Πανω κατω εχω στο Ipod touch, και στο κινητο μου με win mobile οποιες εφαρμογες ειχα στο symbian της Νοκια που χρησιμοποιουσα πριν 1 μηνα. Οποιο κινητο και να επιλεξει ο Topic Starter τελικα, ειναι σιγουρο πως θα τον καλυψει απο πλευρας εφαρμογων...
Praetorianos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μια ερώτηση και από μένα για επιλογή κινητού. Μεταξύ αυτών που ειπώθηκαν και από αρκετά παλαιότερα threads ακόμα έχω μερικές απορίες που αφορούν κυρίως το iphone. 1) Το iphone από ποια έκδοση και μετά υποστηρίζει bluetooth, ελληνικά μηνύματα, GPS? Δηλαδή εγώ είχα μείνει στην εποχή που δεν είχε bluetooth για μεταφορά αρχείων, τα μηνύματα είχαν όριο χαρακτήρων και τα ελληνικά είχαν αρχίσει μόλις να υποστηρίζονται. Στο 3GS και στην έκδοση 3.1 έχουν διορθωθεί αυτά? Ακόμα το GPS του έχει βελτιωθεί? Δηλαδή μπαίνει στο αυτοκίνητο το ανοίγεις και αρχίζεις να πλοηγείσαι, ούτε απαραίτητη σύνδεση στο ιντερνετ, ούτε κολλήματα ούτε out-of-date χάρτες? Μπορεί με λίγα λόγια να χρησιμοποιηθεί αντί κανονικού GPS (προορίζεται και για αυτό). 2) Το jailbreak είναι απλή διαδικασία? Έχω μια εξοικείωση με τους υπολογιστές και δεν νομίζω να μου προκαλέσει πρόβλημα αλλά καλό είναι να έχω μια δεύτερη γνώμη. Έχει αρκετές εφαρμογές που να δικαιολογούν το σπάσιμο, και αν το σπάσω έχω κάποιου είδους επιπλοκή στην εγγύηση και στην δωρεάν αναβάθμιση 3.χ ενδεχομένως στο μέλλον? Μπορώ αν κάνω κάποια βλακεία να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση? 3) Το iphone παίρνει αρχεία pdf και mp3 κατευθείαν από τον υπολογιστή ή πρέπει να μεσολαβήσει απαραίτητα το itunes -δηλαδή no copy-paste-? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ebook reader έστω και με κάποια δυσκολία? 4) Το iphone δεν υποστηρίζει καθόλου flash? Δηλαδή το utube είναι άχρηστο? 5) Η χρήση που προορίζω το κινητό που θα πάρω είναι κυρίως ιντερνετ, κανένα τραγούδι, ποιοτικό GPS και PDF reader κυρίως. Ακόμα να έχει πληθώρα προγραμμάτων γιατί θα χρησιμοποιείται από πρόχειρο κομπιουτεράκι μέχρι ενημέρωση blog. Ποιο πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα? 6) Να τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρει και πολύ η φωτογραφία ή η λήψη βίντεο σε υψηλές ποιότητες. 7) Με word, excel φαντάζομαι επίσημα δεν υποστηρίζει κάποια επεξεργασία, ανεπίσημα όμως? (quickoffice?) 8) Τι τύπους αρχείων βίντεο υποστηρίζει? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν κατάφερα να βγάλω νόημα με τις τόσες εκδόσεις iphone που κυκλοφορούν (έκδοση 2.x-3.χ/jailbreaked or not/3G-3GS).
