zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μου έχει τρυπήσει ο σωλήνας με το φρέον του κλιματιστικού. Ο σωλήνας αυτός είναι κρυμμένος κάτω από το πάτωμα και δεν μπορώ να τον επισκευάσω, υπάρχει τρόπος να κλειστεί η τρύπα με κάποιο τρόπο; Ξέρει κανείς τίποτα;
dimpa16 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μου έχει τρυπήσει ο σωλήνας με το φρέον του κλιματιστικού. Ο σωλήνας αυτός είναι κρυμμένος κάτω από το πάτωμα και δεν μπορώ να τον επισκευάσω, υπάρχει τρόπος να κλειστεί η τρύπα με κάποιο τρόπο; Ξέρει κανείς τίποτα; Πως το ξερεις οτι εχεις διαρροη φρεον απο εκεινο το μερος??? Η τρυπα σε χαλκοσωληνα κλεινει με καμινετο, αν ειναι τρυπα,ενω αν υπαρχει συνδεσμος (ρακορ),τοτε με κλειδι. Ομως,σε ξαναρωταω,πως ξερεις οτι υπαρχει διαρροη απο εκει... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2009 από dimpa16
zoranb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Το ξέρω διότι εάν υπήρχε από αλλού διαρροή, δηλαδή στις ενώσεις της σωλήνας είτε στο κλιματιστικό μέσα στο δωμάτιο, είτε στην εξωτερική συσκευή, εκεί δεν θα έπρεπε να έβλεπα λάδια? Δεν είδα!
dimpa16 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Το φανταστικα,οτι πηγες δια της ατοπου...γι`αυτο και επεμενα... Χωρις να θελω να αποκλεισω τιποτα,σου λεω οτι δεν παει ετσι το πραμα... Δεν ψαχνεις να βρεις μονο λαδακια... Ψυκτικο φωναξες??? Ο εντοπισμος διαρροων,δεν ειναι το ευκολοτερο πραγμα και πολλες φορες σε δυσκολες περιπτωσεις χρησημοποιουνται και αλλα μεσα εντοπισμου διαρροων, οπως χρωμα. Μην βγαζεις ετσι ευκολα συμερασμα λοιπον. Ενας δευτερος τροπος και ευκολοτερος για καποιον σχετικα ασχετο,ειναι το σαπουνονερο. Ψαχνεις ομως τα παντα,μεσα-εξω στοιχεια,σωληνες,ρακορ,τα παντα, με γαϊδουρινη υπομονη και επιμονη ξανα και ξανα. Κατι αλλο,πως ξερεις οτι εχεις διαρροη...??? Μονο απο την αποδοση??? Εχεις μετρησει πιέσεις??? Σου το ξαναλεω χωρις να εχω δει την εγκατασταση σου και χωρις να αποκλειω τιποτα,οτι ειναι λιγο δυσκολο (οχι και αδυνατο να συμβει ομως),σωληνες ετσι ξαφνικα εαν ειναι μονοκοματες χωρις κολησεις,να σκασουν. Συνηθως οι διαρροες υπαρχουν,σε ρακορ και περισοτερο σε εξωτερικες μοναδες οπου υπαρχουν κραδασμοι απο τον συμπιεστη. Νομιζω παντος οτι πρεπει να φωναξεις ψυκτικο γι`αυτη την δουλεια πρωτ`απ`ολα να σου μετρησει πιέσεις (ειχα συναντησει φιλε μου πολλα παλαβα σ`αυτη τη δουλεια.Ακομα και συμπιεστης μπορει να φταιει.) Τελος,αν υπαρχει διαρροη στο πατωμα,αποδεδειγμενα,ο μονος τροπος επισκευης ειναι αυτος που σου ειπα και πριν...καμινετο με κοληση αν ειναι σωληνα ή κλειδι αν ειναι ρακορ, πραγμα για μενα απαραδεκτο απο ψυκτικο να εχει μηχανικο συνδεσμο σε αφανες σημειο.
