clevercitizen Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας. Μια μηχανή πεπερασμένων καταστάσεων έχει αλφάβητο εισόδου / εξόδου {0,1}. Δεδομένης της παρακάτω ακολουθίας προσδιορίστε τη μηχανή ακολουθία εισόδου: 01111100111 ακολουθία εξόδου: 000011100001 Πρέπει να κάνω πινακάκι με Κατασταση/Εισοδο/Εξοδο και έπειτα το γράφημα της μηχανής? Εαν μου δώσουν το πινακάκι μπορώ να κάνω το γράφημα, μπορώ να βρώ ακόμη και την ακολουθία εξόδου εφόσον μου δίνεται η ακολουθία εισόδου/πινακάκι. Στο βιβλίο που έχω (C.L.LIU Elements Of Discrete Mathematics) έχει αντίστοιχες ασκήσεις αλλά δεν έχει τις απαντήσεις :mad: Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη
C6WGMN Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζω σου ξέφυγε ένα μηδενικό στην έξοδο. 111 = 001, 1 μετά από αυτά = 1, αλλιώς 0.
clevercitizen Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Οχι, μια μηχανή πεπερασμένων καταστάσεων παράγει ένα σύμβολο εξόδου(αυτό της αρχικής κατάστασης) πριν δεχτεί το πρώτο σύμβολο εισόδου
eirinikp Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Βασικά έχεις καταλάβει τι κάνει η μηχανή που σου δίνει αυτό το output? Από ότι φαίνεται μετατρέπει σε κάθε ακολουθία από διαδοχικούς άσσους, τους 2 αριστερότερους σε μηδενικά (υποθέτω...). Εσύ τώρα θες κάτι του στυλ Κατάσταση + Σύμβολο = Κατάσταση + Σύμβολο + Κίνηση? (πρόγραμμα μηχανής Turing) Ή μήπως θες ένα αυτόματο πεπερασμένων καταστάσεων (DFA) με συμβολάκια, κουτάκια και βελάκια? Ή κάτι άλλο?
dop Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Βρες την "περιγραφή" της μηχανής. Δίνει '1' όταν συναντά αλληλουχία από τέσσερα '1'. Αρκεί να έχεις μόλις 4 καταστάσεις για να κάνεις την μηχανή. Ξεκίνα με μία αρχική κατάσταση και άρχισε να δίνεις τιμές για μετάβαση στην αντίστοιχη κατάσταση και συνέχισε να κάνεις το ίδιο μέχρι η μηχανή σου να σου δίνει την επιθυμητή αλληλουχία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.