eliascm21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Overclock είναι υπερσυγχρονισμός ενός κομματιού ( CPU, GPU ). Στα λιανά ανεβάζεις την συχνότητα του επεξεργαστή ώστε να πετύχεις τις επιθυμητές επιδόσεις. Φυσικά αυτό γίνεται μόνο όταν το χρειάζεται κάποιος γιατί ανεβάζοντας την συχνότητα ανεβάζεις και ρεύματα, τα οποία μειώνουν την Lifespan της CPU. ΑΑΑ O.C=overclock λοιπόν. ΟΚ ήξερα τι είναι το overclock απλά δεν ήξερα ότι αυτό ήταν τα αρχικά O.C . Οπότε όσες μητρικές λένε O.C απλά έχουν αυτή την δυνατότητα να υποθέσω (που λογικά την έχουν σχεδόν όλες). Thanks!!!
typhon Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοούν στις μητρικές με το o.c. στις ταχύτητες ram. Δηλαδή overclockάρεται ο memory controller του επεξεργαστή για να λειτουργεί σε αυτήν την ταχύτητα; Ή είναι μ***κίες τύπου msi και όποια ταχύτητα παραπάνω να βάλεις την κατεβάζει σε 1333/1600;Και πως μπορεί να λένε ότι υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 2600mhz!!(asrock) με επεξεργαστή που είναι έως 1333;Δηλαδή ποιο είναι το πραγματικό max των i5 και i7 σε 1156;Εννοούν για μελλοντικούς επεξεργαστές και όχι για αυτούς που κυκλοφορούν τώρα;Αναφέρεται σε αυτήν τη σελίδα: http://www.asrock.com/news/events/2009P55/index.asp?c=Overview World's Fastest Memory Support - DDR3 2600+Delivering the world’s fastest DDR3 memory support up to 2600+ MH/z. ASRock P55 series motherboards allow users to enjoy the better computing experience and reach a higher overclocking performance. (P55 Deluxe, P55 Extreme, P55 Pro)
d3m0n Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Άστο φίλε overclock+Asrock δεν πάνε μαζί.
klaount Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοούν στις μητρικές με το o.c. στις ταχύτητες ram. Δηλαδή overclockάρεται ο memory controller του επεξεργαστή για να λειτουργεί σε αυτήν την ταχύτητα; Ή είναι μ***κίες τύπου msi και όποια ταχύτητα παραπάνω να βάλεις την κατεβάζει σε 1333/1600;Και πως μπορεί να λένε ότι υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 2600mhz!!(asrock) με επεξεργαστή που είναι έως 1333;Δηλαδή ποιο είναι το πραγματικό max των i5 και i7 σε 1156;Εννοούν για μελλοντικούς επεξεργαστές και όχι για αυτούς που κυκλοφορούν τώρα;Αναφέρεται σε αυτήν τη σελίδα: http://www.asrock.com/news/events/2009P55/index.asp?c=Overview 1) Όταν έχουν την ένδειξη OC δίπλα σε μία συχνότητα μνήμης σημαίνει ότι αυτή η συχνότητα είναι έξω από το επίσημο specification και άρα υποστηρίζεται σε OC mode με ότι αυτό συνεπάγεται, Επίσης η ένδειξη αυτή συνήθως υπάρχει σε motherboard που παίρνει επεξεργαστές που ΔΕΝ έχουν memory controller (ο οποίος βρίσκεται πάνω στην Motherboard) όπως socket 775. Σε motherboards για amd, intel i5/i7 η ένδειξη αυτή δεν έχει νόημα εάν υπάρχει, εκτός του ότι ίσως αυτές οι συχνότητες έχουν δοκιμαστεί κατά κάποιο τρόπο. Δες π.χ. για την Asrock που αναφέρεις http://www.asrock.com/mb/memory/P55M%20Pro.pdf τι λέει κάτω κάτω για το OC mode. 2)Η συχνότητα της μνήμης δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με τον cpu. Μπορεί στο μέλλον να βγουν επεξεργαστές με memory controller ο οποίος θα υποστηρίζει μεγαλύτερες συχνότητες, ή μπορεί έσυ να θέλεις να ξεπεράσεις τα 1333MHz που έχει σαν specification ο i5 π.χ. Και πάλι λοιπόν η ένδειξη δεν έχει πολύ νόημα και υπάρχει περισσότερο για μαρκετίστικους λόγους. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:01 ---------- Άστο φίλε overclock+Asrock δεν πάνε μαζί. Δεν είμαστε στο 2000 που μόνο οι ακριβές μητρικές σήκωναν OC και οι φτηνές καθόλου. Πλέον όλες σηκώνουν τουλάχιστον σε ένα mild επίπεδο και οι ακριβές, φτιαγμένες για Overclock, μητρικές απλά έχουν περισσότερες ευκολίες και ίσως περισσότερη σταθερότητα στα ακραία ρολόγια.
