Προς το περιεχόμενο

final fantasy xiii

skanjos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μήπως αυτοί που λένε ότι είναι το καλύτερο Battle System δεν έχουν παίξει το X;

Ο Skanjos πιστεύω ότι εννοεί Brutal από το πόσο "ξύλο" πέφτει στη μάχη που ξεκινάνε να βαράνε και οι 3 χαρακτήρες μαζί και γίνεται χαμός.

Τα Battle system είναι θέμα γούστου.

Σε άλλους αρέσει να είναι στην τσίτα και να περιμένουν τα μόνο μερικά δεύτερα για να κάνουν την επόμενη επίθεση και άλλους να παίξουν με περισσότερη στρατηγική και ηρεμία σε turn based battle systems.

Πάντως από ότι φαίνεται θέλουν να κάνουν ριζικές αλλαγές στο παιχνίδι και να το κάνουν ποιο action.

Θα φανεί στο μέλλον βέβαια.

Το Alan Wake να δούμε τι θα λέει.

@ultralisk εάν παίζεις Hardcore TMD στο CODMW2 κάνε add να σκίσουμε τα αλλοδαπά

το brutal το είχε πει σαν δυσκολία αναφέροντας μάλιστα και το Demons Soul

εγώ απλά θεώρησα πολύ περισσότερο challenging το όλο θέμα με την συνεχόμενη δράση που επικρατεί στο ΧΙΙΙ παρά αυτό το εντελώς turn based που έχεις όλο τον χρόνο να σκεφτείς την επόμενη κίνηση...αλλιώς είναι να τις μαζεύεις πχ και να πρέπει να κάνεις γρήγορα paradigm swif και αλλιώς να έχω όλο τον χρόνο στην διάθεση μου για να κάνω heal κτλ

όσο για το Alan Wake μακάρι να μην κοστίσει στην ατμόσφαιρα του όλο αυτό το action που πρόσθεσαν

μπα δεν παίζω multi στο COD, μόνο κανά special ops...είμαι πιο πολύ του HALO :-)

• Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι καθαρά για δυσκολία μιλούσα,αλλα για δυσκολία mobs/lvl,τι εννοώ οτι χωρίς Exp όσο τέλειος παίχτης και να είσαι δεν παίζει να ζήσεις,π.χ. αν κάνεις heal 250 x4 και σε χώνει το boss 1000 σε όλους με 1500 hp να έχεις σε κάθε χαρακτήρα ανα 5-6 δέυτερα(ε αυτό είναι brutal και σε αναγκάζει το παιχνίδι σε grinding)

είσαι αναγκασμένος να μαξάρεις τα 3 classes για να τερματίσεις το παιχνίδι,όχι οτι είναι δύσκολο ,αλλα δεν θα έπρεπε να σε κάνει sidetrack με grinding,δεν θα έπρεπε να αυξάνεται τόσο απότομα η δυσκολία(το πόσο δυνατά σε βαράνε τα Mobs) σε κάποιες φάσεις, θα έπρεπε σιγα σιγά να ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας αυτό εννοώ.τόσο heavy grinding σε ξενερώνει.

challenging δεν είναι καθόλου το παιχνίδι ,ανακυκλώνεις τις ίδιες κινήσεις ξανά και ξανά και κερδίζεις κάθε μάχη για πλάκα(αν είσαι στο σωστό επίπεδο),το παιχνίδι σε κάνει να νομίζεις οτι είναι challenging γιατί αυξάνει την δυσκολία τραγικά πολύ.

Δημοσ.

τι να πω...εγώ πάντως δεν έχω κάνει καθόλου grinding όπως και ένας γνωστός μου το τερμάτισε και δεν grindαρε καθόλου...μήπως έκανες skip πολλές μάχες και για αυτό είχες πρόβλημα με το leveling?...το λέω γιατί μέχρι στιγμής το παιχνίδι είναι όσο δύσκολο πρέπει, δεν έχω αναγκαστεί να expάρω

Δημοσ.
τι να πω...εγώ πάντως δεν έχω κάνει καθόλου grinding όπως και ένας γνωστός μου το τερμάτισε και δεν grindαρε καθόλου...μήπως έκανες skip πολλές μάχες και για αυτό είχες πρόβλημα με το leveling?...το λέω γιατί μέχρι στιγμής το παιχνίδι είναι όσο δύσκολο πρέπει, δεν έχω αναγκαστεί να expάρω

