Προς το περιεχόμενο

final fantasy xiii

skanjos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γω συμφωνώ πως δεν είναι το καλύτερο FF, αλλά μήπως φταίει πως όσοι έχουμε παίξει από 7 και πέρα μεγαλώσαμε και λίγο και δεν μας κάνουν κάποια πράγματα αίσθηση και ίσως επειδή είχαμε "θεοποιήσει" κάποιο FF μας χάλασε ακόμα περισσότερο;

Πάντως δεν θα έλεγα όχι σε ένα FFVIII - IX με αυτά τα γραφικά. Εμένα αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο στο ΧΙΙΙ από αυτά που διάβασα είναι με τα summons, και θα συμφωνήσω με τον aris, μόνο ένα για τον καθένα;

Τέλος, μια που το άρχισα τώρα, είμαι στο chapter 4 για πείτε ιδέες για καλά paradigms

• Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ουτε το FF12 ειχε ιστορια αγαπης. Καθαρα πολιτικο ητανε το story και το λατρεψα οπως και τον κοσμο του που ηταν ο ιδιος με το Final Fantasy Tactics. To 11 ηταν MMO οποτε δεν υπηρχε καποια αξιολογη ιστορια και σιγουρα οχι ιστορια αγαπης. Ουτε το 9 μπορεις να πεις οτι ηταν ιστορια αγαπης αν και ειχε ενα ανεπαισθητο "ειδυλιο".

Αυτα μου φαινονται ηδη αρκετα FF μετα το 7 χωρις love story. Tωρα την αλλη εβδομαδα που θα το νοικιασω και το 13 για να το παιξω και να σχηματισω και εγω τη δικη μου γνωμη θα σου πω πως το βλεπω σε σχεση με το 12 και τα προηγουμενα.

και το VIII είχε love story και το ΙΧ είχε και φυσικά και το X μαζί με το Χ-2...μοναδική εξαίρεση το FFXII

Τα Final Fantasy ηταν παντα μπροστα απο την εποχη τους.Ειχανε και πολιτικα ''μπλεξίματα'' και love story (παντα χρειαζεται) και μαχες και cut scenes και υπονοουμενα και αστεια και τα πάντα.Αμα δινεις εμφαση στο love story πιο πολυ μαλλον θα επαιζες εκεινη την εποχη το 8 που εβλεπες τους emo χαρακτηρες με τους ερωτες τους και θα σου χε κανει εντυπωση.

δεν κατάλαβες, δεν είπα ότι πρέπει ή δεν πρέπει να έχουν love story ή αν τα προτιμώ ή όχι... το ίδιο μου κάνει...απλά μου έκανε εντύπωση που είπες "φλώρικο" το σενάριο του FFXIII ενώ πάρα πολλά FF είχαν έντονο το συναίσθημα του love story... αν σου φάνηκε έτσι το story του FFXIII καλύτερα μην παίξεις καν το FFX

Και γω συμφωνώ πως δεν είναι το καλύτερο FF, αλλά μήπως φταίει πως όσοι έχουμε παίξει από 7 και πέρα μεγαλώσαμε και λίγο και δεν μας κάνουν κάποια πράγματα αίσθηση και ίσως επειδή είχαμε "θεοποιήσει" κάποιο FF μας χάλασε ακόμα περισσότερο;

συμφωνώ απόλυτα

επίσης για τα paradigms που ρωτάς, πραγματικά δεν υπάρχει κάποιος συνδυασμός που να ξεχωρίζει αφού κάθε φορά πρέπει να αλλάζεις σύμφωνα με τους εχθρούς...άλλοι θέλουν μία πιο αμυντική προσέγγιση με sentinel μέσα, άλλοι πιο επιθετική ξεκινώντας με 1 COM και 2 RAV

απλά θα σου πω ότι δίνε μεγάλη βάση στα buffs και στα debuffs (synergist - saboteur), γιατί αντιθέτως με άλλα FF σε αυτό εδώ παίζουν τεράστιο ρόλο

Δημοσ.

