Kariajoulas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια χαρά. Έχω ένα πρόβλημα με την κεραία της tv. Το σπίτι που μένω έχει θέση για σύνδεση με κεραία αλλά δεν λειτουργεί. Όταν το συζήτησα με αυτόν που μένει από πάνω μου μου είπε ότι και αυτός έχει πρόβλημα από ένα επίπεδο και κάτω. Έχει μεζονέτα 3 επιπέδων. Προφανώς κάποιος ηλεκτρολόγος έκανε κάποια χαζομάρα και από το τρίτο επίπεδο του και κάτω στο δικό μου σπίτι δεν φτάνει το σήμα όπως θα έπρεπε να φτάσει. Από τότε έχω αλλάξει 3-4 εσωτερικές κεραίες μέχρι να βρω μια που να έχω ικανοποιητική εικόνα. Πριν λίγο καιρό άλλαξα τηλεόραση και δεν είχα καλή λήψη. Πήγα στο Μ.Market και πήρα μια καλή εσωτερική αλλά τίποτα. Μετά από 2 αλλαγές σε διαφορετικές κεραίες πήρα την ακριβότερη SV-9365 με το πιο ισχυρό κάτι 42 , αλλά δεν θυμάμαι όμως τη μονάδα μέτρησης. Παρόλο που το σπίτι μου είναι ψηλά στο βουνό (Δάσος Χαϊδαρίου) και βλέπω φάτσα τον Υμηττό κάτι περίεργο παίζεται με την κεραία. Κάποιες φορές η εικόνα είναι τέλεια αλλά δυστυχώς τις περισσότερες είναι εντελώς χάλια. Κάποιες μάλιστα όταν κλείνω την κεραία παίζει καλύτερα η τηλεόραση χωρίς αυτήν. Εννοείται ότι έχω προσπαθήσει με τις μικρές αλλαγές στους βραχίονες της κεραίας αλλά δεν έχω βγάλει άκρη. Όποτε γουστάρει εκεί που παίζει χάλια παίζει τζάμι και στο καπάκι, εννοείται χωρίς να κάνω τίποτα εγώ, ξαναχαλάει. Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Και επίσης έχει και προτιμήσεις. Δεν γουστάρει ΣΚΑΙ. Όταν πιάνει όλα τα άλλα κανάλια τζάμι, το ΣΚΑΙ το δείχνει αξιοπρεπώς, ενώ όταν δεν παίζει καλά τα υπόλοιπα, το ΣΚΑΙ δεν το δείχνει καθόλου. Η πλάκα είναι ότι ουσιαστικά εμένα το ΣΚΑΙ μ' ενδιαφέρει. Σκέφτομαι να τρυπήσω τον τοίχο και να πάρω εξωτερική και να την συνδέσω με την τηλεόραση. Θα πρέπει να φέρω όμως το καλώδιο γύρω γύρω από πόρτες και είναι μπελάς. Υπάρχει αναμεταδότης σήματος κεραίας τηλεόρασης που να μην χρειαστεί να φέρνω γύρω γύρω τα καλώδια στο σπίτι για να φτάσουν στην τηλεόραση; Ευχαριστώ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 η μοναδα μετρησης ειναι το db. Το οτι η κεραια αλλοτε δειχνει και αλλοτε οχι, δηλαδη το οτι η ποιοτητα του σηματος στο ιδιο σημειο ειναι ευμεταβλητη, ισως να εξαρταται απο καιρικες συνθηκες που επηρεαζουν την ποιοτητα του σηματος. Ωστοσο απο την περιγραφη που κανεις μαλλον δεν ευθυνονται αυτες μιας και μιλαμε για καλοκαιρι αλλωστε. Γενικα κατι δειχνει να μην ειναι σταθερο εκει στη περιοχη και να λειτουργει ως εμποδιο στη ληψη σωστου σηματος. Ειτε παρεμβολες απο γυρω κεραιες, ειτε καιρος, ειτε τιποτα εργα, ειτε, ειτε... Θα πρεπε ακομα και κλειστη αν εχεις την κεραια, να πιανει στοιχειωδως αφου εχεις οπτικη επαφη με Υμμητο. Μερικες ερωτησεις. Οταν δε σου δειχνει καλα τα καναλια, τα παραστια ειναι σε στυλ χιονια και θορυβος στον ηχο, ή παρεμβολες σε ηχο και εικονα ? Το σημειο που βρισκεται η κεραια, εχει οπτικη-αμεση επαφη με Υμμητο ή παρεμβαλλονται τοιχοι/πολυκατοικιες/λοφοι/δεντρα κλπ? Η περιοχη που μενεις ειναι πυκνοκατοικημενη, εχει πολυοροφα κτιρια κλπ? Το γεγονος οτι με καμια κεραια δεν εχεις καταφερει να εχεις καλο σημα, με οδηγει στο συμπερασμα οτι η μορφολογια της περιοχης/η θεση της κεραιας σου δεν ειναι ικανοποιητικες για να λαβουν δυνατο σημα απο Υμμητο. Οσον αφορα