typhon Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 TY klaount αρκετά διαφωτιστική απάντηση. Είναι τελικά όπως το περίμενα. Επειδή έχω αρχίσει να αμφισβητώ την επιλογή μου, βλέπω ότι για i7 είναι +80e επιπλέον. Επίσης λίγο πολύ ι7-920+s1366 και ι7-860+s1156 έχουν την ίδια τιμή(τα έχει κάνει πολύ ωραία η ίντελ). Δεν είναι καλύτερη επιλογή i7 s1366 αντί για i7 s1156 έχοντας υπόψη ότι το πρώτο socket θα υποστηρίζει gulftown; Ποιο από τα 2 socket είναι πιο future ready?
klaount Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 TY klaount αρκετά διαφωτιστική απάντηση. Είναι τελικά όπως το περίμενα. Επειδή έχω αρχίσει να αμφισβητώ την επιλογή μου, βλέπω ότι για i7 είναι +80e επιπλέον. Επίσης λίγο πολύ ι7-920+s1366 και ι7-860+s1156 έχουν την ίδια τιμή(τα έχει κάνει πολύ ωραία η ίντελ). Δεν είναι καλύτερη επιλογή i7 s1366 αντί για i7 s1156 έχοντας υπόψη ότι το πρώτο socket θα υποστηρίζει gulftown; Ποιο από τα 2 socket είναι πιο future ready? Έχει να κάνει πως το βλέπεις. Κατά τη γνώμη μου ξεχνάς αρχικά τις συχνότητες μνημών γιατί σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν διαφορές της τάξης των 80 ευρώ. Όσον αφορά το σόκετ, για την ώρα ξέρουμε ότι μόνο στο 1366 θα βγουν 6-πύρηνοι. Βάσει της λογικής βέβαια, όταν αυτοί μετά από 2-3 χρόνια γίνουν mainstream, θα υπάρξουν εκδόσεις και για σόκετ 1156 (αν υπάρχει ακόμα γιατί με intel ποτέ δε ξέρεις, πάντως το 775 κρατάει αρκετά χρόνια τώρα). Οι 6-πύρηνοι επίσης θα κοστίζουν αρκετά, οι πρώτες τιμές ξεκινάνε από $1000 (όσο κοστίζουν πάντα οι extreme edition δηλαδή), κι αν βγουν αληθινές μιλάμε για απαγορευτικό κόστος. Κατά τη δική μου άποψη ο μόνος λόγος για αγορά 1366 είναι όταν κάποιος σίγουρα θα κάνει αναβάθμιση στα επόμενα 1-2 χρόνια. Και φυσικά όταν μιλάμε για τέτοιες τιμές μία αλλαγή mobo δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο, άρα το 1156 φαντάζει καλύτερη επιλογή γενικά
linuxovios Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Το 1366 θα το αγοράσει όποιος θέλει να κάνει quad - sli / crosfire (έχει διαφορές μεγάλες από το 1156) Επίσης το 1366 έχει (προς το παρόν) μεγαλύτερα περιθώρια oc με stock ρεύμα (οι επεξεργαστές) Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί λόγοι για να πάει κανείς σε 1366. imo είναι πεταμένα λεφτά. Για να απαντήσω στον αρχικό poster θα πρότεινα τις gigabyte UD3 και καλύτερα UD4 για καλές τιμές και oc (και features) edit : μιλάω πάντα για enthusiasts και απλούς χρήστες. Ο επαγγελματίας που κάνει rendering κτλ και μπορεί να κάνει απόσβεση σαφώς και θα προτιμήσει 1366
typhon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για την καθοριστική σας συμβολή. Τελικά εφόσον όλοι λένε για Gigabyte(και όχι άδικα) θα τσιμπήσω την GA-P55-UD4P όταν με το καλό έρθει από τα μέρη μας με επιπλέον(σε σχέση με ud4): Precision OV,Thermal Design,2 GbE LAN,Realtek ALC889A audio.Αλλιώς την αντίστοιχη micro atx με 12 phase vrm design.
