Προς το περιεχόμενο

Πλακάκια - που θα βρω το ίδιο σχέδιο?

bikey77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο δάπεδο του σπιτιού μου και προφανώς από κακή τοποθέτηση και σε συνδυασμό με τη ζέστη, ξεκόλλησαν κάποια πλακάκια (10-15 περίπου) από το πάτωμα στο σαλόνι τα οποία χρήζουν αντικατάστασης.

Το σπίτι είναι περίπου 12 ετών και έτσι είναι αρκετά δύσκολο να βρω το ίδιο σχέδιο. Γνωρίζετε κάποια εταιρία ή μάντρα με οικοδομικά υλικά (κατά προτίμηση στα βορειοανατολικά προάστια) όπου να έχουν stock από παλιότερα σχέδια μήπως και φανώ τυχερός?

Δημοσ.

Δυστυχώς δε γράφει πουθενά τη μάρκα τους.

Ψάχνοντας λίγο βρήκα αυτή την εταιρία που έχει στοκ σχεδίων ακόμα και από το 1950 (!), τους έστειλα φωτογραφίες και αναμένω απάντησή τους.

Δημοσ.
Δυστυχώς δε γράφει πουθενά τη μάρκα τους.

Ψάχνοντας λίγο βρήκα αυτή την εταιρία που έχει στοκ σχεδίων ακόμα και από το 1950 (!), τους έστειλα φωτογραφίες και αναμένω απάντησή τους.

Μέσα έπεσες.Αν δεν το έχουν αυτοί,δύσκολα θα το βρεις αλλού.Εγώ πέρσι βρήκα σε αυτούς σχέδια 35ετίας για το σπίτι μου.

Δημοσ.
Από τιμές τι λένε? Σε βρίσκουν στην ανάγκη και σε δαγκώνουν ή είναι καλές?

Χωρίς να είμαι σίγουρος, είχα πάρει 12 πλακάκια και είχα πληρώσει μεταξύ 15 και 20 ευρώ.Λογικό είναι να σου βγει πιο ακριβά από το να πάρεις καινούρια πλακάκια και σε ποσότητα.Α, τα δικά μου ήταν μικρά, 15Χ15, και μάλιστα αυτά που πήρα από Ψαραδέλη ήταν 3-4 χιλιοστά μικρότερα από τα παλιά.

Δημοσ.
Ποσταρε μια φωτο απο τα πλακακια να δουμε τι παιζει

To σχέδιο εννοείς? Αν ναι, είναι αυτό

fs202eqrhx90mtvkntqo_thumb.jpghwwrojvwoaqz7ko1tvxc_thumb.jpg

Αν εννοείς το πρόβλημα, είναι αυτό που ειπα παραπάνω, ότι λόγω κακής τοποθέτησης και λόγω έλλειψης αρμού διαστολής, ξεκόλλησαν από το πάτωμα και δημιούργησαν μια περιοχή 3χ7 πλακάκια που όσο πάει εξαπλώνεται. Στην αρχή το πάτωμα είχε γίνει σαν πυραμίδα αλλά έσπασα με καλέμι τους αρμούς από 6-7 πλακάκια ώστε να εκτονωθεί η πίεση και σταμάτησε το κακό. Σε όλη την πολυκατοικία έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο, πολλοί μάλιστα αναγκάστηκαν τελικά να τα αλλάξουν σε όλο το σπίτι (μεγάλη πίκρα).

Δημοσ.

τα πλακακια εχουν φουσκωσει η το τσιμεντο που ειναι κολλημενο απο κατω τους?Αν το 2ο ξυσε το και βαλε τα παλι

Δημοσ.

Ξεκόλλησε η κόλλα πλακιδίων από το τσιμεντένιο δάπεδο και σηκώθηκαν τα πλακάκια από το πάτωμα.

Επειδή έχει ξανασυμβεί ακριβώς το ίδιο πριν 2 χρόνια, ο καθαρισμός των πλακιδίων και η επαντοποθέτηση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, την προηγούμενη φορά έσπασαν 4-5 πλακάκια και έτσι χρησιμοποίησα τα 5 τελευταία που υπήρχαν "καβάτζα". Τώρα όμως είμαι τσίμα-τσίμα, έστω και ένα να σπάσει δεν έχω άλλο να βάλω. Αν δε βρω άλλα ίδια, πρέπει να αλλαχτεί όλο το σαλόνι.

Δημοσ.

Nομιζω οτι αυτα τα πλακακια ειναι αρκετα κοινα (τα εχω δει σε αρκετα σπιτια) και δε νομιζω οτι θα ειναι δυσκολο να βρεις.

Καλο θα ηταν να παρεις ενα δειγμα κ να πας σε πλακαδες να ρωτησεις και να παρεις τιμες

Δημοσ.

Καλύτερα να κάνεις σωστή προεργασία κ να βάλεις άλλα πλακάκια,και άλλες κόλλες.Γιατί θα γίνεται αυτό συνέχεια.

Τα πλακάκια δεν είναι χαλιά να τα αλλάζεις κάθε λίγο...

Δημοσ.
Καλύτερα να κάνεις σωστή προεργασία κ να βάλεις άλλα πλακάκια,και άλλες κόλλες.Γιατί θα γίνεται αυτό συνέχεια.

Τα πλακάκια δεν είναι χαλιά να τα αλλάζεις κάθε λίγο...

Θα συμφωνησω μονο αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα...

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο και άλλωστε δεν πληρώνω εγώ αλλά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Επειδή όμως η διαδικασία θα διαρκέσει μια ολόκληρη εβδομάδα, δε μπορώ να αφιερώσω τόσο χρόνο από τη δουλειά μου όσο θα είναι εδώ το συνεργείο. Επιπλέον, έχετε δει ποτέ πως γίνεται ένα σπίτι μετά από τέτοιου είδους εργασίες? Μόνο η σκόνη θέλει 2 εβδομάδες να φύγει, ενώ τα έπιπλα κλπ δε μπορώ να τα έχω μια εβδομάδα στο μπαλκόνι. Αυτές είναι δουλειές που πρέπει να γίνουν όταν ξενοικιαστεί το σπίτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...