Προς το περιεχόμενο

ενσωμάτωση υπότιτλων .srt σε .avi

myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε παιδιά

μπορείτε να προτείνετε κάποιο πρόγραμα για να ενσωματώσω υπότιτλους σε .avi

και μετά να γράψω το νέο αρχείο σε DVD-VIDEO φορματ για να παίζει σε ένα παλιό dvd player ;

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Το Submerge (9 δολλάρια, ήτοι μόλις 6 ευρώ) ενσωματώνει υπότιτλους σε avi αρχεία. Εξαιρετικό, κανένα πρόβλημα με τα ελληνικά srt.

Για την εγγραφή του αρχείου σε DVD-Video θα χρειαστείς είτε το Burn (open source - freeware) είτε κάποιο εμπορικό πρόγραμμα όπως το Roxio Toast (στα 80 δολλάρια ήτοι γύρω στα 55 ευρώ).

ΥΓ: Υπενθυμίζω στα βιαστικά μέλη μας ότι η παρούσα ενότητα ασχολείται με προγράμματα για MacOS X. Οποιοδήποτε post αναφέρει πρόγραμμα για άλλο λειτουργικό θα διαγραφεί άνευ ετέρου. ;)

με το Movie gate και εγκατεστημενο το perian βαζοντας σε εναν φακελο με το ιδιο ονομα το .srt και .avi οπως κανουμε συνηθως για να δουμε την ταινια,το προγραμμα αναγνωριζει τους υποτιτλους και

τους καιει στο DVD.ετσι αποφευγεις την διαδικασια του submerge,και οι υποτιτλοι βγαινουν σε καταπληκτικη ποιοτητα πολυ καλυτερη του submerge.

• Super Moderators
με το Movie gate και εγκατεστημενο το perian βαζοντας σε εναν φακελο με το ιδιο ονομα το .srt και .avi οπως κανουμε συνηθως για να δουμε την ταινια,το προγραμμα αναγνωριζει τους υποτιτλους και

τους καιει στο DVD.ετσι αποφευγεις την διαδικασια του submerge,και οι υποτιτλοι βγαινουν σε καταπληκτικη ποιοτητα πολυ καλυτερη του submerge.

Ααααα, τώρα με προβλημάτισες, κάτσε να το δοκιμάσω αυτό το MovieGate. :-)

Ναι, αλλά αν εγώ θέλω να τους ενσωματώσω για να τους δω στο iPod; Γίνεται;

Αν προτιμάς να τους έχεις ως hard-subtitles (ενσωματωμένους μόνιμα στην ταινία, χωρίς να μπορείς να τους απενεργοποιήσεις), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Submerge ($9 - αυτό που πρότεινε και πιο πάνω ο Paredwse) ή το λίγο ακριβότερο RoadMovie ($25) που έχει κάποιες επιπλέον λειτουργίες (προσθήκη metadata κλπ).

Αν πάλι θέλεις να τους βάλεις στο iPod/iPhone ως soft-subtitles (να μπορείς να τους απ/ενεργοποιείς κατα βούληση και να έχεις και πολλές γλώσσες), το καλύτερο είναι το iSubtitle/ ($19).

Και τα 3 προγράμματα είναι από τον ίδιο developer και εκτός από την ενσωμάτωση των υποτίτλων, κάνουν και τη μετατροπή από AVI σε Mpeg4 για να παίζουν σωστά σε iPod/iPhone.

οχι,αλλα για iphone και ipod μια χαρα ειναι το submerge.απλα σε 47" LCD TV που εχω

με το submerge δειχνουν μικροι και λιγο παραμορφωμενοι,ενω με το MovieGate βγαινουν

οπως οταν βλεπουμε ταινια στο Movist.

Και τα 3 παραπάνω προγράματα συνεργάζονται με το Elgato Turbo.264 HD που διπλασιάζει την ταχύτητα του encoding.

Αν κάνεις συχνές και πολλές τέτοιες μετατροπές, αξίζει τα λεφτά (€150) του και με το παραπάνω!

Αν προτιμάς να τους έχεις ως hard-subtitles (ενσωματωμένους μόνιμα στην ταινία, χωρίς να μπορείς να τους απενεργοποιήσεις), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Submerge ($9 - αυτό που πρότεινε και πιο πάνω ο Paredwse) ή το λίγο ακριβότερο RoadMovie ($25) που έχει κάποιες επιπλέον λειτουργίες (προσθήκη metadata κλπ).

