v-tidus Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ^^ Τα οπλα προερχονται κυριως απο αναβαθμισεις... για αυτο και δεν υπαρχουν πολλα που μπορεις να βρεις μεσα στο παιχνιδι. Εξήγησε μου σε παρακαλώ τι εννοείς με τον όρο turn based... Ειναι το συστημα μαχης που δεν γινεται σε πραγματικο χρονο, δηλαδη σε αφηνει να επιλεξεις με την ησυχια σου ποτε θα επιτεθεις, και ο αντιπαλος περιμενει τη σειρα του. Turn based ηταν το συστημα του ffx
skanjos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Εξήγησε μου σε παρακαλώ τι εννοείς με τον όρο turn based... turn based είναι ένα παιχνίδι το οποίο όταν είναι η σειρά κάποιου να παίξει παίζει μόνο αυτός και όχι και ο αντίπαλος μαζί(δλδ είναι η σειρά του να παίξει,χωρίς να σε βαράει τπτ ακόμα και αν περάσουν 10 ώρες)turned based είναι τα suikoden το final fantasy x,τα breath of fire 1-4 ,το lost odyssey κτλπ το atb δεν είναι turn based,όχι οτι δεν μπορεί να είναι καλό,στο vi-vii-viii-ix ήταν κορυφή,αλλα στο xiii αναγκάζεσαι να παίζεις με autobattle και αλλάζεις μόνο τα classes,στην αρχή είναι ωραίο,αλλα έχω παρατηρήσει οτι όταν παω commando/ravager/healer σπαμάρω μόνο το Α για 10 λεπτά μεχρι να τελειώσει μια μάχη και παίζει μόνο του χωρίς να κάνω τις επιλογές(φυσικά μπορείς να το αλλάξεις σε Slow και να διαλέγεις εσύ τις κινήσεις αλλα και πάλι ελένχεις ένα άτομο μόνο και οι άλλοι κάνουν ότι κινήσεις θέλουν).το συγκεκριμένο battle system με λίγες αλλαγές θα ήταν τέλειο.όσοι θέλετε πιο πολ'υ action μάλλον λάθος jrpg παίζετε
KleKoR Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Το configuration το έλεγξε κανείς; Σε κάθε ff με ATB που θυμάμαι υπάρχει επιλογή για αλλαγή και το κάνεις turn based...
skanjos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Το configuration το έλεγξε κανείς; Σε κάθε ff με ATB που θυμάμαι υπάρχει επιλογή για αλλαγή και το κάνεις turn based... ναι φυσικά,στα παλιά φφ με atb υπήρχε η επιλογή wait που ο αντίπαλος δεν έκανε κίνηση(και οι μπάρες δεν προχωρούσαν)όταν διάλεγες spell μόνο(δλδ οταν είσαι στις επιλογές attack/magic κτλπ πάλι προχωράει ο χρόνος) στο xiii οι μόνες επιλογές στο battle system είναι η ταχύτητα slow/medium και που να πηγαίνει στην αρχή ο cursor στο autobattle/ability ,και έχει και πως να διαλέγεις target,αυτά. δεν έχω δοκιμάσει τις σκανδάλες,η αν υπάρχει τρόπος να αλλάζεις χαρακτήρα μέσα στην μάχη,λογικά θα γίνεται για να μπορείς να κάνεις διαφορετικά summon,θα το δοκιμάσω άυριο,όχι οτι θα κάνει διαφορά πάλι 1 θα ελένχεις,είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουν γρήγορο σύστημα μάχης που να χρησιμοποιείς και τους 3 χαρακτήρες και να θυμίζει action rpg που θέλουν κάποιοι,εγώ επειδή πρωτειμώ να έχω όση ώρα θέλω να κάνω κίνηση και να ελένχω τα πάντα στις μάχες δεν μαρέσει αυτό,είναι σαν να είναι guest's οι διπλανοί χαρακτήρες(και χαμηλής νοημοσύνης ,είναι δυνατόν να βαράς με fire ένα τέρας και να κάνει regenerate και να συνεχίζεις να χώνεις fire spells μέχρι να κάνεις libra για να το καταλάβει???)