αυτο που λες για το ΣΚΑΙ, προφανως το σημα του ΣΚΑΙ στο δωματιο σου ειναι αδυναμο. Και ετσι οταν ολα παιζουν καμπανα ο ΣΚΑΙ εχει κακη εικονα, ενω οταν η κεραια δειχνει να μη λειτουργει σωστα, τοτε τα καναλια δεν πιανουν καλα και ο ΣΚΑΙ με το ηδη αδυνατισμενο σημα, δεν πιανει καθολου. Σε αυτο που ρωτας δεν γνωριζω να σου πω αν υπαρχει κατι. Την περιπτωση να τραβηξεις καλωδιο στο μπαλκονι και να στησεις μια εξωτερικη κεραια που να βλεπει Υμμητο την εχεις σκεφτει? Αλλα και παλι θα πρεπει να υπαρχει οπτικη επαφη με το βουνο, αλλιως τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
kabamaru21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 για να δεις σαν ανθρωπος θα πας σε εναν ηλεκτρονικό οχι ηλεκτρολόγο. θα φερει μαζι του οργανο κατάλληλο και θα βρει μπαμ μπαμ τη φταιει. να φανταστω οτι η πολυκατοικία ειναι παλια και η καλωδίωση για κεραία ειναι κατακόρυφη? δηλαδη εσυ περνεις απο τον απο πανω σου αυτος απο τον απο πανω του και ο αλλος απο κεραια?(ΓΤΠ) αν ναι θελει ποιο πολυ ψάξιμο σε ολες τις πρίζες σας.
Kariajoulas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Θα πρεπε ακομα και κλειστη αν εχεις την κεραια, να πιανει στοιχειωδως αφου εχεις οπτικη επαφη με Υμμητο.Πιάνει τα στοιχειωδώς που λες, αλλά δεν αρκεί... Μερικες ερωτησεις. Οταν δε σου δειχνει καλα τα καναλια, τα παραστια ειναι σε στυλ χιονια και θορυβος στον ηχο, ή παρεμβολες σε ηχο και εικονα ? Το σημειο που βρισκεται η κεραια, εχει οπτικη-αμεση επαφη με Υμμητο ή παρεμβαλλονται τοιχοι/πολυκατοικιες/λοφοι/δεντρα κλπ? Η περιοχη που μενεις ειναι πυκνοκατοικημενη, εχει πολυοροφα κτιρια κλπ?. 1. Χιόνια και θόρυβος στον ήχο 2. Στα 3 μέτρα έχει μια μεγάλη τζαμαρία με φάτσα τον Υμηττό. Η κεραία και η tv είναι λίγο πιο δεξιά όμως και "βλέπουν" στον εξωτερικό τοιχο στη συνέχεια της τζαμαρίας. Δεν παρεμβάλλεται τίποτα άλλο μεταξύ τους 3. Σχετικά πυκνοκατοικημένη αλλά το 90% είναι μεζονέτες Το γεγονος οτι με καμια κεραια δεν εχεις καταφερει να εχεις καλο σημα, με οδηγει στο συμπερασμα οτι η μορφολογια της περιοχης/η θεση της κεραιας σου δεν ειναι ικανοποιητικες για να λαβουν δυνατο σημα απο Υμμητο. Γράφω ότι κάποιες (λίγες όμως) φορές πιάνει τζάμι, άρα δεν νομίζω να παίζει ρόλο η μορφολογία για να δεις σαν ανθρωπος θα πας σε εναν ηλεκτρονικό οχι ηλεκτρολόγο. θα φερει μαζι του οργανο κατάλληλο και θα βρει μπαμ μπαμ τη φταιει. Είπα να κάνω μια προσπάθεια εδώ με τα παιδιά του Insomnia, πριν ρίξω το 50ευρω στον μάστορα να φανταστω οτι η πολυκατοικία ειναι παλια και η καλωδίωση για κεραία ειναι κατακόρυφη? δηλαδη εσυ περνεις απο τον απο πανω σου αυτος απο τον απο πανω του και ο αλλος απο κεραια?(ΓΤΠ) αν ναι θελει ποιο πολυ ψάξιμο σε ολες τις πρίζες σας. Δεν είναι πολυκατοικία. Μια μεγάλη μεζονέτα με ένα σπίτι 3 επιπέδων (από πάνω μου) και ένα μικρό από κάτω (το δικό μου) σχετικά καινούρια, 10 χρόνων. Για το άλλο που λες δεν ξέρω να σου πω. Το σίγουρο είναι ότι ο από πάνω μου στο δώμα (3ο επίπεδο) έχει καλό σήμα. Το ίδιο και στα υπνοδωμάτια (2ο επίπεδο) παίζει μια χαρά. Στην κουζίνα/καθιστικό (1ο επίπεδο) δεν πιάνει καλά και έχει βάλει εσωτερική. Αμέσως από κάτω είμαι εγώ. Ίσως το πρόβλημα ξεκινάει κάπου στη σύνδεση του 2ου με 1ου επιπέδου του από πάνω μου και συνεχίζεται και στο δικό μου σπίτι.
