Προς το περιεχόμενο

Η Vodafone, ενημερώνει για τα επίπεδα της Η/Μ A


Anonymous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Vodafone, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενημερώνει καθημερινά το κοινό για τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο περιβάλλον.

 

 

Η Vodafone πιστή στην Αξία «Πάθος για τον Κόσμο γύρω μας» και με γνώμονα την προώθηση ενεργειών που υποστηρίζουν το περιβάλλον και την αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, προχώρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη δημιουργία του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ». Στόχος του είναι η παροχή απολύτως έγκυρης και άμεσης ενημέρωσης στο κοινό, σχετικά με τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο περιβάλλον.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί κοινή προσπάθεια της Vodafone με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), καθώς το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό των δύο Οργανισμών ανέλαβε την πραγματοποίησή του. Το ΕΜΠ έχει αναλάβει τη συνολική διαχείριση του προγράμματος, καθώς ελέγχει και πιστοποιεί την τεχνική λειτουργία του συστήματος και επιπλέον επιβλέπει και επικυρώνει την ορθότητα των πληροφοριών. Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά του Δήμου Χολαργού για την πρακτική υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς συνέβαλε ουσιαστικά στην επιλογή των σημείων όπου εγκαταστάθηκαν οι σταθμοί ελέγχου από το ΕΜΠ και έδωσε την άδεια τοποθέτησής τους.

 

Η προσπάθεια αυτή της Vodafone αποτελεί μέρος μιας σειράς σχετικών πρωτοβουλιών, που έχει αναλάβει η εταιρία από την αρχή της λειτουργίας της. Επιπλέον, το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» είναι μια μοναδική καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, που έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία σε χώρες όπου εφαρμόζεται, όπως η Ιταλία.

 

Το σύστημα «ΕΡΜΗΣ» αποτελείται από τον κεντρικό σταθμό ελέγχου και τους σταθμούς μέτρησης, οι οποίοι εμπεριέχουν μια συσκευή ανίχνευσης ευρείας ζώνης συχνοτήτων για το σύνολο των πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Σταθμοί Βάσης κινητής τηλεφωνίας και οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί. Τα όργανα μέτρησης καταγράφουν συνεχώς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και αποστέλλουν τα δεδομένα στο κέντρο διαχείρισης του συστήματος «ΕΡΜΗΣ», που βρίσκεται στο Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ. Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δημοσιεύει την επόμενη μέρα στο Διαδίκτυο, στο URL: www.hermes.ntua.gr, στο οποίο έχει πρόσβαση ο κάθε ενδιαφερόμενος σε 24ωρη βάση.

 

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου, ο κος Δημήτρης Μιχόπουλος, Corporate Affairs Director της Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Στη Vodafone πιστεύουμε ακράδαντα ότι προκειμένου να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος και του κόσμου γύρω μας. Στις προσπάθειές μας αυτές για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στις κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούμαστε βρίσκουμε σημαντικούς αρωγούς. Το ΕΜΠ διακρίνεται για την ακεραιότητα και την εγκυρότητα των στοιχείων που διαθέτει στο κοινό, ενώ ο Δήμος Χολαργού επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και πραγματικά αγκάλιασε το δύσκολο αυτό έργο.

 

Τα αποτελέσματα του πρώτου πιλοτικού προγράμματος στην Ελλάδα αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι δεκάδες φορές χαμηλότερο από τα αυστηρότερα όρια που έχει θεσπίσει το ελληνικό κράτος. Για όλους εμάς στη Vodafone αποτελεί καθήκον να συνεχίσουμε να πληροφορούμε το κοινωνικό σύνολο με απόλυτη εγκυρότητα για το καίριο αυτό θέμα και προσδοκούμε σε μια θετική ανταπόκριση όλων των τοπικών κοινοτήτων».

 

Στη συνέχεια, ο κος Νίκος Μαστοράκης, Technology Director της Vodafone, υπογράμμισε: «Η καλύτερη πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη που παρέχει η Vodafone στην Ελλάδα συνοδεύεται από αξιόπιστες καθημερινές μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Στόχος μας είναι η ακόμα υψηλότερη ποιότητα του τηλεπικοινωνιακού μας σήματος, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά νομοθετικά πλαίσια που θέτει το κράτος σχετικά με την ένταση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας».

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Pantos i tv den exei kapsi egkefalo. Gia ta kinita kai tis kerees (mikrokimatika) pou xrisimopiounte se astikes piknokatoikimenes perioxes akoma to psaxnoume.

Xoria pou ta oria ekpompis gia to kontino pedio an exis ipopsi sou briskonte mono apo epitopou metrisis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...