ultralisk Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 ναι ισχύει αυτό,όλοι οι χαρακτήρες, εκτός του μικρού Backstory που έχουν,είναι σχεδόν ίδιοι στην ιστορία,πολύ λίγα πράγματα για τον καθένα ,και επειδή δεν κάνει focus σε 1 αλλα σε όλους τι τους γίνεται δεν κολάς σε έναν όπως παλιά.πριν το final boss απο το δισκάκι 2 σε αφήνει να αλλάξεις πάρτυ ,αλλα ακόμα δεν σαφήνει να αλλάξεις Leader......δηλαδή πότε θα σε αφήσει στο τελευταίο boss???στις 17 ώρες είμαι και μόλις ξεκίνησα το 3ο δισκάκι.... 2 δισκάκια τέλειωσα 3 weapons υπάρχουν μέχρι στιγμής για κάθε χαρακτήρα(υπάρχουν και χαρακτήρες με 2).....τόσο πολύ βαριόντουσαν να βάλουν διαφορετικά μοντέλα όπλων μέσα? όσο για τα spells και εκεί τσιγκουνιά μεγάλη,ίσως να είχες δίκαιο ικαρουγκα βιάστηκα πολύ να το βαθμολογίσω, και άλλο μείον θα το χώσω έτσι πως πάει.πόσο πια να στρώσει???? πραγματικά ρε Skanjos αφού σε τρώει το ρημάδι, άστο να πάει στα κομμάτια...αφού σε χαλάει τόσο τι το παίζεις?..δλδ με τέτοια κλάψα και τέτοιο QQ, θα νόμιζε κανείς ότι παίζεις καμιά σούπα εντελώς, κανά Haze κανά Damnation τέτοια πράγματα και εμένα με χαλάνε κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν και που είχα λατρέψει σε παλαιότερα Final Fantasy, αλλά έχω πάνω από 10 ώρες παιχνιδιού και την αίσθηση που μου αφήνει το παιχνίδι μέχρι στιγμής την συγκρίνω μόνο με το Lost Odyssey σε αυτήν την γενιά...όσοι είναι fan των jrpg δεν γίνεται να έχουν απογοητευτεί τόσο πια από το παιχνίδι, λες και έχουμε παίξει τα άπειρα αξιόλογα jrpg σε XBOX και PS3...όπως και να το κάνουμε δύσκολα θα ξαναβγεί Final Fantasy σαν το 6 το 7 και το 8 μόλις το τελειώσω θα γράψω και εγώ μία σούμα για το πως μου φάνηκε το παιχνίδι...καλύτερο από το να βγαίνω ανά 4 ώρες παιχνιδιού και να λέω τι επικρατεί μέχρι εκείνο το σημείο αφού το παιχνίδι έχει δραματικές αλλαγές στο combat system όσο περνάει η ώρα
skanjos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 πραγματικά ρε Skanjos αφού σε τρώει το ρημάδι, άστο να πάει στα κομμάτια...αφού σε χαλάει τόσο τι το παίζεις?..δλδ με τέτοια κλάψα και τέτοιο QQ, θα νόμιζε κανείς ότι παίζεις καμιά σούπα εντελώς, κανά Haze κανά Damnation τέτοια πράγματα και εμένα με χαλάνε κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν και που είχα λατρέψει σε παλαιότερα Final Fantasy, αλλά έχω πάνω από 10 ώρες παιχνιδιού και την αίσθηση που μου αφήνει το παιχνίδι μέχρι στιγμής την συγκρίνω μόνο με το Lost Odyssey σε αυτήν την γενιά...όσοι είναι fan των jrpg δεν γίνεται να έχουν απογοητευτεί τόσο πια από το παιχνίδι, λες και έχουμε παίξει τα άπειρα αξιόλογα jrpg σε XBOX και PS3...όπως και να το κάνουμε δύσκολα θα ξαναβγεί Final Fantasy σαν το 6 το 7 και το 8 μόλις το τελειώσω θα γράψω και εγώ μία σούμα για το πως μου φάνηκε το παιχνίδι...