Kate10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σας παιδιά, έχω να κάνω μία εργασία σε Delphi. Θέλω κλικάροντας σε μία εικόνα ή κουμπί να ανοίγει μία άλλη φόρμα από το Project.(κάτι σαν Link δηλαδή) Ξέρει κανείς τι κώδικα πρέπει να γράψω για το OnClick αυτό event? Ευχαριστώ!
Directx Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Αν και δεν ασχολούμαι με την Delphi, σε C++ Builder ο οποίος αποτελεί την εκδοχή της Delphi σε C++ μπορείς να κάνεις τα παρακάτω: 1ον) Καταρχήν θεωρώ ότι έχεις δημιουργήσει από το Delphi IDE μια νέα φόρμα η οποία ονομάζεται Form2 και έχεις συμπεριλάβει το Unit της στο Unit της φόρμας που θα την καλεί (αν όχι δες την επιλογή File->Use Unit.. του IDE) 2ον) Πας στην form που περιέχει το TImage ή TButton που επιθυμείς όταν κάνει κλικ ο χρήστης να ανοίγει μια νέα form, επιλέγεις το TImage ή TButton και από τα Events του Object Inspector κάνεις διπλό κλικ στο OnClick. Εναλλακτικά κάνεις απλά διπλό click με το ποντίκι πάνω στο TImage ή TButton που σε ενδιαφέρει (οπότε το OnClick event δηλώνεται άμεσα). 3ον) Γράφεις Form2->ShowModal(); οπότε η Form2 εμφανίζεται μπλοκάροντας την parent form, αν θες η parent form να είναι προσβάσιμη από τον χρήστη, αντί για ShowModal() δήλωσε Show(); Αυτά σε C++ Builder 2009, νομίζω ότι και σε Delphi κάπως έτσι γίνεται ... (με ορισμένες διαφορές, πχ. αντί -> . κτλ). Καλή τύχη (όποιος σχετικός με Delphi ας βοηθήσει!!)
vandermonde Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 αν καταλαβα καλα τι ζητας........ αν η φορμα που θες να δειξεις ειναι π.χ η form4 αρκει αυτο Form4.Show;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.