Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιστη στο BIOS της μητρικής μου

dimipap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Θέλω να κάνω update το bios και θέλω την βοήθεια σας να μου πείτε απο που να το καταιβάσω γιατι δεν γνορίζω:cry:

Τα στοιχεία που βρήκα για την Motherboard / Bios απο το EVEREST:

mother10.png

bios10.png

ami10.png

Δημοσ.

Λίγο googling xρειάζεται, δεν είναι κάτι δύσκολο:

Από το report φαίνεται ότι η μητρική σου είναι η MSI K9N SLI, αλλά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της και πρέπει να βρεις την ακριβή. Με λίγο googling για τον ακριβή κωδικό της μητρικής (MS-7250 v2, παρεμπιπτόντως πάρα πολύ καλή κίνηση που συνεχίζει ακόμη και τώρα η MSI τη 2πλη ονοματοδοσία μοντέλων κατ' αυτόν τον τρόπο), βρίσκεις ότι είναι η έκδοση Platinum. Άρα, η support page του μοντέλου είναι αυτή και στην ίδια σελίδα μπορείς από το link με την ονομασία BIOS να έχεις πρόσβαση σε όλες τις εκδόσεις BIOS της μητρικής σου.

Επίσης, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές retail μητρικών, έτσι και η MSI παρέχει Windows utility κοινό για όλα τα μοντέλα μητρικών της (MSI Live Update), που εντοπίζει, κατεβάζει αυτόματα και περνά την τελευταία διαθέσιμη έκδοση BIOS, γλυτώνοντάς σε από το ψάξιμο και από τον προβληματισμό αν έχεις κατεβάσει σωστή έκδοση BIOS ή όχι...

Δημοσ.
Λίγο googling xρειάζεται, δεν είναι κάτι δύσκολο:

Από το report φαίνεται ότι η μητρική σου είναι η MSI K9N SLI, αλλά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της και πρέπει να βρεις την ακριβή. Με λίγο googling για τον ακριβή κωδικό της μητρικής (MS-7250 v2, παρεμπιπτόντως πάρα πολύ καλή κίνηση που συνεχίζει ακόμη και τώρα η MSI τη 2πλη ονοματοδοσία μοντέλων κατ' αυτόν τον τρόπο), βρίσκεις ότι είναι η έκδοση Platinum. Άρα, η support page του μοντέλου είναι αυτή και στην ίδια σελίδα μπορείς από το link με την ονομασία BIOS να έχεις πρόσβαση σε όλες τις εκδόσεις BIOS της μητρικής σου.

Επίσης, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές retail μητρικών, έτσι και η MSI παρέχει Windows utility κοινό για όλα τα μοντέλα μητρικών της (MSI Live Update), που εντοπίζει, κατεβάζει αυτόματα και περνά την τελευταία διαθέσιμη έκδοση BIOS, γλυτώνοντάς σε από το ψάξιμο και από τον προβληματισμό αν έχεις κατεβάσει σωστή έκδοση BIOS ή όχι...

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.

Εψαξα στο google αλλα δεν πολυ καταλάβαινα τη να κάνω:o για αυτο ζήτησα

βοήθεια.

Κατέβασα την αναβάθμιση για το bios και όταν το τρέχω μου εμφανίζει αυτο το παράθυρο dos

dos10.png

και ότι και να πατήσω το εξαφανίζει.

Τι πρέπει να κάνω?

Sorry για το πρήξιμο:o

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:38 ----------

Τελικά το κατάφερα.

Ευχαριστω πολυ για την βοήθεια...:-D:-D

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, έχεις κατεβάσει το v1.9 BIOS αλλά το v1.11 (7250v1B.zip) είναι το νεότερο από όλα τα BIOS updates. Φαίνεται και από την ημερομηνία. Εκτός αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που δε θες την πιο πρόσφατη έκδοση.

Μετά, τρέχεις το update utility μέσα σε περιβάλλον Windows που είναι λάθος, όπως θα δεις και στις οδηγίες του DOC αρχείου που περιέχεται στο ZIP που κατέβασες. Πρέπει να το τρέξεις είτε από bootable floppy είτε από bootable USB stick είτε να τοποθετήσεις απλά το binary αρχείο με το νέο BIOS σε ένα USB stick και να μπεις σε κάποιο ειδικό μενού του BIOS για να κάνεις το update από εκεί (αν έχει τέτοια δυνατότητα η μητρική σου. Οι Gigabyte και οι ASUS γνωρίζω σίγουρα ότι έχουν).

Αλλιώς, όπως είπα και πιο πάνω, η χρήση του MSI Live Update και το αυτόματο update μέσα από τα Windows είναι μάλλον κατάλληλη για την περίπτωσή σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...