Αν πάλι θέλεις να τους βάλεις στο iPod/iPhone ως soft-subtitles (να μπορείς να τους απ/ενεργοποιείς κατα βούληση και να έχεις και πολλές γλώσσες), το καλύτερο είναι το iSubtitle/ ($19).

Και τα 3 προγράμματα είναι από τον ίδιο developer και εκτός από την ενσωμάτωση των υποτίτλων, κάνουν και τη μετατροπή από AVI σε Mpeg4 για να παίζουν σωστά σε iPod/iPhone.

Ευχαριστώ!

Μια απορία μόνο: δοκίμασα τα soft-subtitles με την δωρεάν λύση Subler, αλλά δεν μου άρεσαν γιατί ήταν αρκετά μικροί και εγώ έχω σκοπό να βλέπω ταινίες-σειρές κάνοντας τρέξιμο σε διάδρομο, οπότε χρειάζομαι μεγάλους υπότιτλους.

Αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται μέσα από το iSubtitle; Ή πάλι τα ίδια;

Καλό ήταν το SubMerge που το δοκίμασα. Με ενόχλησε μόνο που δεν γινόταν να φτιάξεις μια λίστα από ταινίες και να σου τις μετατρέψει με τη σειρά (να τις βάλεις το βράδυ και το πρωί να είναι έτοιμες) καθώς και ότι έπρεπε κάθε φορά να κάνω τις ίδιες και τις ίδιες ρυθμίσεις για το μέγεθος των υπότιτλων, την γραμματοσειρά κτλ.

Ελπίζω το RoadMovie να με βγάλει ασπροπρόσωπο. :-)

Πολύ ωραίο το RoadMovie, έχει όλα όσα ζήτησα. Έχω, όμως, ένα σημαντικότατο πρόβλημα που αν λυθεί είμαι απολύτως καλυμμένος.

Ίσως έχει να κάνει με το Snow Leopard, γιατί μου εμφανίζεται και στο SubMerge που πριν λειτουργούσε κανονικά και τώρα εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα.

Από τους υπότιτλους και κάτω, η εικόνα μαυρίζει εντελώς (επισυνάπτω εικόνα).

Καμιά ιδέα - λύση;

post-15450-129063023581_thumb.jpg

• 1 χρόνο αργότερα...

εγω θελω οταν κανει την ενσωματωση υποτιτλων το roadmovie να μην μου αλλαζει την ποιοτητα της ταινιας , απλως να κανει ενσωματωση τους υποτιτλους. Απο οτι καταλαβα πρεπει να φτιαξω ενα custom preset και να βαλω αλλες παραμετρους. Τι παραμετρους ομως να βαλω μηπως ξερει κανεις?

η ενσωματωση υποτίτλων σε .avi έχει προβλήματα σε macos x.Από την submerge μου στείλανε e-mai σε έρωτηση που τους έκανα και μου είπαν οτι δεν θα συνεχίσουν την ενσωμάτωση σε avi και στο επόμενο update κατέργησαν την εξαγωγή σε .avi format και μεταρέπουν την ταινια σε mp4,MOV,κτλ.quicktime format...με υπότιτλους

• 1 χρόνο αργότερα...

Παιδια help.. το submerge απ οτι φιανεται δεν καιει τους υποτιτλους πανω στη ταινια.. Με το quick time φαινονται αλλα με το movist τιποτα.. Εχω κανει κατι λαθος? Αν οχι υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει bake τους υποτιτλους σε mak?

Παιδια help.. το submerge απ οτι φιανεται δεν καιει τους υποτιτλους πανω στη ταινια.. Με το quick time φαινονται αλλα με το movist τιποτα.. Εχω κανει κατι λαθος? Αν οχι υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει bake τους υποτιτλους σε mak?

Πρέπει να το βάλεις να στην μετατρέψει την ταινία σε ένα απο τα είδη που έχει ή σε custom format, για να σου ενσωματώσει τους υπότιτλους γιατι ένα απλο save κάνει μόνο αυτο που ανέφερες.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...