dimpa16 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Σ'ευχαριστώ πολύ ρε φίλε, θα το κοιτάξω το θέμα κ θα επικοινωνούμε να σου λέω τί παίζει! Ναι,δωσε report... Που θα παει,θα την καταφερεις...δεν υπαρχει προβλημα χωρις λυση...σκεψου θετικα... Και για τον λουκουμο,της ιστοριας αυτης,θα σου δωσω ενα απλο σκεπτικο ωστε να κινηθειτε,πριν αρχισετε να ξηλωνετε πατωματα... Το ψυκτικο σου κυκλωμα αποτελειται απο 3 κοματια. 1ο η εσωτερικη μοναδα. 2ο η εξωτερικη 3ο οι δυο σωληνες που ενωνουν τις μοναδες αυτες. Αν λοιπον, ξηλωσετε τις μοναδες και σε καθε μια ξεχωριστα κανει ο ψυκτικος σου κενο (αφαιρεση του αερα δηλαδη)και το αφησει για 1-2-3 εβδομαδες,τοτε οταν το ξαναελεγξει με τα μανομετρα του,θα πρεπει να βρει παλι κενο. Το κοματι που δεν θα βρει,θα ειναι αυτο που θα εχει το προβλημα. Προσοχη,για 100% σιγουρια,να κανει κενο και στις σωληνες του κυκλωματος... Τοτε θα ξερουμε ακριβως που θα εστιασουμε το προβλημα. Δεν ειναι κατι το πολυ απλο,αλλα ειναι το πιο σιγουρο... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2009 από dimpa16
zoranb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Λύση πάντα υπάρχει απλώς τί λύση θα είναι αυτή, μάλλον θα πρέπει να τρυπάω τοίχους γιατί να χαλάω το πάτωμα, δεν παίζει! Θα δείξει!
acomaedo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 ΒΤα δυσκολα ειναι στις μικρες διαρροες που μπορει να προερχονται απο παντου... Το λαδι ειναι μια ενδειξη,αλλα αν ειναι σε σημειο που ο σωληνας ειναι μονωμενος,δεν προκειται να το δεις...(και ο φιλος παραπανω,τα λεει λαθος.Αν υπαρχει λαδι,δεν εξατμιζεται.Εξατμιζεται μονο το φρεον.) Λαδάκι στους χαλκοσωλήνες που συνδέουν την εσωτερική μονάδα με την εξωτερική που να βρεθεί? Όσο για το τέστ με κενό 2 μερούλες είναι αρκετές. Αν παρουσιασθεί μικρή αύξηση της πίεσης οπουδήποτε θα βρεθεί ο ένοχος.
zoranb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 dimpa16 είσαι και ο πρώτος, πολύ καλό κόλπο, θα τους το πώ, βέβαια πως θα μονώσουν τα 3μέρη θα ξέρουν? Πες μου κι εμένα ώστε να τους πω εάν φέρουν δυσκολίες!
zoranb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Φυσικά αλλά εάν έχουν κάνει βλακεία αυτοί που το εγκατέστησαν αυτοί οφείλουν να το φτιάξουν και χωρίς χρέωση μάλιστα!
gtroza Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 άν χρειαστεί να περάσεις νέα σωλήνα αντί να ξηλώσεις το πάτωμα ξηλώνεις τα σοβατεπιά ανάμεσα στο πάτωμα και τον τοίχο (τούβλο, όχι σοβά) πρέπει να υπάρχει κενό 2-3 εκατοστά καλή τύχη .
dimpa16 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) dimpa16 είσαι και ο πρώτος, πολύ καλό κόλπο, θα τους το πώ, βέβαια πως θα μονώσουν τα 3μέρη θα ξέρουν? Πες μου κι εμένα ώστε να τους πω εάν φέρουν δυσκολίες! Αν ειναι ψυκτικοι,πιστεψε με...ξερουν... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:18 ---------- Λαδάκι στους χαλκοσωλήνες που συνδέουν την εσωτερική μονάδα με την εξωτερική που να βρεθεί?Όσο για το τέστ με κενό 2 μερούλες είναι αρκετές. Αν παρουσιασθεί μικρή αύξηση της πίεσης οπουδήποτε θα βρεθεί ο ένοχος. Αν εχουν ενωσει σωληνα με σωληνα (παραδειγμα,δεν τους εφτανε ο σωλωνας μονοκοματος) και δεν εχουν κανει καλη συγκοληση (ειναι πολλοι που βαριουνται να κανουν εκτονωση και κανουν εκχυλωση και κολανε),χαλαρα θα σκασει... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:19 ---------- δεν φωνάζεις τον dimpa να ξεμπερδεύεις?? Τα εχω παρατησει εδω και χρονια...:-) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:21 ---------- άν χρειαστεί να περάσεις νέα σωλήνααντί να ξηλώσεις το πάτωμα ξηλώνεις τα σοβατεπιά ανάμεσα στο πάτωμα και τον τοίχο (τούβλο, όχι σοβά) πρέπει να υπάρχει κενό 2-3 εκατοστά καλή τύχη . Σωστα,αρκει να υπαρχει περασμα και να μην κανει το γυρο του σπιτιου. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2009 από dimpa16
zoranb Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν ήρθε ο ψυκτικός, αλλά προτίμησε να μην απομονώσει κ τα τρία γιατί ήταν δουλειά λέει, συγχρονίσει βαλβίδες κλπ, οπότε τσέκαρε σωλήνες μόνο. Απ την άλλη ανακάλυψε πως χάνονταν λάδια από την ένωση με το κλιματιστικό, οπότε αλλαξε τα ρακόρ εκεί και είπε πως βλέπουμε στην πορεία εάν συνεχίσει να χάνει, αλλά ήταν σίγουρος πως η διαρροή ήταν στην ένωση! fingers crossed!