zoranb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 ευχαριστώ φίλε, καταλαβαίνω τί μου λες. 1. έχει έρθει ψυκτικός, μέτρησε τις πιέσεις 2. οι σωληνώσεις περνούν κάτω από το ξύλινο πάτωμά μου οπότε το καμινέτο είναι λίγο απίθανο-δύσκολο να παίξει γιατί πρέπει να ανοίξω όλο το πάτωμα! 3. θεωρώ πως δεν έχουν σκάσει έτσι απλά (εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο δηλαδή) οι σωλήνες αλλά όταν καρφώνανε το ξύλινο πάτωμα, είναι πιθανό να βρήκανε κ σε κάποια σωλήνα, ποιός ξέρει,μπορεί να είναι κ αυτό που λες αλλά είναι πιθανή κ η δική μου εκδοχή! τί λες? Το φανταστικα,οτι πηγες δια της ατοπου...γι`αυτο και επεμενα...Χωρις να θελω να αποκλεισω τιποτα,σου λεω οτι δεν παει ετσι το πραμα... Δεν ψαχνεις να βρεις μονο λαδακια... Ψυκτικο φωναξες??? Ο εντοπισμος διαρροων,δεν ειναι το ευκολοτερο πραγμα και πολλες φορες σε δυσκολες περιπτωσεις χρησημοποιουνται και αλλα μεσα εντοπισμου διαρροων, οπως χρωμα. Μην βγαζεις ετσι ευκολα συμερασμα λοιπον. Ενας δευτερος τροπος και ευκολοτερος για καποιον σχετικα ασχετο,ειναι το σαπουνονερο. Ψαχνεις ομως τα παντα,μεσα-εξω στοιχεια,σωληνες,ρακορ,τα παντα, με γαϊδουρινη υπομονη και επιμονη ξανα και ξανα. Κατι αλλο,πως ξερεις οτι εχεις διαρροη...??? Μονο απο την αποδοση??? Εχεις μετρησει πιέσεις??? Σου το ξαναλεω χωρις να εχω δει την εγκατασταση σου και χωρις να αποκλειω τιποτα,οτι ειναι λιγο δυσκολο (οχι και αδυνατο να συμβει ομως),σωληνες ετσι ξαφνικα εαν ειναι μονοκοματες χωρις κολησεις,να σκασουν. Συνηθως οι διαρροες υπαρχουν,σε ρακορ και περισοτερο σε εξωτερικες μοναδες οπου υπαρχουν κραδασμοι απο τον συμπιεστη. Νομιζω παντος οτι πρεπει να φωναξεις ψυκτικο γι`αυτη την δουλεια πρωτ`απ`ολα να σου μετρησει πιέσεις (ειχα συναντησει φιλε μου πολλα παλαβα σ`αυτη τη δουλεια.Ακομα και συμπιεστης μπορει να φταιει.) Τελος,αν υπαρχει διαρροη στο πατωμα,αποδεδειγμενα,ο μονος τροπος επισκευης ειναι αυτος που σου ειπα και πριν...καμινετο με κοληση αν ειναι σωληνα ή κλειδι αν ειναι ρακορ, πραγμα για μενα απαραδεκτο απο ψυκτικο να εχει μηχανικο συνδεσμο σε αφανες σημειο.
dimpa16 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι,ζημια απο αλλο συνεργειο (βλεπε πατωματζιδες) μπορει να γινει. Αν εχουν ετσι τα πραγματα,νομιζω οτι επειδη ειναι, το λιγοτερο, απιθανο, να πετυχεις την διαρροη ακριβος κατω απο το πατωμα,κοιτα μαζι με τον ψυκτικο σου,μηπως μπορει να τραβηξει καινουρια γραμμη και να αφησει τις παλιες κατω απο το πατωμα. Ξερω,οτι αυτο εχει και το τιμημα του (εξωτερικες σωληνωσεις,περασματα,αποδοση,ασχημια κ.τ.λ.) αλλα αν δεν μπορεις για πολλους λογους να ξηλωνεις πατωματα τοτε νομιζω ειναι μονοδρομος. Κριμα παντως να γινονται τετοια και καταλαβαινω απολυτα την θεση που βρισκεσαι.
zoranb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 είχαι ακούσει αλλά σαν όνειρο, πως υπάρχει εργαλείο σαν αυτό της κολονοσκόπησης το οποίο μπαίνει από τη σωλήνα,έχεις επαφή οπτική,βλέπεις πού υπάρχει το θέμα και το διορθώνεις (μην με ρωτάς πως) λες να κατάλαβα λάθος?
dimpa16 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο εργαλειο για μικρου διαμετρηματος σωληνα... Και να υπαρχει,δεν θα το εχει ο καθε ψυκτικος (που δεν νομιζω να υπαρχει). Εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι... Ξερω οτι υπαρχει για μεγαλους αγωγους (πετρελαιου-νερου-αεριου)...
zoranb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 αυτό πραγματικά θα με έσωζε, ναι, ίσως να έχεις δίκιο, πάντως πάλι πίσω στο θέμα λαδιών, δεν φτάνει λες να τσεκάρω μόνο αυτό, μετά πάλι είναι κ οι πιέσεις,πρέπει να το έλεγξε κ αυτό, πως αλλιώς να κινηθώ?
dimpa16 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Κατ`αρχην,για τι μηχανημα μιλαμε? Φανταζομαι οτι μαλλον ειναι δαπεδου...!!! Ο ψυκτικος δεν βρηκε καθολου φρεον?? Ποσο καιρο το εχεις και ποσο καιρο ειναι που αντιμετωπιζεις προβλημα?? Μαρκα?
zoranb Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 - Μιλάμε για inverter της Mitsubishi (heavy industires) Hyper Inverter το ονομάζει - Δαπέδου είναι το έξω ναι! - Δεν βρήκε καθόλου ή βρήκε λίγο, δεν θυμάμαι, αλλά παίζει ρόλο εάν βρήκε λίγο ή καθόλου? - Το έχω 3μήνες και φάνηκε το πρόβλημα στον ένα μήνα, μετά ήρθε,έβαλε φρεόν και πάλι μετά από ένα μήνα δεν βγάζει ψύξη!