έφτασες gran pulse?εκεί είναι το 1ο σημείο που τα βρίσκεις σκούρα ,αν τώρα στο gran pulse εσύ δεν είχες πρόβλημα εντάξυ...(άσε που μετά στο tower το ρομπότ που κάνει spawn 5 opponents σε βιάζει αν δεν έχεις 3κ health),και όχι όπως αναφέρω δεν έκανα κανένα battle skip.τώρα ο φίλος που δεν γκρίνταρε καθόλου και το τερμάτισε ας μου δείξει το save αν μπορεί....να δούμε αν όντως πραγματικά δεν γκρίνταρε.

Δημοσ.
έφτασες gran pulse?εκεί είναι το 1ο σημείο που τα βρίσκεις σκούρα ,αν τώρα στο gran pulse εσύ δεν είχες πρόβλημα εντάξυ...(άσε που μετά στο tower το ρομπότ που κάνει spawn 5 opponents σε βιάζει αν δεν έχεις 3κ health),και όχι όπως αναφέρω δεν έκανα κανένα battle skip.τώρα ο φίλος που δεν γκρίνταρε καθόλου και το τερμάτισε ας μου δείξει το save αν μπορεί....να δούμε αν όντως πραγματικά δεν γκρίνταρε.

θα του πω να γράψει stats

είμαι ακριβώς μετά το tower boss...ναι δεν είχα πρόβλημα με το ρομπότ αυτό...εγώ δεν πείραξα τα 2-3 ρομπότ που είναι μαζί του (γιατί καλεί ενισχύσεις αν σκοτώσεις κάποιο), bufferiasa, και άφησα τα CPU με sentinel και medic και άλλαζα σε ravenger και commando μέχρι να το σκοτώσω..ναι άργησα αλλά έτσι μόνο μπορούσα να το περάσω

μόλις το τελειώσω θα σου πω και τα δικά μου stats

Δημοσ.

εμένα στη συγκεκριμένη μάχη πάντα ο 2ος αττάκερ βαρούσε ρομπότ και αναγκαστικά έκανε spawn(και ο σεντινελ δεν άντεχε τα 2 μπαφιασμένα ρομποτ) .πάντα έμπαινα με preemptive και το έφτανα το boss στο 10%(σε ένα stagger/summon combo) αλλα με έχωναν τα 5 σε δευτερα μόλις τελείωνα το combo.

κατα 95% οι διπλανοί σου βαράνε το target που έχεις,αλλα υπάρχουν άποιρες περιπτώσεις που (οι Melee)κοπανάνε single attacks σε διαφορετικό target ενω ο δικό σου είναι σε stagger.

απορώ πάντος πως θεωρείς το battle system τέλειο και το καλύτερο όλων των ff,όταν ελένχεις μόνο 1 χαρακτήρα,μέχρι και στο 12 είχες την επιλογή να ελένξεις όποιον θες

Δημοσ.
εμένα στη συγκεκριμένη μάχη πάντα ο 2ος αττάκερ βαρούσε ρομπότ και αναγκαστικά έκανε spawn(και ο σεντινελ δεν άντεχε τα 2 μπαφιασμένα ρομποτ) .πάντα έμπαινα με preemptive και το έφτανα το boss στο 10%(σε ένα stagger/summon combo) αλλα με έχωναν τα 5 σε δευτερα μόλις τελείωνα το combo.

κατα 95% οι διπλανοί σου βαράνε το target που έχεις,αλλα υπάρχουν άποιρες περιπτώσεις που (οι Melee)κοπανάνε single attacks σε διαφορετικό target ενω ο δικό σου είναι σε stagger.