vaziliz Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. είμαι στην φάση που προσπαθώ να κάνω αναβάθμιση στο PC μου. Έχω αλλάξει 2-3 φορές γνώμη, budget κτλ κτλ. Ξεκίνησα για Q9400s, μετά είπα να πάω για i5, μου είπαν για τον i7920 και τελικά λέω να πάω για τον i5. Έχω φτάσει στο κομμάτι της μητρικής. Από την μία υπάρχουν οι πάρα πολύ καλές προτάσεις των ASUS P7P55D και GIGABYTE GA-P55-UD4 όπου με ένα μέτριο προς το υψηλό κόστος παίρνεις κάτι αρκετά καλό, αλλά υπάρχουν και τα "τούμπανα" όπως oi MSI P55-GD80 kai GIGABYTE GA-P55-UD6. τι λέτε ? αξίζει η οικονομική υπέρβαση ? αξίζει να πάω για κάτι τόσο ακριβό ? βοηθάει κάπου ουσιαστικά αυτό ? ευχαριστώ
linuxovios Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μόνο αν είσαι extreme hardcore overclocker και αν έχεις ανάγκη την extra ψύξη, τα 24 phase power VRM και τα 1-2 επιπλέον καλούδια (παραπάνω usb - sata - wifi) αξίζει. (άσε που ακόμα δεν έχουμε δει reviews και δεν ξέρουμε καν αν παρέχουν παραπάνω oc potential ). Κατά τα άλλα εγώ θα πρότεινα αν δε σε ενδιαφέρει το crossfire - SLI , να μην πάς ούτε για UD4 αλλά για UD3. Σε λιγότερο από χρόνο θα έχουμε μητρικές με USB3 και SATA3. Γιατί να δώσεις ένα σκασμό λεφτά τώρα ?
vaziliz Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μόνο αν είσαι extreme hardcore overclocker και αν έχεις ανάγκη την extra ψύξη, τα 24 phase power VRM και τα 1-2 επιπλέον καλούδια (παραπάνω usb - sata - wifi) αξίζει. (άσε που ακόμα δεν έχουμε δει reviews και δεν ξέρουμε καν αν παρέχουν παραπάνω oc potential ). Κατά τα άλλα εγώ θα πρότεινα αν δε σε ενδιαφέρει το crossfire - SLI , να μην πάς ούτε για UD4 αλλά για UD3. Σε λιγότερο από χρόνο θα έχουμε μητρικές με USB3 και SATA3. Γιατί να δώσεις ένα σκασμό λεφτά τώρα ? Έχεις τα δίκια σου .... και να σου πω την αλήθεια κάτι τετοιο ήθελα να ακούσω...η χρήση που του κάνω δεν είναι τρελή ... online gaming, photoshop (entry level) movies, internet, office κτλ κτλ ! και το μηχάνημα που έχω τώρα είναι αρκετά παλιό και είμαι σχετικά ΟΚ. Για επεξεργαστή τι θα έλεγες κάτι άλλο από ι5 ? πχ. ι7 ή q9400 ? γενικά υπάρχουν 2 δρόμοι ... ένα στήνω κάτι με 200 ευρώ και σε 1-2 χρόνια το αλλάζω ... στήνω κάτι με 450 και σε 2-3 χρόνια μπορεί και να το αλλάξω (αν όχι όλο σομε παρτσ) ....δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να ακολουθήσω έναν δρόμο από τους δύο ... ούτε και μου περισσεύουν τα φράγκα για να τα ξοδέψω έτσι ... οπότε ότι σώσω καλό είναι! Απλά προσπαθώ να πάρω κάτι στην καλύτερη δυνατή τιμή - για την χρονική περίοδο - και να αξίζει τα λεφτά του ... πράγμα δύσκολο ... και για αυτό μπερδεύομαι ! Πραγματικά με ενδιαφέρει η γνώμη σου για CPU .... Many thanks ! :-)
linuxovios Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Χωρίς να ξέρω τι επιπρόσθετο εξοπλισμό έχεις (gpu, μνήμες κτλ) θεωρώ απλά δεδομένο ότι σκέφτεσαι αλλαγή σε mobo και cpu. Εγώ λοιπόν (και ξαναλέω: χωρίς να γνωρίζω επιμέρους λεπτομέρειες) θα σου πρότεινα UD3 + i7 860.
