poscaman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα. Εχω στα χερια μου μια συνθεση ενος φιλου που αποτελειται εκτός των αλλων από τον [ame=http://www.amazon.com/OCZ-OCZSSD2-1SLD60G-Solid-SATA2-2-5-Inch/dp/B001JU9NZ8]oczssd2-1sld60g[/ame] και μια Ati Radeon HD 4800. Το πρόβλημα περιγράφεται στον τίτλο. Ο υπολογιστής πάει σφαίρα, πετάει κυριολεκτικά, ΟΜΩΣ στα Windows τρώει μικρα κολληματάκια. πχ στο desktop κανει αισθητα περισσοτερη ωρα το δεξι κλικ, το ιδιο και η εναρξη.Αλλες φορες κολλαει στην αλλαγη ενος φακέλου,κάνοντας μερικά δευτερόλεπτα να συνερθει (1,2,5,10,30sec) Να σημειωσω οτι του εχω περάσει XP και 7 τα ιδια προβληματα εχω ακριβως. εχω κανει φρεσκια εγκατασταση εχω περασει σωστους drivers, εχω τσεκαρει την καρτα γραφικων (βαζοντας μια αλλη) τιποτα. Καταληγω οτι ειναι ο δισκος, αλλα επειδη δεν εχω καμμια εμπειρια με ssd θελω την γνωμη σας. Εχετε συναντησει παρόμοια θεματα με SSD? Με το συγκεκριμένο μοντέλο; Τι προτεινετε; Αν τον επιστρεψει (ειναι εντος εγγυησης) τι μπορει να ισχυριστει; Ευχαριστω πολυ
parsifal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 This? Last year! http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=2 The first thing I noticed about the drive was how fast everything launched. This experience was actually the source of my SSD proof-of-value test; take a freshly booted machine and without waiting for drive accesses to stop, launch every single application you want to have up and running at the same time. Do this on any system with a HDD and you’ll be impatiently waiting. I did it on the SuperTalent SSD and, wow, everything just popped up. It was like my system wasn’t even doing anything. Not even breaking a sweat. I got so excited that I remember hopping on AIM to tell someone about how fast the SSD was. I had other apps running in the background and when I went to send that first IM and my machine paused. It was just for a fraction of a second, before the message I'd typed appeared in my conversation window. My system just paused. Maybe it was a fluke. I kept using the drive, and it kept happening. The pause wasn’t just in my IM client, it would happen in other applications or even when switching between apps. Maybe there was a strange OS X incompatibility with this SSD? That’d be unfortunate, but also rather unbelievable. So I did some digging. Others had complained about this problem. SuperTalent wasn’t the only one to ship an affordable drive based on this controller; other manufacturers did as well. G.Skill, OCZ, Patriot and SiliconPower all had drives shipping with the same controller, and every other drive I tested exhibited the same problem.
poscaman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 ευχαριστω για το ποστ. πραγματικα πολυ χρησιμο. επειδη ομως αυτη την στιγμη μου ειναι αδυνατο να το διαβασω (και να το κατανοησω) ολο, τι συμπερασμα βγαινει στην τελικη; τι προτεινεις parsi?
parsifal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 επειδη ομως αυτη την στιγμη μου ειναι αδυνατο να το διαβασω (και να το κατανοησω) ολο, τι συμπερασμα βγαινει στην τελικη; Το συμπέρασμα που βγαίνει στην τελική είναι ότι κάποιες φουρνιές SSD δίσκων, διαφόρων κατασκευαστών, που χρησιμοποιούσαν έναν συγκεκριμένο controller της JMicron παρουσίαζαν αυτήν την προβληματική συμπεριφορά που προκαλείται από τα randoms hiccups κατά το write (στο read δεν υπάρχει πρόβλημα). τι προτεινεις parsi? Το άρθρο αναφέρει λίγο πιο κάτω: Fingers were pointed everywhere, but no one took responsibility for the fault. To their credit, OCZ really stepped up and took care of their customers that were unhappy with their drives. Despite how completely irate they were at my article, they seemed to do the right thing after it was published. I can’t say the same for some of the other vendors. Δεν ξέρω τί εννοεί ο Anand με αυτά που έχω βάλει σε bold, ως μη άμεσα ενδιαφερόμενος δεν πολυπαρακολούθησα τις σχετικές εξελίξεις. Ίσως η OCZ έδωσε refunds; Ή έκανε αντικαταστάσεις με μη προβληματικά μοντέλα; Δε γνωρίζω, προτείνω να το ψάξετε με τον φίλο σου προς αυτήν την κατεύθυνση.
poscaman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Καλώς. Επικοινωνησα με την OCZ σχετικα με το θεμα. Οταν θα εχω νεωτερα θα ενημερωσω Ευχαριστω parsi !
poscaman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 η ocz μου προτεινε να τον επιστρεψω στον reseller (Πλαισιο). Εξηγησα αναλυτικα ποιο ειναι το προβλημα μου, και οτι πολυ δυσκολα θα το καταλαβουν στο πλαισιο (ειναι αποδεδειγμενα ζωαδια για πολυ πιο ευκολα θεματα,ποσο μαλλον αυτο). Εδω και 3 μερες απαντηση καινουρια δεν εχω. Επικοινωνησα με πλαισιο και θα τους τον επιστρεψω. Θα δειξει...
parsifal Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Αν επικοινώνησες ηλεκτρονικά με OCZ, πάρε μαζί σου και μία εκτύπωση. Καλό είναι και να τη μεταφράσεις, αν είναι εύκολο (βλ. περιορισμένης έκτασης). Το αυτό και για τυχόν σχετική με το θέμα ανακοίνωση ή δελτίο τύπου από το site της OCZ. Όχι πως θα σε σώσουν τα παραπάνω αν πέσεις σε μπουνταλάδες, αλλά κακό δεν πρόκειται να κάνουν νομίζω...
poscaman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Τον ηπιαμε απο την OCZ there is no offical response because i personally don't see that problem on a consistence basis. if the drive is passing all test then it doesn't seem to be defective
poscaman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 οχι. αυτη ειναι η τελευταια απαντηση που πηρα απο την ocz
poscaman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 πριν 20 λεπτα παρεδωθει στο Πλαισιο. Αφου πρωτα μια ταση παραπανω απο το κανονικο κατεστρεψε ενα τσιπακι μνημης. αιωνια του η μνημη, περιμενω αν ο καινουριος θα εχει τα ιδια συμπτωματα
poscaman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 .... και κοπηκε πιστωτικο στα 154 ευρώ. Ανοιγω καινούριο θέμα για συγκριση SSD εδω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.