kirimis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Για να ρωτησω τα καλα παιδια του φορουμ. Θελω να παραγγειλω κατι κομπιουτεριστικα ηλεκτρονικα απο Αμερικη αλλα παιδια δεν ξερω τι γινεται με τα τελωνια. Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι γινεται? Το πακετο μαλλον θα ερθει με courrier... απο εκει και περα πως γινετε η δουλεια? Θα με παρουν τηλεφωνο να παω καπου να πληρωσω καποιους extra φορους? Ποσος ειναι ο εξτρα φορος? Εχω ακουσει οτι πληρωνω και κατι παραπανω για τον κοπο του τελωνιου, αληθευει? Εαν μπορει καποιος μπορει να με ενημερωσει... Thanxxx :smirk:
dim_b Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 Μιά φορά έτυχε ένα δέμα με DVD που είχα αγοράσει από το Amazon να ανοιχτεί στο τελωνείο. Τελικά πλήρωσα περίπου 50% της αξίας του σε δασμούς, φόρους, τέλη, χαρτόσημα και ΦΠΑ σε όλα αυτά. Φορολόγησαν ακόμη και τα έξοδα αποστολής. Το δέμα είχε έρθει με ταχυδρομίο, οπότε τα ΕΛΤΑ μου έστειλαν μιά ειδοποίηση γιά να πληρώσω και να το παραλάβω. Απ'ότι ξέρω συνήθως στο τελωνίο δεν ελέγχονται δέματα κάτω από 2 κιλά και με μικρή αναγραφόμενη αξία περιεχομένου (νομίζω κάτω από 150). Όταν παραγγέλνεις από Αμερική πάντα γράφουν επάνω στο δέμα την αξία του περιεχομένου (εμένα βέβαια με φορολόγησαν βάση της απόδειξης που υπήρχε μέσα και συμπεριλάμβανε και τα έξοδα αποστολής).
kirimis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 ωχχχ καλα... ειμαστε γδαρτες και επειδη δεν προκειτε να πισω την εταιρια να μου τα δηλωσει για λιγοτερα απο 150Ε ... θα κοιταξω απο Ευρωπη μερια. Thanx dim_b :smirk:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.