adi32 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Αν η κεραια δε σημαδευει ακριβως τον Υμηττο (δηλ απευθειας στο τζαμι και οχι στον τοιχο που λες οτι βλεπει) τοτε πιανεις απο αντανακλαση και θα εχεις ειδωλα και παρασιτα Αν μπορεις να μετακινησεις την κεραια ωστε να βλεπει ευθεια τον Υμηττο θα εχεις καλυτερο σημα Απο κει και περα η χειροτερη εξωτερικη κεραια ειναι πολυ καλυτερη απο καθε εσωτερικη
Kariajoulas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Αν μπορεις να μετακινησεις την κεραια ωστε να βλεπει ευθεια τον Υμηττο θα εχεις καλυτερο σημα Μακάρι να μπορούσα. Δε βολεύει η διάταξη για να έκανα κάτι τέτοιο. Απο κει και περα η χειροτερη εξωτερικη κεραια ειναι πολυ καλυτερη απο καθε εσωτερικη Το καταλαβαίνω για τη διαφορά εξωτερικής με εσωτερική, αλλά έλεγα αν υπήρχε κάποιος τρόπος να διορθωθεί το θέμα με την εσωτερική, πριν καταλήξω στη λύση της εξωτερικής με τρυπήματα στον τοίχο και καλώδια γύρω-γύρω από τις πόρτες μέχρι να φτάσει στην τηλεόραση
adi32 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 δοκιμαστικα μονο καντο με ενα πιο μακρυ καλωδιο κεραιας
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 δοκιμαστικα μονο καντο με ενα πιο μακρυ καλωδιο κεραιας ακριβως αυτο, δοκιμασε να παρεις ενα μεγαλυτερο ομοαξονικο και παιξε με τις θεσεις της εσωτερικης, ωστε να διαπιστωσεις αν το προβλημα ειναι στην κεραια, η στη θεση της κεραιας. Αν διαπιστωθει οτι το προβλημα ειναι στη θεση της κεραιας καταλαβαινεις οτι εχεις λιγες επιλογες, εφοσον δε μπορεις να αλλαξεις θεση, δηλαδη, να πας σε εξωτερικη, η να συμβιβαστεις με ενα μεγαλυτερο "αδιακριτο" καλωδιο ωστε να τοποθετησεις την κεραια στη σωστη θεση. Αποψη μου ειναι οτι εφοσον η εσωτερικη σου κεραια δεν βλεπει απευθειας Υμμητο, τοτε λαμβανεις σημα που προερχεται απο ανακλασεις/διαθλασεις κλπ. Με λιγα λογια λαμβανεις εξασθενημενο σημα, αυτα τα χιονακια που περιγραφεις δηλαδη, πραγμα συνηθες για εσωτερικες κεραιες σε περιοχες με διαφορα εμποδια. Γιαυτο το λογο προτιμουνται οι εξωτερικες αλλωστε, για να αποφευγονται δηλαδη τα εμποδια πρωτιστως και δευτερευοντως επειδη εχουν αρκετα πιο ικανοποιητικα υλικα και σχεδιαση για ληψη και τριτον επειδη ειναι κατευθυντικες Αυτο που με βαζει σε σκεψεις ειναι οτι λες πως η κεραια ποτε παιζει καμπανα και ποτε οχι, χωρις να την αλλαζεις θεση ή χωρις να αλλαζεις ρυθμισεις στην τηλεοραση σου. Αυτο ειναι το μονο περιεργο στην ολη υποθεση. για αρχη κανε αυτο το πειραματακι με ενα μεγαλυτερο ομοαξονικο καλωδιο και τσεκαρε τι φταιει τελικα, ωστε να δουμε πως μπορει να αντιμετωπιστει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.