Πάντως δεν θα έλεγα όχι σε ένα FFVIII - IX με αυτά τα γραφικά. Εμένα αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο στο ΧΙΙΙ από αυτά που διάβασα είναι με τα summons, και θα συμφωνήσω με τον aris, μόνο ένα για τον καθένα;

η πλάκα είναι οτι όταν πατάς Summon σε βγάζει να διαλέξεις κιόλας το όνομα ,λες και είναι (ή θα γίνει αργότερα)λίστα με summon και οτι έχεις επιλογή χεχε.1 summon σε κάθε μάχη έχεις(πολύ βαριά 2 φορές αλλα πάλι είναι το ίδιο summon)

Δημοσ.

Είμαι πλέον στο open world στο chapter 11, τώρα άρχισα την ελεύθερη περιήγηση, το χαίρομαι και άρχισα τα missions. Είμαι με την σειρά στο mission 5. Πάω τσούκου τσούκου. Θα κάνω πρώτα όλες τις αποστολές και μετά θα προχωρήσω...

Δημοσ.

σχετικα με τις αποστολες ρε παιδες, επειδη και εγω μολις εφτασα στο κεφαλαιο 11 και εκανα την 1 αποστολη.

μπορει καποιος να μου εξηγησει τι παιζει;

τι κερδιζουμε απο τις αποστολες;μοναχα αντικειμενα και εμπειρια;

επισης υπαρχει καποιος τροπος να ξερουμε πως θα κινηθουμε μεσα στον χαρτι για να βρουμε που πρπεει να παμε και ποιον να καθαρισουμε;

τελος εχει κατι κριπακια που δεν πλησιαζονται για την ωρα. φανταζομαι αργοτερα θα ειμαστε πιο ανταγωνιστικοι σωστα;

Δημοσ.

http://www.gamesradar.com/f/final-fantasy-xiii-cieth-stone-missions-guide/a-2010031011391394090 δες εδώ guide για τα locations μόνο,στρατιγικές μην βλέπεις προσπάθησε μόνος σου.

όσο για το τι κερδίζεις ,ξεκλειδώνεις 2 μαγαζιά ,ένα με ίτεμς και ένα με όπλα,πέρνεις το 2χ εχπ accecory,ανοίγεις τα chocobo στην περιοχή,και γενικά πολεμάς πολλά bosses,απο τα οποία μόνο το τελευταίο είναι ανταγωνιστικό και αυτό αν ξέρεις τι κάνεις τότε είναι γελείο απλά κρατάει πολύ η μάχη.

που είναι ρε τα ultima/omega/emerlad/ruby weapons να γουστάρουμε!!! ειδικά τα πρώτα 2 που τα κάνανε όπλο για την Light πολύ ξενέρα.....

εγώ τερμάτισα το 7 και τώρα ξεκίνησα το 8 μετα έχει σειρά το 9-4-5-6 .μα καμία σχέση τα παιχνίδια,σαν να παίζεις devil may cry είναι το ffxiii.στο ffvii είχα ice3 απο το 1ο δισκάκι ,έτσι γούσταρα έλιωσα και το πήρα ,δεν πρέπει να έχει cap το παιχνίδι,ας βρίσκανε τρόπο να σου δίνουν λιγότερα spells(γίνεται πιο λίγα απο το xiii?)αλλα να σε άφηναν να τα δυναμώσεις αν θες.εδώ μας κόψανε και τα fire/fira/firaga και τα κάνανε ένα Single και ένα aoe.πολύ mmo το combat και με λίγες επιλογές.

καιρός να γυρίσουν στις ρίζες όπως έκανε ο sakaguchi με το Lost odyssey,στα+ της square είδε την πατατιά και τώρα ανακοίνωσε world map vehicles στο versus ,άντε ρε νομούρα δείξε στην ffxiii team πως είναι τα ff games....

Δημοσ.
http://www.gamesradar.com/f/final-fantasy-xiii-cieth-stone-missions-guide/a-2010031011391394090 δες εδώ guide για τα locations μόνο,στρατιγικές μην βλέπεις προσπάθησε μόνος σου.

