Προς το περιεχόμενο

Πως θα μάθω .NET

fermat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Έχω παραατηρήσει οτι σε πολλές εταιρίες ζητάνε να ξέρεις .NET.Τι ακριβώς είναι η .net και τι η visual studio γιατι μου φένεται τα έχω μπερδέψει;Επισης τι ζητάνε οι εταιριες να ξερεις απο .net και visual studio;Επίσης μπορει κάποιος να μου προτείνει καποιο βιβλίο τοσο για .net οσο και για visual studio;:confused:

Δημοσ.

Το .Net Framework είναι μια τεχνολογία της Microsoft για ανάπτυξη διαφόρων τύπων εφαρμογών όπως Desktop Applications, Web Applications (δυναμικές ιστοσελίδες ας πούμε), Mobile Applications κλπ.

Περιλαμβάνει βιβλιοθήκες (Threading, Network, Data Structures και πολλά άλλα).

Για να γράψεις εφαρμογές για .Net Framework χρειάζεσαι κάποια ".Net" γλώσσα προγραμματισμού όπως C#, Visual Basic .Net κλπ. Η πιο δημοφιλής είναι η C#.

Το Visual Studio είναι ένα περιβάλλον της Microsoft για να γράφεις .Net Applications και όχι μόνο. Έχει compilers για C#, VB.Net, C, C++ κ.α.. Είναι ένα IDE (Integrated Development Enviroment) και περιλαμβάνει πολλά - αν όχι όλα - από τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να φτιάξεις .Net εφαρμογές.

Τώρα για βιβλία.....ας προτείνει κάποιος άλλος !

Δημοσ.

κοιτα, εχω καιρο να ασχοληθω με VB αλλα ξερω τα εξης. Η .ΝΕΤ ειναι εξελιγμενη VB. Ειναι ουσιαστικα η VB με καποιες διαφορες στη γλωσσα. Αν ξερεις VB θελεις χρονο για να εξικιωθεις με .ΝΕΤ. ενα καλο βιβλιο για να ξεκινησεις ειναι το "Βημα βημα Microsoft Visual Basic 6.0" απο τις εκδοσεις "κλειδαριθμος". Σου προτεινω ομως να ξεκινησεις με .ΝΕΤ αφου αυτη ζητειται κυριως.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθεις VB 6.0! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με VB.Net και είναι μια πεθαμένη γλώσσα.

Η ".Net" δεν είναι γλώσσα και δεν αφορά αποκλειστικά την Visual Basic. Είναι framework και μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές και διάφορες γλώσσες για να προγραμματίσεις σε αυτό.

Δημοσ.

Η .net ειναι ενα πολυ καλο tool kit για windows api ( η και για unix βλ mono). Ειναι managed και safe, (no more overflow :-D).

Η καλυτερη γλωσσα ειναι σιγουρα η c#, αυτη σου διμιουργει το μικροτερο IL.

Τωρα το γιατι οι εταιριες, θελουν .net.... απλα πραματα, ενα project που σε c++/winapi θελει 10 μηνες, σε net θελει 7(και πολλους λεω), και η αποδοση του προγραμματος θα ειναι 5-10 % πιο αργη (δηλαδη τιπορα το ιδετερο για τις εφαρμμογερ που φτιαχνονται στην ελλαδα)

το τι ειναι .net , visual studio etc.. post #2

Δημοσ.

Καταρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Μπορει να μου πει κάποιος τι χρειάζεται να έχω στον υπολογιστή μου για να μάθω να προγραμματίζω σε .net;Εννοώ ποιο προγραμμα χρειάζομαι και που γράφω κώδικα κτλ;

Δημοσ.
Καταρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Μπορει να μου πει κάποιος τι χρειάζεται να έχω στον υπολογιστή μου για να μάθω να προγραμματίζω σε .net;Εννοώ ποιο προγραμμα χρειάζομαι και που γράφω κώδικα κτλ;

1) http://www.microsoft.com/express/download/ το πρασινο (c#)

2) Στα αγαπημενα:

3) Αρχη http://msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/default.aspx και οπου σε βγαλει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...