Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τον περιμένω το Σάββατο για να δω τι θα βρει.

με τίποτα δεν θέλω να αρχίσει το σκάψιμο κλπ.

μου είπε ότι θα κάνει έναν έλεγχο κάτι με άζωτο μου ανέφερε...

το θεωρώ χαζό από άποψη κατασκευής να φτιάχνεις κάτι που γενικά είναι βολικό (εσωτερική εγκατάσταση) αλλά αν χαλάσει να μη μπορείς να κάνεις κάτι και να πρέπει ουσιαστικά να το ξηλώσεις και να το ξαναπεράσεις.

Θα πρεσαρει το κυκλωμα με αζωτο.

Ασ`τον να κανει τη δουλεια του και να βγαλει καποιο πορισμα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανονικα θα επρεπε να βαλλουν απεξω τουμποραμα καπως ετσι λεγεται.

Το βαζουν στους σωληνες του καλοριφερ, οταν χαλαει ενας σωληνας απλα τον τραβας αφου εχει οδηγο, βγαινει και τον αλλαζεις.

Σκεψου σαν μια ηλεκτρολογικη εγκατασταση οπου σκαβουν, βαζουν σωληνες και μετα περνανε τα καλωδια με ατσαλινα...

Δημοσ.

τελικά ήρθε και πάλι ο μάστορας, πίεσε τις σωλήνες με άζωτο μήπως και ακουστεί κάπου η διαρροή, έβαλε σαπουνάδα γύρω από τις συνδέσεις και... ιδού ο ένοχος! ο προηγούμενος είχε χαράξει/μαρκάρει ένα σημείο στη σωλήνα την ψιλή για να κόψει και τελικά το μετάνιωσε και έκοψε πιο ψηλά. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα πολύ μικρό ράγισμα (είδα τις φουσκάλες με τη σαπουναδα) το οποίο και κόλλησε, συμπλήρωσε με φρέον και μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά το σύστημα. 

εννοείτε δεν πλήρωσα τίποτα, κυρίως γιατί δεν θυμόταν αν το είχε κάνει αυτός το χάραγμα ή ο βοηθός του, οπότε ανέλαβε και την ευθύνη.

• Like 2
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα,

Παρομοιο προβλημα εχω και εγω σε ενα απο τα κλιματιστικα μου με εσωτερικες γρσμμες μεσα σε τοιχο (ολο μπελαδες ειναι τελικα αυτες οι γραμμες...). Ηρθε χθες ενας ψυκτικος για συντηρηση και βρηκε με το μανομετρο του πιεση 60 ενω λεει το προβλεπομενο ειναι 100. Ειχε 2.5 χρονια και να ελεχθει, και επομενως μου λεει λογικα ειναι μικρη διαρροη. Συμπληρωσε φρεον και θα το τσεκαρουμε σε κανα 2μηνο. Ρακορ η σωληνας λετε; Η συγκεκριμενη προεγκατασταση σωληνωσεων εχει και κακη ιστορια... Οταν εβαλα το κλιματιστικο η μια σωληνα, η χοντρη, ηταν τσακισμενη και ειχε τρυπα... Τοτε εχασε το φρεον στο λεπτο, και ηρθε μαστορας και την κολλησε (εγινε και το αντιστοιχο μερεμετη...). Παιζει να χανει απο την κολληση;;;

• 9 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Aναφέρω και εδώ και το θέμα, γιατί πιστεύω πως είναι το σωστό topic. 

Σε νέα κατασκευή, έχω κάνει προεγκατάσταση σωληνώσεων για τοποθέτηση 3 κλιματιστικών σε 3 δωμάτια. 

Η εγκατάσταση έγινε κατά την κατασκευή του κτιρίου και γνωρίζω πως πέρασαν μετά κι άλλα συνεργεία από το ίδιο σημείο. Κατανοώ πως μπορεί να προέκυψε πρόβλημα το οποίο δημιούργησε άσχετο συνεργείο, για αυτό ζήτησα να γίνει ελεγχος της προεγκατάστασης μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και πριν αγοράσω τα κλιματιστικά. 

Δυστυχώς, το συνεργείο που επέλεξα δείχνει να μην έκανε όσα έπρεπε να κάνει. 

Αρχικά μου είπαν πως δεν μπορεί να γίνει έλεγχος και πως θα φανεί αν όλα ειναι καλά όταν βάλουμε τα μηχανήματα. (Κατόπιν έμαθα πως μπορούσαν να πρεσάρουν με άζωτο για προέλεγχο). 

Τα κλιματιστικά τοποθετήθηκαν (3 ιδια μοντέλα) και το συνεργείο έφυγε λέγοντάς μου "ολα πήγαν καλά με την προεγκατάσταση". (δεν έγινε κάποια μέτρηση, απλά άνοιξαν τα κλιματιστικά για 2 λεπτά στο κρύο). 

Αρχισαν να μου μπαινουν υποψίες κακής και βιαστικής δουλειάς και άνοιξα μόνος μου τα κλιματιστικά στη θέρμανση, ώστε να κρίνω τη λειτουργία τους. Τα 2 ανταποκρίθηκαν δίνοντας ροή ζεστού αέρα σε 5-10 λεπτά, το τρίτο άργησε πάρα πολύ, δίνοντας τελικά ροή ζεστού αέρα μετά από περίπου μια ώρα. 

Δεύτερος έλεγχος το επόμενο πρωί. Ολα δούλεψαν άψογα και λειτούργησαν στον ίδιο χρόνο.

Τρίτος έλεγχος και το τρίτο κλιματιστικό, αυτό που άργησε να πάρει μπρος εξ'αρχής, δούλεψε 5-10 λεπτά δίνοντας κανονική ροή ζεστού αέρα και έπειτα σταμάτησε και επέστρεψε στην προθέρμανση. 

Δοκίμασα πολλά (follow me, εκτός ρεύματος για 1 ώρα κτλ) δεν δούλεψε ποτέ ξανά από τότε. Ανοιγε μεν κανονικά, αλλά παρέμενε σε φάση προθέρμασνης χωρίς να ξεκινά η παροχή ζεστού αέρα. Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας φαίνεται να λειτουργούσε σωστά, αλλά μέσα δεν εκκινούσε ποτέ ο ζεστός αέρας. 

Κάλεσα τον εγκαταστάτη για να δει τι γίνεται. Μου είπε πως μέτρησε την ψύξη και φτάνει έως 21', άρα υπάρχει πρόβλημα. Σε ερώτησή μου γιατί έφυγαν λέγοντάς μου όλα καλά, μου απάντησε πως συμβαίνει μερικές φορές να εμφανίζεται μετά το πρόβλημα. 

Μου είπε επίσης πως "Αδειασε τα υγρά" και του φάνηκε να έχει πρόβλημα η ροή. Μάλλον δεν είναι (τελικά!) σωστή η αρχική προεγκατάσταση. Το έβγαλε εκτός λειτουργίας, μου είπε πως μάλλον θα πρέπει να ακυρωθεί η προεγκατάσταση και να γίνει νέα εγκατάσταση, και περιμένω το αφεντικό να έρθει για να το δει και να μου πει τι λύσεις έχουμε. 

Από εδώ και πέρα τι να πω/ζητήσω από το αφεντικό?

Πέρα από το να ρωτήσω γιατί δεν έγινε πρεσάρισμα με άζωτο ώστε να ξέρουμε αν όντως είναι σωστή η προεγκατάσταση, πριν προχωρήσουν στην τοποθέτηση του μηχανήματος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...