Προς το περιεχόμενο

Νέα Ήχεια & Κάρτα Ήχου

Th3Beh0ldeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τον τελευταίο καιρό ψάχνωμε για αναβάθμιση στον τομέα του ήχου επιτέλους.

Έχω διαβάσει κάποια θέματα και έχω κάποιες ιδέες και απορίες. Αρχικά σκοπέυω να διαθέσω μέχρι και 300ε για τα ηχεία και μέχρι 150 για κάρτα ήχου και η χρήση τους θα είναι σχεδόν αποκλειστικά για games. Σκέφτομαι για 5.1 αλλά 1ον) Έχω ένα μικρό πρόβλημα τοποθέτησεις για τόσα ηχεία που μπορεί να το λύσω αν αξίζει πραγματικά με βάσεις. 2ον) τα games υποστηρίζουν 5.1 ήχο ή δεν αξίζει τον κόπο και να πάω σε 2.1? 3ον) στην περίπτωση των ηχείων με οπτική έξοδο τα games μπορούν να την εκμεταλευτούν σε 5.1 ήχο η μόνο στερεο? αυτά τα όλιγαν. I would appreciate your help plzzzz. Πω πως το μιλάω το αγγλικό έτσι:P

Δημοσ.

Πρέπει να αποφασίσεις εάν τα ηχεία τα θές για μουσική ή για παίγνια.

ΙΜΗΟ Άμα δε σε παίρνει να τοποθετήσεις ορθά ηχεία 5.1 , μη το πολυσκέφτεσαι, απλά ξέχνα το.

Εάν αποφασίσεις ότι αυτό που σε νοιάζει είναι η μουσικουλα σου τότε πήγαινε μια βόλτα από κέντρο (Αθήνας ή της πόλης σου) να ακούσεις ηχεία με τις μουσικές σου να γουστάρεις.

Μια ιδιαίτερη κατηγορία είναι τα ενεργά mini-monitors (ενεργά = ενσωματωμένος ενισχυτής). Είναι φτιαγμένα για near-field ακροάσεις και δε θα έχεις πρόβλημα να τα τοποθετήσεις κοντά σου. Η ποιότητα τους είναι πολύ καλύτερη από τα συνήθη ηχεία για υπολογιστές.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα από fostex, maudio, tascam και πιο ακριβά σε genelec. Όπως προείπα πήγαινε να τα ακούσεις με τις μουσικές σου.

Για κάρτα ήχου:

Πρώτα από όλα δες εάν τα ηχεία που θα διαλέξεις συνδέονται ψηφιακά. Εάν καταλίξεις σε ηχεία με ψηφιακή σύνδεση, μπορείς να αναβάλεις την αγορά καλήτερης κάρτα ήχου και να στέλνεις ψηφιακά τον ήχο στα ηχεία.

Ρίξε μια ματιά στους συνήθεις ύποπτους σε κάρτες ήχου και έχε υπόψη σου ότι κυκλοφορούν και ημι-επαγγελματικές τύπου ESI juli@ .

Δημοσ.

Όπως είπα στην αρχή τα θέλω αποκλειστικά για games(πολύ λίγο με ενδιαφέρουν μουσική κ ταινίες). Όσον αφορά τα 5.1 έχω τις 3 απορίες ποιο πάνω και αν αξίζουν για games πέρνω 2 βάσεις και λύνω το πρόβλημα τοποθέτησεις τους άνετα. Για τα μοντέλα που μου είπες έχεις κάποιο λινκ να δω κάποια γιατί στα γνωστά μαγαζία(πλαισιο ε-shop) βλέπω μόνο τα γνωστά για μένα logi creative ktl. Ακούω ότι τα ζ5500 είναι κορυφαία αλλά αν υπάρχει κάτι άλλο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...