koumos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μια ερώτηση και από μένα για επιλογή κινητού. Μεταξύ αυτών που ειπώθηκαν και από αρκετά παλαιότερα threads ακόμα έχω μερικές απορίες που αφορούν κυρίως το iphone. 1) Το iphone από ποια έκδοση και μετά υποστηρίζει bluetooth, ελληνικά μηνύματα, GPS? Δηλαδή εγώ είχα μείνει στην εποχή που δεν είχε bluetooth για μεταφορά αρχείων, τα μηνύματα είχαν όριο χαρακτήρων και τα ελληνικά είχαν αρχίσει μόλις να υποστηρίζονται. Στο 3GS και στην έκδοση 3.1 έχουν διορθωθεί αυτά? Ακόμα το GPS του έχει βελτιωθεί? Δηλαδή μπαίνει στο αυτοκίνητο το ανοίγεις και αρχίζεις να πλοηγείσαι, ούτε απαραίτητη σύνδεση στο ιντερνετ, ούτε κολλήματα ούτε out-of-date χάρτες? Μπορεί με λίγα λόγια να χρησιμοποιηθεί αντί κανονικού GPS (προορίζεται και για αυτό). 2) Το jailbreak είναι απλή διαδικασία? Έχω μια εξοικείωση με τους υπολογιστές και δεν νομίζω να μου προκαλέσει πρόβλημα αλλά καλό είναι να έχω μια δεύτερη γνώμη. Έχει αρκετές εφαρμογές που να δικαιολογούν το σπάσιμο, και αν το σπάσω έχω κάποιου είδους επιπλοκή στην εγγύηση και στην δωρεάν αναβάθμιση 3.χ ενδεχομένως στο μέλλον? Μπορώ αν κάνω κάποια βλακεία να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση? 3) Το iphone παίρνει αρχεία pdf και mp3 κατευθείαν από τον υπολογιστή ή πρέπει να μεσολαβήσει απαραίτητα το itunes -δηλαδή no copy-paste-? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ebook reader έστω και με κάποια δυσκολία? 4) Το iphone δεν υποστηρίζει καθόλου flash? Δηλαδή το utube είναι άχρηστο? 5) Η χρήση που προορίζω το κινητό που θα πάρω είναι κυρίως ιντερνετ, κανένα τραγούδι, ποιοτικό GPS και PDF reader κυρίως. Ακόμα να έχει πληθώρα προγραμμάτων γιατί θα χρησιμοποιείται από πρόχειρο κομπιουτεράκι μέχρι ενημέρωση blog. Ποιο πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα? 6) Να τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρει και πολύ η φωτογραφία ή η λήψη βίντεο σε υψηλές ποιότητες. 7) Με word, excel φαντάζομαι επίσημα δεν υποστηρίζει κάποια επεξεργασία, ανεπίσημα όμως? (quickoffice?) 8) Τι τύπους αρχείων βίντεο υποστηρίζει? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν κατάφερα να βγάλω νόημα με τις τόσες εκδόσεις iphone που κυκλοφορούν (έκδοση 2.x-3.χ/jailbreaked or not/3G-3GS). 1) Απο το 3G εκδοση fw 3.0 και μετα υποστηριζονται ολα αυτα που λες. To GPS του δουλευει ανετα σαν κανονικο off-line GPS χωρις να ειναι απαραιτητη συνδεση ιντερνετ. Οι εφαρμογες που κυκλοφορουν ειναι πολλες. 2) To JB ειναι αρκετα απλη διαδικασια και μπορει να την κανει ο καθενας μονος του. Αν παθει το οτιδηποτε υπαρχουν τροποι να επανελθει στην αρχικη του κατασταση και δε θα εχεις προβλημα στην εγγυηση αν το επιστρεψεις οπως το πηρες. 3) Με i-tunes. 4) Flash δεν υποστηριζει. Οσο για το youtube εχει ειδικη εφαρμογη οποτε δεν ειναι καθολου αχρηστο. 5) iphone 3GS 7) Υπαρχει εφαρμογη quickoffice Και δουλευει μια χαρα.
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μια ενσταση στο 3), δεν ειναι απαραιτητο το itunes για κατι τετοιο, υπαρχει μια εφαρμογη, το diskaid για τον υπολογιστη και την συσκευη που σου επιτρεπει τα drag/drop, copy/paste. Το jb προσωπικα (οπως εχω αναφερει ξανα καπου μαλλον), το εκανα με ελαχιστο διαβασμα και 5-10 λεπτα διαδικασιας, χωρις να εχω τρελη εξοικειωση με τετοια θεματα αν σε βοηθαει αυτο Αξιζει 100% να το κανεις αν αποφασισεις να επιλεξεις το iphone, για εναν και μοναδικο λογο. Οι πλειοψηφια των εφαρμογων του app store σε "ειδικη τιμη"..
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 8) Τι τύπους αρχείων βίντεο υποστηρίζει? . Μp4.Υπαρχει και εφαρμογη με υποστηριξη xvid,divx κλπ αλλα δεν θα ελεγα πως ειναι viewable τα βιντεο,οποτε μεινε στα mp4.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.