Προς το περιεχόμενο

Απορίες πάνω σε πραγματοποιημένη αγορά μιας Samsung 46"...

VakisTS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες,

Θέλω τη βοήθειά σας!! Αγόρασα από το e-shop την SAMSUNG LE46B554 46'' LCD TV, 850 ευρώ με την προσφορά.. Το πρόβλημα είναι πως την έχει πάρει ο πατέρας μου και μου είπε πως αναγράφει 50Hz, στο πλαίσιό της.. Και εξηγούμαι, όσο ψάχναμε στα μαγαζιά για μία TV 46" μας λέγαμε οι πωλητές πως το σημαντικό που πρέπει να κοιτάμε είναι τα Hz, και πως τα 100 είναι μια χαρά.. Έλα όμως που την πατήσαμε, και τώρα δεν μπορώ να δω και την ΤV από κοντά καθώς σπουδάζω σε άλλη πόλη, και δεν μπορώ να ψάξω και στο internet πόσα Ηz είναι επιτέλους αυτό το μοντέλο, αφού κανείς δεν αναφέρει.. Πείτε μου ρε παιδιά αν μπορείτε πόσα Hz είναι και αν μπορώ να την επιστρέψω στο e-shop ετσι απλά με επιστροφή χρημάτων καθώς την πείραμε μόλις χθες, ή αν τζαμπα κοιτάω τα Hz και δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο όσο νομίζω.. Σας ευχαριστώ πολί προκαταβολικά!!

Δημοσ.

δεν είναι δηλαδή τα Hz αυτλα που πρέπει να κοιτάξω για να διαλέξω μια τηλεόραση? νόμιζα πως είναι το Full HD και τα Hz.. Βοηθήστε με λίγο πάνω σ΄ αυτό σας παρακαλώ..

Δημοσ.

Τα 100hz χρειαζονται για να εχεις καλυτερη αναπαραγωγη στα frames σε hd υλικο.

οσον αφορα την τηλεοραση που αγορασες, ειναι 100hz.

ο πατερας σου ειδε στο πλαισιο να αναγραφονται 50hz, γιατι απλουστατα διαβασε την καρτελα που αναφεροταν στην ταση τροφοδοσιας της tv. (220 volt 50 hz).

Δημοσ.
η συγκεκριμένη Samsung δεν είναι 100hz...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156598

το ειδα και εγω. ψαχνοντας, επεσα σε ενα ξενο site που την ειχαν σαν 100hz αλλα ηταν μαλλον λαθος.

απο την αλλη, και στο site του e-shop την εμφανιζει σαν 24p.(ικανοτητα αναπαραγωγης στα 24hz, αρα 24 frames) θεωρησα οτι ειναι καποιο μοντελο οπου ανεβαινει και στα 100hz

αυτο με μπερδεψε λιγακι. ζητω συγνωμη.

απο την αλλη, πολλοι ειναι αυτοι οπου κανουν πολλα παραπονα σε καποιες υλοποιησεις των 100hz, αφου με 100hz ενεργοποιημενα η εικονα κανει σπασιματα-σκαλωματα σε καποια μοντελα και ειναι πολυσυζητημενο το θεμα των 100hz.

θεωρω οτι ειναι πολλοι οι παραγοντες για σωστη-ποιοτικη εικονα και τα hz ειναι μονο ενας απο αυτους.

σε αυτην την κατηγορια τιμης και στη συγκεκριμενη σειρα samsung υπαρχουν και συμβιβασμοι.

αν σε παρηγορει, το οτι παιζει 24p σημαινει οτι σε hd ταινιες θα αναπαραγει πιο ομαλα τα frames των ταινιων.

αν την χειριζεται αποκλειστικα ο πατερας σου σε θεαση tv καναλιων, τοτε δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια.

Δημοσ.

Σε περίπτωση που μπορέσω να την επιστρέψω, να το κάνω..?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:25 ----------

Είναι δηλαδή αισθητή η διαφορά ανάμεσα στα 100 και στα 50 Hz? Η τηλεόραση είναι στημένη σε απόσταση 4 μέτρων και δεν μπορώ να πω πως είμαι και κανένας ειδήμων όσο αφορά την ποιότητα μια εικόνας..

• Super Moderators
Δημοσ.

46αρα με 100hz δεν παίρνεις πάντως με αυτά τα λεφτά...θες πολύ περισσότερα

τα 100hz δεν βελτιώνουν τα χρώματα και έτσι, απλά κάνουν πιο "ομαλή" την κίνηση και καλά σε συγκεκριμένα πράγματα όμως...

Δημοσ.

θες να μου πεις σε ποιά πράγματα περίπου θα έχω χασούρα, γιατί αισθάνομαι κάπως μα....ας με την αγορα που έκανα..

• Super Moderators
Δημοσ.

προσωπικά δεν θεωρώ τα 100hz ως σημαντικό feature, άρα δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να σου πω κάτι τέτοιο...

για τα χρήματά της (850 euro) η TV είναι άψογη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...