zaleia Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Ελληνες, χρειαζομαι βοηθεια! κανω έρευνα γλωσσολογιας και θα μου άρεσε να απαντησετε τι τροπος υπαρχουν στα ελληινκα για να πειτε κατι οπως εναντιωματικές και παραχωρητικές προτασέις... ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΌ, ΤΟ ΑΓΌΡΑΣΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΠΑΡΆ... υπαρχει καμια γραμματικη της ελληινκης γλωσσας online??? Δεν ειμαι ελληνιδα ουτε ειμαι στην Ελλαδα τωρα, για αυτό ειναι δυσκολο απο εδώ να εχω παραδειγματα φρασεων... σας ευχαριστώ πολυ!
Members gsarig Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Ελληνες, χρειαζομαι βοηθεια! κανω έρευνα γλωσσολογιας και θα μου άρεσε να απαντησετε τι τροπος υπαρχουν στα ελληινκα για να πειτε κατι οπως εναντιωματικές και παραχωρητικές προτασέις... ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΌ, ΤΟ ΑΓΌΡΑΣΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΠΑΡΆ... υπαρχει καμια γραμματικη της ελληινκης γλωσσας online??? Δεν ειμαι ελληνιδα ουτε ειμαι στην Ελλαδα τωρα, για αυτό ειναι δυσκολο απο εδώ να εχω παραδειγματα φρασεων... σας ευχαριστώ πολυ! Αν το μόνο που ψάχνεις είναι παραδείγματα, το συγκεκριμένο θα μπορούσες να το πεις και ως εξής: - παρόλο που ήταν ακριβό, το αγόρασα - μολονότι ήταν ακριβό, το αγόρασα - όσο ακριβό κι αν ήταν, το αγόρασα Επίσης, και τα τρία παραδείγματα μπορείς να τα πεις και αντίστροφα, δηλαδή: - το αγόρασα, παρόλο που ήταν ακριβό / μολονότι ήταν ακριβό / όσο ακριβό κι αν ήταν
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 επισης: ενω ηταν ακριβο, το αγορασα <==> το αγορασα, ενω ηταν ακριβο παροτι ηταν ακριβο, το αγορασα <==> το αγορασα, παροτι ηταν ακριβο Το ΚΑΙ ΑΝ που λες δεν ειναι εναντιωματικη φραση, αλλα υποθετικη. Δηλαδη: Θα παω για δουλειες και αν τελειωσω νωρις θα σε παρω τηλεφωνο. Το ΑΝ ΚΑΙ ειναι εναντιωματικο.
ge0rge007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.pilavakis.net/new_page_65.htm Και επίσης μπορείς να κατεβάσεις αυτό το βιβλίο: http://www.free-ebooks.gr/gr/e-rafi.php?id=1222 που λογικά θα σε βοηθήσει. Να προσθέσω και 2-3 παραδείγματα εγώ: -Το αγόρασα ενώ ήταν ακριβό. -Παρόλο που ήταν ακριβό,το αγόρασα. -Και ας ήταν ακριβό, το αγόρασα, Ελπίζω να βοήθησα! ------ Με προλάβατε!:-p
AFANIS_ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Zaleia....έχεις κάνει πρόοδο στα ελληνικά πάντως......!!!!! !!!!
zaleia Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ πολυ, παιδια!!! οοοχι δεν εχω κανει προοδος... μαλλων ξέχασα ολα τα ελληνικά μου... θα προσπαθώ να διαβασω συχνά εδώ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:38 ---------- Το βιβλιο (e-book) βοηθαει πολυ!! ευχαριστώ ge0rge007
Αδμιν Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ πολυ, παιδια!!! οοοχι δεν εχω κανει προοδο (οχι ς εδω, ειναι αιτιατικη)... μαλλον ξέχασα ολα τα ελληνικά μου... θα προσπαθήσω να διαβαζω συχνά εδώ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:38 ---------- Το βιβλιο (e-book) βοηθαει πολυ!! ευχαριστώ ge0rge007 Ειπα να βοηθησω λιγο. Διορθωσεις σε στυλ lang-8.com
soturin Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Zaleia....έχεις κάνει πρόοδο στα ελληνικά πάντως......!!!!! !!!! Μόνο πρόοδο;. Πόσους ξέρεις στο forum να τα γράφουν καλύτερα τα ελληνικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.