όσο για το τι κερδίζεις ,ξεκλειδώνεις 2 μαγαζιά ,ένα με ίτεμς και ένα με όπλα,πέρνεις το 2χ εχπ accecory,ανοίγεις τα chocobo στην περιοχή,και γενικά πολεμάς πολλά bosses,απο τα οποία μόνο το τελευταίο είναι ανταγωνιστικό και αυτό αν ξέρεις τι κάνεις τότε είναι γελείο απλά κρατάει πολύ η μάχη.

που είναι ρε τα ultima/omega/emerlad/ruby weapons να γουστάρουμε!!! ειδικά τα πρώτα 2 που τα κάνανε όπλο για την Light πολύ ξενέρα.....

εγώ τερμάτισα το 7 και τώρα ξεκίνησα το 8 μετα έχει σειρά το 9-4-5-6 .μα καμία σχέση τα παιχνίδια,σαν να παίζεις devil may cry είναι το ffxiii.στο ffvii είχα ice3 απο το 1ο δισκάκι ,έτσι γούσταρα έλιωσα και το πήρα ,δεν πρέπει να έχει cap το παιχνίδι,ας βρίσκανε τρόπο να σου δίνουν λιγότερα spells(γίνεται πιο λίγα απο το xiii?)αλλα να σε άφηναν να τα δυναμώσεις αν θες.εδώ μας κόψανε και τα fire/fira/firaga και τα κάνανε ένα Single και ένα aoe.πολύ mmo το combat και με λίγες επιλογές.

καιρός να γυρίσουν στις ρίζες όπως έκανε ο sakaguchi με το Lost odyssey,στα+ της square είδε την πατατιά και τώρα ανακοίνωσε world map vehicles στο versus ,άντε ρε νομούρα δείξε στην ffxiii team πως είναι τα ff games....

Eτσι ακριβως.Πρεπει να κοιταμε το μελλον.Δεν μπορουμε να μαστε στην σκια του 7,8,9 αλλα κανανε μεγάλη πατατιά.Βασικα εβλεπα ενα videaki απο την square-enix παλια που μιλαγαν οι devs για το ffxiii και ειχα μυριστεί οτι δεν πιστευαν αυτα που ελεγαν(ποσο ωραιο ειναι το παιχνίδι κτλπ.)προσπαθούσαν να το παίξουν cool.Ακουσα κακα σχολια αλλα είπα να το δοκιμάσω.Με αφήνει ομως αδιάφορο πλέον.Δεν εχω λαχτάρα να το τερματίσω οπως τα προηγούμενα.

Δημοσ.

Τσούκου τσούκου mission 7 και προχωράω. Μου αρέσει για έναν περίεργο λόγο παρόλα τα αρνητικά του...Χθες έπαιζα μέχρι τις 3 το πρωί και σήμερα είμαι ζόμπι στην δουλειά...

Δημοσ.
Τσούκου τσούκου mission 7 και προχωράω. Μου αρέσει για έναν περίεργο λόγο παρόλα τα αρνητικά του...Χθες έπαιζα μέχρι τις 3 το πρωί και σήμερα είμαι ζόμπι στην δουλειά...

αν δεις τα προηγούμενα ποστ μου με είχε πιασει μια μικρή πόρωση με τα missions,τα τέλειωσα σε 2 μέρες όμως και μετά έπιασα τα old school ff και είδα πόσο λίγο είναι το endgame του xiii με τίποτα εντελώς κρυφό.χαλαρά έτσι πως φτιάχτηκε το παιχνίδι είναι να περιμένεις 11lvl crystalium +missions σε dlc.

σου δίνει μια μικρή χαρά το chapter 11,αλλα έτσι έπρεπε να ήταν όλο το παιχνίδι όχι μόνο 1 chapter.να μην μπορείς να μιλήσεις σε έναν άνθρωπο τι σόι φφ είναι αυτό,που είναι τα Mini games/card game/blitzball....