καλύτερο από το να βγαίνω ανά 4 ώρες παιχνιδιού και να λέω τι επικρατεί μέχρι εκείνο το σημείο αφού το παιχνίδι έχει δραματικές αλλαγές στο combat system όσο περνάει η ώρα με χαλάει ρε φίλε γιατί έχω παίξει τα ffvi και πέρα όταν βγήκαν ,και περίμενα αρκετά χρόνια για το επόμενο single player ff(και για μένα που το xii το θεωρώ άλλο είδος παιχνιδιού,απο το x έχω να παίξω ff),και στην τελική ναι είμαι απογοητευμένος,το lost odyssey ,το star ocean,το tales of vesperia τα θεωρώ κλάσης ανώτερα.γιατί δύσκολα θα ξαναβγεί final fantasy vi-viii? μήπως επειδή κάποιοι τους χαιδέυουν τα αυτάκια και είναι ευχαριστημένοι με τα λίγα?ε δεν μπορω να το χονέψω 5 χρόνια development time για αυτο το xiii.καλά προχώρα και παρακάτω και όταν δεις πόσο repetetive είναι ίσως με καταλάβεις.
ultralisk Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 με χαλάει ρε φίλε γιατί έχω παίξει τα ffvi και πέρα όταν βγήκαν ,και περίμενα αρκετά χρόνια για το επόμενο single player ff(και για μένα που το xii το θεωρώ άλλο είδος παιχνιδιού,απο το x έχω να παίξω ff),και στην τελική ναι είμαι απογοητευμένος,το lost odyssey ,το star ocean,το tales of vesperia τα θεωρώ κλάσης ανώτερα.γιατί δύσκολα θα ξαναβγεί final fantasy vi-viii? μήπως επειδή κάποιοι τους χαιδέυουν τα αυτάκια και είναι ευχαριστημένοι με τα λίγα?ε δεν μπορω να το χονέψω 5 χρόνια development time για αυτο το xiii.καλά προχώρα και παρακάτω και όταν δεις πόσο repetetive είναι ίσως με καταλάβεις. και εγώ περίμενα να κάνουν παπάδες αφού μπορούσαν να το έχουν φτιάξει καλύτερο από πολλούς τομείς...με τέτοια απίστευτα γραφικά (μιλάω για την PS3 έκδοση, δεν έχω δει του ΧΒΟΧ) έδειξαν ότι υπήρχαν τα potentials για το κάτι παραπάνω...για μένα μεγάλο μείον είναι η έλλειψη πόλεων απ' ότι λένε...το σύστημα μάχής το βρίσκω πάρα πολύ καλό, αν όχι και το καλύτερο που έχουμε δει και πιστεύω ότι δεν μας δίνετε η δυνατότητα να κουνήσουμε άλλο παίκτη γιατί ήδη ο ρυθμός της μάχης είναι πολύ γρήγορος κάποιες στιγμές και για τον έναν παίκτη που έχουμε στην κατοχή μας όπως είπα περιμένω να το τελειώσω και να δούμε τι ήταν καλό και τι όχι, πάντως αυτήν την ρημάδα την μαγεία και το δέσιμο με τους χαρακτήρες που έχουν τα Final Fantasy την έχει μέχρι στιγμής το παιχνίδι
hollow_83 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Αμα βαζετε το auto battle λογικο ειναι να σας φενεται μηδενικο το συστημα μαχης. Βαλτε να dafaultarei στο abilities ωστε να πρπ εσεις να κανετε chain τις κινησεις και παραλληλα αλλαγες στα paradigm shifts και θα δειτε. Γενικα οντως το παιχνιδι ειναι ενα κλικ μπροστα στα γραφικα αρκετα κλικ πισω σε αλλους τομεις.