απορώ πάντος πως θεωρείς το battle system τέλειο και το καλύτερο όλων των ff,όταν ελένχεις μόνο 1 χαρακτήρα,μέχρι και στο 12 είχες την επιλογή να ελένξεις όποιον θες

οι commandos χτυπάνε πάντα άλλον στόχο από τον δικό σου, οπότε αν θες να επικεντρωθείς σε έναν στόχο αναγκαστικά χτυπάς με έναν 2 ravengers και 1 commando...στο συγκεκριμένο mob έπαιζα με medic + sentinel και άλλαζα τον δικό μου σε commando και ravenger μέχρι να γίνει stagger

όπως είπα και πιο πριν ναι σε αυτό το Final Fantasy έχεις περιορισμούς που δεν είχες σε προηγούμενα (ένα άτομο να χειρίζεσαι και αν σου πεθάνει χάνεις την μάχη ή προκαθορισμένα battle teams τις πρώτες 20-25 ώρες) αλλά είναι το πρώτο Final Fantasy που βλέπω μία Α δυσκολία πέρα από τα boss battles πράγμα το οποίο βρίσκω ενδιαφέρων...πχ θυμάμαι το Lost Odyssey (παιχνιδάρα) που σε κάποια φάση οι μάχες ήταν βαρετές...attack + attack από την μπροστινή row, heal και black magic από τις πίσω και ξανά το ίδιο...εδώ τουλάχιστον είσαι λίγο στην πίεση για το τι θα κάνεις σε κάποιες μάχες και αλλάζεις την στρατηγική σου αρκετές φορές

Δημοσ.

Καλησπέρα.. Είμαι ο φίλος του ultralisk GR...

Ναι το τερμάτισα, ναι έκανα 1,5-2 ώρες grinding maximum!, καθότι έχω κόλλημα με το grinding στα FF να γίνεται πάντα στο τέλος, και ναι δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα στην μάχη που λες... Ακολούθησα ακριβώς την ίδια "συνταγή" που έκανε και ο ultra και μετά από ώρα βγήκε το group αυτό από enemies..

Τώρα το να σου δείχνω save ή να λέω ακριβή stats όταν το τερμάτισα και το θεωρώ ανούσιο καθότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να σου λέμε ψέμματα, και δεν είναι και ότι πιο εύκολο μιας και έχω 15ώρες παιχνιδιού που το τέλειωσα και τώρα είμαι στο grinding... οπότε δύσκολο να τα θυμάμαι...

---------- Προσθήκη στις 00:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:26 ----------

όπως είπα και πιο πριν ναι σε αυτό το Final Fantasy έχεις περιορισμούς που δεν είχες σε προηγούμενα (ένα άτομο να χειρίζεσαι και αν σου πεθάνει χάνεις την μάχη ή προκαθορισμένα battle teams τις πρώτες 20-25 ώρες)

Κι επίσης ultra καλό θα είναι ο κόσμος και οι ψευτοreviewers, να καταλάβουν σιγά σιγά, ότι μία τεράστια εταιρία όπως η SE, θα μπορούσε ΠΟΛΥ άνετα να έχει βγάλει 13 FF ίδια και να μοσχοπουλάνε όσο μοσχοπούλησαν έτσι κι αλλιώς.. Προτιμάει όμως -και είναι κάτι που πρέπει όλοι να παραδεχτούμε- να πειραματίζεται, γεγονός που για να το κάνεις πάει να πει ότι έχεις πολλά κιλά .... κότσια, και σου βγάζει ένα αριστούργημα... μπορεί όχι σαν το X και σαν το ΧΙΙ, αλλά είναι αριστούργημα... με ένα σύστημα μάχης που δεν το φτάνουν πολλές "τρομερές" παιχνιδάρες που έχουν σαρώσει τα 9άρια και τα 10άρια... :X

zak

Δημοσ.

εννοούσα να πεις ώρες playtime του save ,my bad. για να δω μήπως έχεις κάνει εξτρα μάχες.1-2 ώρες grinding δεν είναι αρκετές.ειδικά στο τέλος.κάποιο λάκο έχει η φάβα,ούτε το αυγό να είχατε με 2χ cp......

όπα λες οτι με 15 ώρες παιχνιδιού το τερμάτισες?????

Δημοσ.
εννοούσα να πεις ώρες playtime του save ,my bad. για να δω μήπως έχεις κάνει εξτρα μάχες.1-2 ώρες grinding δεν είναι αρκετές.ειδικά στο τέλος.κάποιο λάκο έχει η φάβα,ούτε το αυγό να είχατε με 2χ cp......

όπα λες οτι με 15 ώρες παιχνιδιού το τερμάτισες?????