όταν κάποιος που έχει παίξει τα παλιότερα το μαξάρει το παιχνίδι ,μόνο τότε καταλαβαίνει πόσο casual/linear είναι.φυσικά είναι καλό παιχνίδι ,αλλα δεν είναι κλάσης φφ.ελπίζω το versus να τα σπάει άσχημα σε κανα 2 χρόνια(και ελπίζω το ffiv να πατώσει άσχημα,μας έχουν πρίξει με τα mmo,ας τα ονομάσουν αλλιώς.τα φφ πρέπει να παραμείνουν single player games)

Δημοσ.

παιζει κανενα μερος στο ch11για gil farming; ειμαι λιγο μικρος ομως για να σκοτωσω τα τεραστια ελεφαντοειδη.

ειναι καλυτερα να φαρμαρω στο cp και να ανεβω απο κει σε stats και μετα να πειραξω τα οπλα;

σε ολους τους χαρακτηρες εχω οπλα (*)

Δημοσ.

το καλύτερο μέρος για gil farming στο chapter 11 είναι το mission 7,είναι πολύ κοντινο και το Boss έχει chance για drop critical/auto tetradefence τα οποία πάνε 20κ και 40κ αντίστοιχα.

όταν πάρει το death νομίζω chapter 13 μπορείς να καθαρίζεις χελώνες για platinum ingots με 150κ το καθένα.

αν δεν κολλήσεις στην ιστορία δεν συμφαίρει να κάνεις Lvl up πριν πάρεις το death.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μετά από μακρά αποχή από το παιχνίδι το ξαναπιασα. Έχω μια απορία, ενώ ήμουν στο pulse και φαρμαρα , βαρέθηκα και είπα να προχωρήσω την ιστορία,οπότε προχώρησαν, και έφτασα στο σημείο που ξαναγυριζω πίσω στο cocoon. Το ερώτημα είναι,ξαναγυριζω μετά pulse για να τελειώσω ότι μου έχει μείνει από αποστολές εκεί; Η να μείνω , και να φαρμαρω εδώ όσο μπορώ;

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Δημοσ.
είσαι ισοπεδωτικός και ίσως να μην γνωρίζεις, αλλά τα Final Fantasy πάντοτε όταν έβγαιναν είχαν απίστευτα γραφικά για την εποχή τους...πάντα έμενες με το στόμα ανοιχτό, τα δε cutscenes ξέφευγαν σε ποιότητα (όπως και του FFXIII που απλά έχει τα τελειότερα που έχουμε δει σε αυτήν την γενιά)...οπότε τα σχόλια περί γραφικών για 15χρονους είναι άκυρα..επίσης η αναφορά σου για "φλώρικο" σενάριο δείχνει ότι δεν έχεις παίξει FF πέρα του 7 αφού θα γνώριζες ότι όλα τα νεότερα Final Fantasy βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε love story μεταξύ των πρωταγωνιστών, πράγμα που δεν γίνεται στο FFXIII

το FFXIII δεν είναι το καλύτερο Final Fantasy ever αλλά είναι από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο jrpg αυτής της γενιάς

Για μένα καλύτερο jprg αυτής της γενιάς είναι το Lost Odyssey.

Δημοσ.
Μετά από μακρά αποχή από το παιχνίδι το ξαναπιασα. Έχω μια απορία, ενώ ήμουν στο pulse και φαρμαρα , βαρέθηκα και είπα να προχωρήσω την ιστορία,οπότε προχώρησαν, και έφτασα στο σημείο που ξαναγυριζω πίσω στο cocoon. Το ερώτημα είναι,ξαναγυριζω μετά pulse για να τελειώσω ότι μου έχει μείνει από αποστολές εκεί; Η να μείνω , και να φαρμαρω εδώ όσο μπορώ;

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

αν δεν έχεις πρόβλημα στις μάχες περίμενε μέχρι να πάρεις το death στην vanille,δεν θυμάμαι πλέον πότε ακριβώς το πέρνεις αλλα χωρίς αυτό τσάμπα ώρες θα σπαταλάς για xp.

ξαναγυρνάς στο τέλος pulse με teleport .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...