The Dean Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Αμα βαζετε το auto battle λογικο ειναι να σας φενεται Γενικα οντως το παιχνιδι ειναι ενα κλικ μπροστα στα γραφικα αρκετα κλικ πισω σε αλλους τομεις. Ναι, αυτό πιστεύω κι εγώ. Ρίξτε και μια ματιά στο review του authority. Το πρόβλημα με το Auto Battle είναι ότι επιλέγει πάντα την κατάλληλη επίθεση ρε γαμώτο. Τουλάχιστον άσε με να επιλέξω ποια abilities να βάλω εκεί, δώσε μου λίγο στρατηγική αλλά χωρίς να με πρήξεις με χίλιες επιλογές. Αφού μου δίνεις που μου δίνεις την επιλογή του auto, άσε με να την custoμάρω κι όλας.
Sir Pretender Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Όχι απαράδεκτο, αλλά κάτω του μετρίου. μεχρι στιγμης τιποτα...το 5 βεβαια σαν βαθμολογια ειναι απλα τραγικο για τον τιτλο..οκ ειπαμε..δεν ειναι σαν τα παλια FF αλλα το 5 σημαινει οτι το παιχνιδι ειναι απαραδεκτο Το αποσυρανε για να βαλουν τι? Η λογική λέει ότι σε μία κλίμακα 1-10, το 5 είναι η μέση, η απόλυτη μετριότητα. Ένας νέος Gerstmann γεννιέται;
skanjos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Η λογική λέει ότι σε μία κλίμακα 1-10, το 5 είναι η μέση, η απόλυτη μετριότητα. Ένας νέος Gerstmann γεννιέται; Πλέον πιστέυω το 7 είναι η μέση ,8 καλό,9 πολύ καλό και 10 αριστούργημα,απο 7 και κάτω "συνήθως" είναι τέτοιες πατάτες που δεν ασχολείτε κανείς.
Sir Pretender Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 ^ Χμ... Νννναι, εξαρτάται τι διαβάζεις. Παρ' όλα αυτά, προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική διότι ακυρώνονται όλες οι βαθμολογίες από το 6 και κάτω: το 1 είναι η έννοια της τραγωδίας, το 5 η απόλυτη μετριότητα, το 10 κάτι το μοναδικό -και αναλόγως πάνε και ενδιάμεσα. Ή μάλλον έτσι θα 'πρεπε να είναι...
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εκτος και μιλαμε για edge που τα μεγαλυτερα διαμαντια τα "βρηκα" μεσα απο την κλιμακα 6-7 και αυτο γιατι οποιοδηποτε παιχνιδι στο συγκεκριμενο περιοδικο αξιζει μια ματια αν εχει 5 και πανω.
skanjos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μιλάω καθαρά για σούμες απο σκορ ,π.χ σε metacritic/gamerankings οπου μπορείς να έχεις πιο καλή εικόνα.δεν νομίζω να υπάρχει πλέον άτομο που να κοιτάει μόνο 1 σκορ απο κάποιο σιτε(εκτός απο τα rpgs που το rpgfan είναι τοπ χεχε)
Sir Pretender Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 btw η έκδοση για PS3 του FFXIII έχει και ένα σπέσιαλ αντικείμενο του FFXIV ενώ συνοδεύεται και από key που κατόπιν κλήρωσης δίνει πρόσβαση στη beta του τελευταίου. Τάδε έφη Rob Dyer στο PlayStation Blog... Και φυσικά γίνεται στην έκδοση του PS3 για να μας υπενθυμίσουν ότι μόνο εκεί από κονσόλες θα παίξουμε FFXIV
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.