acomaedo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 - Μιλάμε για inverter της Mitsubishi (heavy industires) Hyper Inverter το ονομάζει- Δαπέδου είναι το έξω ναι! - Δεν βρήκε καθόλου ή βρήκε λίγο, δεν θυμάμαι, αλλά παίζει ρόλο εάν βρήκε λίγο ή καθόλου? - Το έχω 3μήνες και φάνηκε το πρόβλημα στον ένα μήνα, μετά ήρθε,έβαλε φρεόν και πάλι μετά από ένα μήνα δεν βγάζει ψύξη! α) Το φρέον (R401 ή R410 πλέον) σε συνθήκες δωματίου θα εξατμισθεί, οπότε ούτε λαδάκι θα δείς ούτε λεκέ. β) Από ότι κατάλαβα αναφέρεσε σε κλιματιστικό διαιρούμενου τύπου. Απο το μέσα φεύγουν οι χαλκοσωλήνες για το έξω. Αν το κλιματιστικό μετά την επαναγέμιση λειτούργησε για πάνω απο μια-δυό μέρες, η βλάβη μπορεί να αποδοθεί μάλλον σε κάποια σύνδεση και όχι σε τρύπιο σωλήνα.
zoranb Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 ...βλάβη μπορεί να αποδοθεί μάλλον σε κάποια σύνδεση και όχι σε τρύπιο σωλήνα. μάλλον σε κάποια σύνδεση? τί σύνδεση, του χαλκοσωλήνα στο μηχάνημα?
dimpa16 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) - Μιλάμε για inverter της Mitsubishi (heavy industires) Hyper Inverter το ονομάζει- Δαπέδου είναι το έξω ναι! - Δεν βρήκε καθόλου ή βρήκε λίγο, δεν θυμάμαι, αλλά παίζει ρόλο εάν βρήκε λίγο ή καθόλου? - Το έχω 3μήνες και φάνηκε το πρόβλημα στον ένα μήνα, μετά ήρθε,έβαλε φρεόν και πάλι μετά από ένα μήνα δεν βγάζει ψύξη! Βασικα, μιλαω για την εσωτερικη μοναδα,αν ειναι δαπεδου,τοιχου, οροφης ή κασετα (για ταβανι). Θελω να εχω μια αποψη της εγκαταστασης.(ελπιζω,να εισαι σιγουρος για το οτι οι σωληνες περνανε απο το δαπεδο.Μην παρεξηγηθεις,δεν σε θεωρω κουτο,απλα φιλε μου,εχω ακουσει τα απιστευτα απο πολυ κοσμο,οποτε δικαιολογουμαι...) Εχει σημασια,για το ποτε σου εβαλε φρεον και το τι πιεσεις βρηκε οταν το ξανατσεκαρε,γιατι αν βρηκε 0 πιεσεις για παραδειγμα, μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα,τοτε η διαρροη ειναι μεγαλη.Αν βρηκε πιεση στην εγκατασταση,αλλα τοση ωστε να μην εχεις αποδοση,τοτε μιλαμε για μικρη διαρροη. Το να εχεις μεγαλη διαρροη σημαινει και μεγαλη τρυπα (μεχρι που ακους και την διαρροη) και την βρισκεις πιο ευκολα... Τα δυσκολα ειναι στις μικρες διαρροες που μπορει να προερχονται απο παντου... Το λαδι ειναι μια ενδειξη,αλλα αν ειναι σε σημειο που ο σωληνας ειναι μονωμενος,δεν προκειται να το δεις...(και ο φιλος παραπανω,τα λεει λαθος.Αν υπαρχει λαδι,δεν εξατμιζεται.Εξατμιζεται μονο το φρεον.) Οτι και να σου πω ομως,εγω ή και καποιος αλλος, δεν λυνει το προβλημα σου. Γνωμη μου, να βρεις εναν καλο ψυκτικο και να ασχοληθει με το προβλημα σου,καθως και να σου προτινει λυση,στην περιπτωση που τελικα ειναι οπως τα λες... Α!! και κατι αλλο που θυμηθηκα...υπαρχουν περιπτωσεις,οπου μια σειρα απο καποια μοντελα,ανεξαρτητου μαρκας, βγαινουν με καποια ελατωματα.(θυμαμαι μοντελο της carrier,οπου οι σωληνες στην εξωτερικη μοναδα ακουμπουσαν μεταξυ τους,με αποτελεσμα μετα απο 1-2 χρονια να τρυπανε.Πηγεναμε καρφι στο συγκεκριμενο σημειο και με κλειστα ματια,βρισκαμε την διαρροη...) Στο λεω αυτο,μηπως ειναι καλο να καλεσειςψυκτικο απο το service της εταιρειας,μπας και σπασει ο διαολος το ποδαρι του και μεσα στην ατυχια σου,σταθεις τυχερος.(πραγματικα οι πιθανοτητες να συμβαινει κατι τετοιο,ειναι ελαχιστες αλλα...τι να πω,το εχω δει και αυτο...) ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΓΑΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2009 από dimpa16
zoranb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Σ'ευχαριστώ πολύ ρε φίλε, θα το κοιτάξω το θέμα κ θα επικοινωνούμε να σου λέω τί παίζει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα