Προς το περιεχόμενο

final fantasy xiii

skanjos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδιά εσείς που το κατέχετε μια απορία με τα όπλα. Έχω ένα όπλο που το έχω φτάσει lvl4 για lighting κ ξαφνικά βρίσκω ένα νέο όπλο που όμως είναι lvl1 κ υποδιεστερο σε stats, πως ξέρω αν αξίζει να αφήσω το άλλο κ να αρχησω να βελτιωνω το νεο;

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

λοιπόν τι παίζει με τα όπλα. υπάρχει το όπλο που δίνει str χωρίς ability,το όπλο που δίνει magic χωρίς ability.και απο εκεί και πέρα υπάρχουν τα όπλα με abilities που είναι υποδιέστερα σε str/mag απο τα όπλα χωρίς abilities(εκτός του gilgamesh shop γιατί δίνει -ability και το μόνο που αξίζει απο εκεί είναι της fang)

τώρα ανάλογα με το πάρτυ που θα έχεις διαλέγεις και τα όπλα.π.χ. εγώ παίζω με fang commando*/sentinel/saboteur/synergenist (της έβαλα το όπλο απο το gilgamesh που δίνει full str). μετά έχω την lightning την οποία χρησιμοποιώ σαν chain builder και πιστέυω οτι είναι η καλύτερη για αυτό τον ρόλο(μέ όπλο το lionheart-ultima weapon-omega weapon,που έχει ability να κάνει stagger όταν πάει ο αντίπαλος πορτοκαλί,της έχω και 2 accesories speedsash+energy sash το οποίο δίνει bonus random chain και χώνει stagger ώρες ώρες απο το πουθενά),η light παίζει rav*/commando/medic/sab .και τέλος έχω την vanille σαν chain/healer με ravager*/medic/saboteur/synergenist και όπλο το full magic.

βασικά πρωτείνω τα full str/mag χωρίς abilities weapons εκτός απο 3 των lionheart για την lightning και του belladona/malboro wand για την vanille.της vanille θα σας χρειαστεί rank 2 για exp στο endgame όχι για να το έχετε equip πάντα.και του ability full str(0magic) για την fang όλα τα άλλα weapons τα θεωρώ άχρηστα

και απο accecories είναι must στον ravager σας τα energy/speed sash(bonus rdm chain) και όλοι να έχουν τα auto haste-first encounter(bonus +10% atb speed εκτός του haste :-) )

και φυσικά στον βασικό commando genji gloves(η fang με 999 stagger και 3rank weapon κοπανάει 999.999 με highwind)που σπάει το φράγμα των 99κ .

το καλό με το xiii είναι οτι όλοι οι χαρακτήρες είναι viable,αλλά πρέπει να τους έχεις μέσα με κάποια κριτήρια,δεν μπορείς να παίζεις χωρίς καλό sentinel(snow/fang)ή χωρίς καλό healer(vanille/hope),commando/ravager κουτσα στραβά θα την κάνουν την δουλειά τους ,τοπ synergenist (fang λόγω των -ra spells που είναι 2χ δυνατότερα απο τα απλα Buffs+haste)και τοπ saboteur(dunno πάντος fang>light>vanille σε αυτόν τον τομέα ,άσχετο οτι θα λιώσετε με vanille saboteur και death ,έχει μονο 2 debuff...)οπότε στην τελική η fang>snow και είναι must στο party ,η vanille>hope και είναι Must στο Party και η μόνη επιλογή είναι ο chain builder lighting vs sazh vs snow vs hope για ravager/commando/medic/ που η light τους πατάει κάτω χαλαρά.

αυτά ,μην ξεχάσετε να κάνετε και την Mission 55 για το αυγό(2χ cp).

• Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε μου η αναλυση σου με αφησε λιγο μ@@@@α...

μαλλον δεν εχω παρει πρεφα ακομα τι παιζει με το παιχνιδι χεχε

ειμαι στις 8 ωρες περιπου να φανταστεις. της fang δεν την εχω παρει ακομα. απλα αναρωτιομουν για την λογικη αναβαθμισης οπλων, οταν βρεθει ενα στον δρομο σου σημαινει πως ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο (να το θεσω απλοικα) ετσι ωστε παυεις να αναβαθμιζεις το παλιο και πιανεις το καινουργιο η παιζει καμια βαθυτερη αναλυση;

προφανως και παιζει,και μολις μου την εκανες, αρα ειναι θεμα εμπειρια απο δω και περα φανταζομαι.

απλα καλο ειναι να μην διαλυεις παλια οπλα ετσι;

Δημοσ.
φιλε μου η αναλυση σου με αφησε λιγο μ@@@@α...

μαλλον δεν εχω παρει πρεφα ακομα τι παιζει με το παιχνιδι χεχε

ειμαι στις 8 ωρες περιπου να φανταστεις. της fang δεν την εχω παρει ακομα. απλα αναρωτιομουν για την λογικη αναβαθμισης οπλων, οταν βρεθει ενα στον δρομο σου σημαινει πως ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο (να το θεσω απλοικα) ετσι ωστε παυεις να αναβαθμιζεις το παλιο και πιανεις το καινουργιο η παιζει καμια βαθυτερη αναλυση;

προφανως και παιζει,και μολις μου την εκανες, αρα ειναι θεμα εμπειρια απο δω και περα φανταζομαι.

απλα καλο ειναι να μην διαλυεις παλια οπλα ετσι;

όχι ότι όπλο σου δίνει δεν σημαίνει οτι είναι και καλύτερο,τα όπλα που φτάνουν μέγιστο str/mag είναι τα απλά που πέρνεις στην αρχή(χωρίς abilities).και να τα πουλήσεις τα όπλα δεν παίζει κάτι καθώς τα αγοράζεις αργότερα,το θέμα είναι να μην πουλήσεις accesories γιατί υπάρχουν κάποια που δεν τα ξαναβρήσκεις(μερικά δεν πρέπει να τα αναβαθμήσεις).

κράτα ή το τοπ str ή το top magic μέχρι να τερματίσεις το παιχνίδι μετα που θα πας για endgame τότε θα καταλάβεις τι λέω παραπάνω.

για να κάνετε σωστό Upgrade τώρα,ότι material βρίσκετε καλό είναι να φέυγει για χρήματα (εκτός των κρυστάλλων μεταμόρφωσης).μετά πάντα μα πάντα να πάτε για 3χ πολλαπλασιασμό που κοστίζει 36 fangs/oozes (γενικά ίτεμς απο το creature comforts με 80gil το 1 )και μετά δίνεις ίτεμς που δίνουν πολύ εχπ π.χ.το superconductor για αρχή και αργότερα πιο ακριβά ίτεμς απο το κρυφό μαγαζί.μην παιδέυεστε με όλα τα ίτεμς,ειδικά τα ίτεμς των τεράτων(fangs/claws κτλπ),όλα στον βέντορ και αγοράστε μόνο oozes/fangs με 80gil το 1.

μόνο με ίτεμ τεράτων ανεβαίνει ο πολλαπλασιασμός,και ο πιο συμφαίρον τρόπος είναι τα 36 cheapest items.

Δημοσ.

Αυριο θα το εχω και γω...:-)

Αντε να δουμε!!!

Mεχρι τις 25 ωρες ειναι τρελα γραμμικο το παιχνίδι ε;Μετα ξεδιπλώνει!

(ετσι ακουσα)

Δημοσ.
Ποοο τι παπαρας ειναι αυτος ο Odin?Oλο βαραει τον πιτσρικο!Τον εχω βαλει healer του φτάνω το gauge στα 65% και ψοφάω!Ποσο gauge θέλει 3/4?

Καλύτερο Guide

http://www.gamerzines.com/guides/final-fantasy-xiii/final-fantasy-xiii-odin-eidolon-guide/

καλά αν δυσκολέυεσαι στον οντιν που να πας στης vanille χεχεχε.μέχρι να φτάστει στο γράμμα g απο την λέξη gastalt

Δημοσ.

Τωρα ειμαι στις 11+ ωρες!Ειμαι με τον sazh και την vanile σε ενα δάσος μετα την σαπιλα μερος με τους διακοπτες που πριν απο αυτο περασα τον bulbasar :-P με την Light και τον πιτσιρικο!

Δημοσ.

ο οντιν θελει μαγεια και lightning και βγαινει με την μια.τπτ αλλο.αμα ψοφησει και ο πιτσιρικος κανε και ενα phoinix και συνεχισε να βαρας με κεραυνους

Δημοσ.

με το που ξεκινήσει η μάχη βάλε στον πιτσιρίκο synergist ώστε να buffarei...θα δεις μεγάλη διαφορά στα χτυπήματα που δέχεται

Δημοσ.
με το που ξεκινήσει η μάχη βάλε στον πιτσιρίκο synergist ώστε να buffarei...θα δεις μεγάλη διαφορά στα χτυπήματα που δέχεται

βασικά τα shrouds κάνουν άποιρη δουλειά σε αυτές τις μάχες ,όπως και στα πιο δύσκολα μισσιονς,αλλα εγώ πήγαινα πάντα ντουγρού χωρίς βοηθήματα.

παλικάρια βάζετε και synergenists/saboteurs κάνουν τρελή διαφορά τα Buffs/debuffs και σε ορισμένα bosses είναι μονόδρομος.

Δημοσ.
παλικάρια βάζετε και synergenists/saboteurs κάνουν τρελή διαφορά τα Buffs/debuffs και σε ορισμένα bosses είναι μονόδρομος.

η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το Final Fantasy είναι όντως μονόδρομος κάποιες φορές...πάρα πολύ χρήσιμα

Δημοσ.

παιδια εντελως ακυρη ερωτηση αλλα θα την κανω:

δεν εχω παιξει ff Ποτε στη ζωη μου αν αγορασω το ff13 θα χαθω η βγαζει καποιο νοημα η ιστορια??

γνωριζω πως τα κα8ε παιχνιδι ειναι ανεξαρτητο το ενα με το αλλο αλλα νομιζω πως ολα τα παινχιδια εχουν ενα κοινο Universe.....Right??

Δημοσ.

ΟΚ καλο νεο τουλαχιστον για μενα γτ ηθελα να αγορασω το ff13 και νομιζα πως δεν θα ξερω τι μου γινεται απο θεμα ιστοριας

Δημοσ.
ΟΚ καλο νεο τουλαχιστον για μενα γτ ηθελα να αγορασω το ff13 και νομιζα πως δεν θα ξερω τι μου γινεται απο θεμα ιστοριας

Τα gil ειναι λεφτα στα περισσοτερα FF.

Tα potions γεμιζουνε life

και τα phoenix down ανασταίνουν στη μάχη!

Tα summons ή guardian force (GF) ειναι ας το πουμε κατι μυθικά τερατα που σε βοηθάνε και ειναι στανταρ (shiva,odin,alexander κτλπ) και υπαρχουν σε ολα τα final fantasy απο 6 και πάνω (νομίζω).

Μαγείες οπως fire,water,blizzard και τα ''υπερθετικά'' τους επίσης.

Παντα ο πρωταγωνιστης εχει σπαθι(πάντα???διορθώστε αν...) και απο το final fantasy 8 αρχισανε να το βαζουνε με ενσωματομενο οπλο revolver σε πολλά sequel.Παντα ενας θα βαραει με μπουνιές (tifa,zell,snow κτλπ.)καποιος με gunia και μάγοι!

Επισης κατι κλωσοπούλια μεγαλα τα Chocombos!

Αυτα και πολλα άλλα ειναι στανταρ σε ολα τα final fantasy!

Τωρα το καθε final fantasy εχει τον δικο του κόσμο τους,δικους του ήρωες,την δικια του πλοκή και την δικια του μαγεία.

Αλλα ολο σε καποιον του αρεσει καποιο πιο πολυ που παιξε παλια(ισως γιατι ηταν μικρος και δεν είχε τις σημερινές εννοιες:-()

Τεσπα ελπιζω να βοήθησα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...