εννοεί ότι το έχει τελειώσει και από τότε grindαρει με τα side quests κανά 15ωρο

αυγό με 2χ CP?

skanjos πάντως έχω προχωρίσει λίγο το 12 και έχω ήδη 38 ώρες (μόλις έφτασα στο level 4 και τα 3 classes από τους chars μου)...αν δεν κάνω λάθος το τελείωσες εσύ σε 38 ώρες βάζοντας το grinding?...αν είναι έτσι στάνταρ πρέπει να έκανες skip μάχες

πάντως διαβάζοντας και άλλα ελληνικά forums δεν έχω δει να ανεφέρει κανείς τπτ για grindαρισμα πόσο μάλλον 8ωρο

Δημοσ.
εννοεί ότι το έχει τελειώσει και από τότε grindαρει με τα side quests κανά 15ωρο

αυγό με 2χ CP?

skanjos πάντως έχω προχωρίσει λίγο το 12 και έχω ήδη 38 ώρες (μόλις έφτασα στο level 4 και τα 3 classes από τους chars μου)...αν δεν κάνω λάθος το τελείωσες εσύ σε 38 ώρες βάζοντας το grinding?...αν είναι έτσι στάνταρ πρέπει να έκανες skip μάχες

πάντως διαβάζοντας και άλλα ελληνικά forums δεν έχω δει να ανεφέρει κανείς τπτ για grindαρισμα πόσο μάλλον 8ωρο

αν τελειώσεις όλα τα Missions πέρνεις αυτό ιτεμ egg sth που δίνει 2χ exp/cp

δεν έκανα σκιπ μάχες εκτός απο το final dungeon που δεν συμφαίρει να τα φας,γιατί στο τέλος τα απλά mobs είναι bosses που σε πέρνει αρκετή ώρα.άσε που είναι και πιο δύσκολα απο το final boss.ίσως κάνατε αρκετές μάχες στο gran pulse ,εγω την πέρασα στο ντούκου ούτε ενα μίσσιον δεν έκανα.

Δημοσ.
αν τελειώσεις όλα τα Missions πέρνεις αυτό ιτεμ egg sth που δίνει 2χ exp/cp

δεν έκανα σκιπ μάχες εκτός απο το final dungeon που δεν συμφαίρει να τα φας,γιατί στο τέλος τα απλά mobs είναι bosses που σε πέρνει αρκετή ώρα.άσε που είναι και πιο δύσκολα απο το final boss.ίσως κάνατε αρκετές μάχες στο gran pulse ,εγω την πέρασα στο ντούκου ούτε ενα μίσσιον δεν έκανα.

εμ πες έτσι να εξηγιόμαστε... πες ότι έκανες skip πολύ πράγμα... γιατί τα xp και τις μάχες που έκανα στο τελευταίο chapter και όχι dungeon, με ανέβασαν αρκετά.. λογικό να τρως ξύλο τόσο πολύ όσο λες στο 13o... ναι τρως αλλά όχι και στην υπερβολή.. έχει το κατάλληλο ζόρι που χρειάζεται.. 51,5ώρες έγραφε στο φινάλε..και ξαναλέω με μάξιμουμ 2 ώρες grinding... όσο για τα missions... αν εξαιρέσεις μόνο τα 1έως5 που έκανα να δω τι παίζει, και τα 21-25 που είναι story related, όχι δεν ασχολήθηκα... μετά το φινάλε ξεκίνησα να τα ψάχνω...

Δημοσ.

Στις 3 ώρες το παιχνίδι αρχίζει και φτιάχνει,επιτέλους συμμετέχουμε στις μάχες με τα paradigms!Πρίν τα paradigms απλά πατώντας το Χ έκανα δουλειά!

Δημοσ.
Στις 3 ώρες το παιχνίδι αρχίζει και φτιάχνει,επιτέλους συμμετέχουμε στις μάχες με τα paradigms!Πρίν τα paradigms απλά πατώντας το Χ έκανα δουλειά!

καλά πριν τα paradigms δεν υπήρχε το battle system απλά

Δημοσ.

Εγώ είμαι 2ο DVD και το γραμμικό πάει σύννεφο. Χωρίς level up οι χαρακτήρες. Πολύ βίντεο παίζει και πολύ προχειροδουλειά από την Square. Κρίμα και θα ήθελα να του δώσω ένα 10αρι, αλλά ένα 8.5 με το ζόρι παίρνει. Δεν είναι final fantasy VII και VIII...

Α ρε Squall, που είσαι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...