dimpa16 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Και εγω αυτο πιστευω,καποια πατατια ειχε γινει στην εγκατασταση της μοναδας...;) Νομιζω οτι την γλυτωσες φτηνα φιλε χαχαχαχαχαχαχα:lol: Και σου ειπε οτι ειναι μανικι να απομονωσετε σωληνες ε???:devil: Ειναι βαρια η καλογερικη...χαχαχαχαχαχαχα ειδες μετα ομως, πως το βρηκε...:-)
zoranb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Τη γλύτωσα πολύ φθηνά πράγματι, όπως κ νάχει όμως σε ευχαριστώ για βοήθησες τα μέγιστα φίλε.
leftys Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 καλημέρα, ανοίγω και πάλι το θεμα καθώς έχω παρόμοιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το σπίτι έχει εγκατάσταση σωλήνων για κλιματιστικό μέσα στους τοίχους (πάτωμα κλπ.). Ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε κλιματιστικό και το έβγαλε όταν έφυγε. Στη συνέχεια, πήρα εγώ καινούριο κλιματιστικό Inverter και το εγκατέστησε άλλος ψυκτικός. Το κλιματιστικό έβγαλε κρύο για 1-2 μέρες, μετά απλά φυσούσε αέρα. (η πίεση στο φρέον έπεσε στο μισό) Τηλεφωνικά μου εξέφρασε ο τεχνικός την ανησυχία ότι υπάρχει διαρροή μέσα στους τοίχους (από καρφί σε κάδρο κλπ.) αλλά θα έρθει να το ψάξει από κοντά. το θέμα είναι, υπάρχει τεχνολογία πχ κάποιο μηχανημα που μπορεί να βρει που είναι η διαρροή? τι να του πω όταν έρθει ? (δεν θέλω να σκάψει στους τοίχους και το πάτωμα -πλακάκι- για να τη βρει) Αν κατά κανόνα οι διαρροές είναι στις συνδέσεις, να τον πιέσω να τις κάνει σωστά. Αν έχετε καμιά ιδέα για αναίμακτη εύρεση της διαρροής, πείτε μου για να πιέσω προς εκείνη την κατεύθυνση. ευχαριστώ!
LOULATRANS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 αν ο προηγουμενος δεν ειχε διαροες,εκαναν βιαστικες συνδεσεις και χανει απο εκει.βαλε γκαζια γιατι το εχουν παραχεσει........ζητα ελεγχο στις συνδεσεις,και να εισαι παρων για να τους ξεχεσεις..........
dimpa16 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 καλημέρα, ανοίγω και πάλι το θεμα καθώς έχω παρόμοιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το σπίτι έχει εγκατάσταση σωλήνων για κλιματιστικό μέσα στους τοίχους (πάτωμα κλπ.). Ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε κλιματιστικό και το έβγαλε όταν έφυγε. Στη συνέχεια, πήρα εγώ καινούριο κλιματιστικό Inverter και το εγκατέστησε άλλος ψυκτικός. Το κλιματιστικό έβγαλε κρύο για 1-2 μέρες, μετά απλά φυσούσε αέρα. (η πίεση στο φρέον έπεσε στο μισό) Τηλεφωνικά μου εξέφρασε ο τεχνικός την ανησυχία ότι υπάρχει διαρροή μέσα στους τοίχους (από καρφί σε κάδρο κλπ.) αλλά θα έρθει να το ψάξει από κοντά. το θέμα είναι, υπάρχει τεχνολογία πχ κάποιο μηχανημα που μπορεί να βρει που είναι η διαρροή? τι να του πω όταν έρθει ? (δεν θέλω να σκάψει στους τοίχους και το πάτωμα -πλακάκι- για να τη βρει) Αν κατά κανόνα οι διαρροές είναι στις συνδέσεις, να τον πιέσω να τις κάνει σωστά. Αν έχετε καμιά ιδέα για αναίμακτη εύρεση της διαρροής, πείτε μου για να πιέσω προς εκείνη την κατεύθυνση. ευχαριστώ! Πρεπει να ερθει και να ξεκινησει ψαξιμο.Οχι σπασιμο. Ο ψυκτικος σου,ειναι ψυκτικος ή ...? Αστον να ψαξει και να σου πει που θα καταληξει και γιατι.Μπορει να την βρει και να τελειωσεις.
leftys Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 τον περιμένω το Σάββατο για να δω τι θα βρει. με τίποτα δεν θέλω να αρχίσει το σκάψιμο κλπ. μου είπε ότι θα κάνει έναν έλεγχο κάτι με άζωτο μου ανέφερε... το θεωρώ χαζό από άποψη κατασκευής να φτιάχνεις κάτι που γενικά είναι βολικό (εσωτερική εγκατάσταση) αλλά αν χαλάσει να μη μπορείς να κάνεις κάτι και να πρέπει ουσιαστικά να το ξηλώσεις και να το ξαναπεράσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα