Προς το περιεχόμενο

Delphi OnClick κώδικας???

Kate10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

έχω να κάνω μία εργασία σε Delphi. Θέλω κλικάροντας σε μία εικόνα ή κουμπί να ανοίγει μία άλλη φόρμα από το Project.(κάτι σαν Link δηλαδή) Ξέρει κανείς τι κώδικα πρέπει να γράψω για το OnClick αυτό event?

Ευχαριστώ!:-)

Δημοσ.

Αν και δεν ασχολούμαι με την Delphi, σε C++ Builder ο οποίος αποτελεί την εκδοχή της Delphi σε C++ μπορείς να κάνεις τα παρακάτω:

1ον) Καταρχήν θεωρώ ότι έχεις δημιουργήσει από το Delphi IDE μια νέα φόρμα η οποία ονομάζεται Form2 και έχεις συμπεριλάβει το Unit της στο Unit της φόρμας που θα την καλεί (αν όχι δες την επιλογή File->Use Unit.. του IDE)

2ον) Πας στην form που περιέχει το TImage ή TButton που επιθυμείς όταν κάνει κλικ ο χρήστης να ανοίγει μια νέα form, επιλέγεις το TImage ή TButton και από τα Events του Object Inspector κάνεις διπλό κλικ στο OnClick. Εναλλακτικά κάνεις απλά διπλό click με το ποντίκι πάνω στο TImage ή TButton που σε ενδιαφέρει (οπότε το OnClick event δηλώνεται άμεσα).

3ον) Γράφεις Form2->ShowModal(); οπότε η Form2 εμφανίζεται μπλοκάροντας την parent form, αν θες η parent form να είναι προσβάσιμη από τον χρήστη, αντί για ShowModal() δήλωσε Show();

Αυτά σε C++ Builder 2009, νομίζω ότι και σε Delphi κάπως έτσι γίνεται ... (με ορισμένες διαφορές, πχ. αντί -> . κτλ).

Καλή τύχη (όποιος σχετικός με Delphi ας βοηθήσει!!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...