vaziliz Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Χωρίς να ξέρω τι επιπρόσθετο εξοπλισμό έχεις (gpu, μνήμες κτλ) θεωρώ απλά δεδομένο ότι σκέφτεσαι αλλαγή σε mobo και cpu. Εγώ λοιπόν (και ξαναλέω: χωρίς να γνωρίζω επιμέρους λεπτομέρειες) θα σου πρότεινα UD3 + i7 860. χμμμμμ τον επεξεργαστή που μου προτείνεις δεν τον είχα σκεφτεί καθόλου ...δεν ξέρω γιατί ....και οντως στα benchmarks που έχω δει είναι αρκετά ψηλά.... ! Σχετικά με το τι έχω ... υπολόγισε ότι έχω μόνο κάρτα γραφικών, κουτί και τροφοδοτικό. Μνήμες θα χρειατώ σίγουρα ! οπότε μιλάμε για +60 ευρώ minimum για 4G ddr3...άρα ένα σύνολο στα 400 ευρώ...εκεί που έλεγα να πάω ... ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:01 ---------- χμμμμμ τον επεξεργαστή που μου προτείνεις δεν τον είχα σκεφτεί καθόλου ...δεν ξέρω γιατί ....και οντως στα benchmarks που έχω δει είναι αρκετά ψηλά.... ! Σχετικά με το τι έχω ... υπολόγισε ότι έχω μόνο κάρτα γραφικών, κουτί και τροφοδοτικό. Μνήμες θα χρειατώ σίγουρα ! οπότε μιλάμε για +60 ευρώ minimum για 4G ddr3...άρα ένα σύνολο στα 400 ευρώ...εκεί που έλεγα να πάω ... ! Τώρα που διαβάζω διάφορα benchmarks κτλ κτλ ... γιατί όχι τον ι7 920 ? στα ίδια κόστη με τον 860 είναι ... με 3ple channel μνήμες ... ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? :)
klaount Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Τώρα που διαβάζω διάφορα benchmarks κτλ κτλ ... γιατί όχι τον ι7 920 ? στα ίδια κόστη με τον 860 είναι ... με 3ple channel μνήμες ... ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? :) Ο 860 έχει τη μισή κατανάλωση του 920
linuxovios Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Τώρα που διαβάζω διάφορα benchmarks κτλ κτλ ... γιατί όχι τον ι7 920 ? στα ίδια κόστη με τον 860 είναι ... με 3ple channel μνήμες ... ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? :) Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πιο φθηνά mobo, χαμηλότερα κατανάλωση και άρα πιο ήσυχη ψύξη για αντίστοιχα ρολόγια, dual channel (μικρότερο κόστος από 3ple channel) κ.α. κάνουν κατά τη γνώμη μου τον i860 προτιμητέα αγορά σε σχέση με τον i920. Και πάλι όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σου και τα χρήματα που διαθέτεις. Εγώ π.χ. θα πάω σε i860 γιατί με mobo του κατοστάρικου και φθηνές μνήμες θα τον ανεβάσω στα 3,5 - 3,9 και θα παίζω 1920x1200 όλα full το COD MW2. Επίσης κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιώ αξιοποιούν το HT, αλλιώς θα πήγαινα σε i750. Άλλος έχει άλλες ανάγκες και μπορεί να επιλέξει άλλα πράγματα. Το 1366 θα το αγοράσει όποιος θέλει να κάνει quad - sli / crosfire (έχει διαφορές μεγάλες από το 1156) Επίσης το 1366 έχει (προς το παρόν) μεγαλύτερα περιθώρια oc με stock ρεύμα (οι επεξεργαστές) Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί λόγοι για να πάει κανείς σε 1366. imo είναι πεταμένα λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.