Προς το περιεχόμενο

Το media event της 9ης Σεπτεμβρίου

ripper386

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η ελίτ είναι οι χρήστες iPhone, με συμβόλαια κινητού, με πιστωτική κάρτα, κόσμο που έχει να ξοδέψει. Εγώ δε θα δωσω τα €10 για ένα δίσκο, το αφεντικό μου όμως μόλις έμαθε το iTunes store ψώνισε €600 σε ενα Σαββατοκύριακο γιατί βαριόταν να ασχοληθεί με ψάξιμο/κατέβασμα/ξεζιπάρισμα/ταγκάρισμα. One-click.

Δεν θα ασχοληθώ με όλα τα άλλα που είπες γιατί προφανώς συμφωνώ.. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα έχω πει και εγώ πολλές φορές.

ΑΛΛΑ το φαινόμενο (γιατί πραγματικά για φαινόμενο πρόκειται) του iTunes Store, είναι εντυπωσιακό! Προσωπικά θεωρώ το αφεντικό σου, και οποιονδήποτε που κάνει κάτι τέτοιο, αφελή. Το ότι έχει κάποιος λεφτά δεν σημαίνει ότι θα τον επιβραβεύουμε άμα τα ρίχνει στη τουαλέτα για παράδειγμα.

Έτσι λοιπόν, πες ότι δεν θές να κατεβάσεις (που επίσης δεν το καταλαβαίνω). Και μην αρχίσουμε για τους κακόμοιρους καλλιτέχνες κλπ. ίσα ίσα πιστεύω ότι το κατέβασμα τους κάνει καλό. Ενδεικτικά έχω ακούμπήσει πάνω από 1000 Ευρώ τα τελευταία 1-2 χρόνια σε συναυλίες και σε πολλές από αυτές δεν θα πήγαινα γιατί απλά δεν θα τους ήξερα αν δεν κατέβαζα..

Αντί λοιπόν να κατεβάζεις μπες στο Amazon και αγόρασε ότι θες! Αυθεντικό,με τη θηκούλα του, τα covers του και ένα σωρό καλούδια ΚΑΙ συνήθως στη μισή τιμή! ΠΟΤΕ πιο ακριβό πάντως! Έχετε δει πόσο κάνουν τα cd? Βρίσκεις album μέχρι και με 3-4 λίρες και αυτό δεν είναι σπάνιο..

Οπότε "προσκυνάω" την Apple που τα έχει καταφέρει τόσο καλά, αναρωτιέμαι που θα φτάσει αυτό, εντυπωσιάζομαι με το πόσα μπορεί να καταφέρει κάποιος με το marketing και παραξενεύομαι με ανθρώπους σαν το αφεντικό σου..

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
σου έκανε δηλαδή εντύπωση που ο manuel συμφώνησε επίσης ως εκ θαύματος σε κίνηση της apple... ρε τι ακούμε.

alex μήπως θα ήθελες να διαβάσεις λιγάκι και τι γράφουμε; Έγραψα πουθενά ότι συμφωνώ με κάποια κίνηση της Apple και δεν το κατάλαβα; :mad: Πολύ τσουβάλιασμα έχει πέσει.

Μέσα σε λίγες παραγράφους τα είπε όλα!

Correct.

Δημοσ.
Το είπε ο jobs χθες πως δεν μπήκε κάμερα στο iPod Touch γιατί ο στόχος ήταν να μειώσουν όσο πιο πολύ γίνεται το κόστος της συσκευής για να αποκτήσουν κι άλλους πελάτες.

και ως εκ θαύματος πάλι... του χρόνου; σε 1.5 χρόνια; θα μπει κάμερα και στο touch. Βέβαια και τότε θα υπάρχει μια δικαιολογία του στυλ ''έπεσε η τιμή του harware'' κτλ.

Η ουσία είναι ναι... η κάθε εταιρία κοιτάει να αυξήσει τα κέρδη της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει και εμείς να σχολιάζουμε τις κινήσεις της.

Πολύ τσουβάλιασμα έχει πέσει.

γιατί άραγε; βλέπω φαντάσματα, ε;

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω τι λες... (whistling...)

Καταγγέλω ευνοϊκή μεταχείριση μέλους από τη διοίκηση! :rolleyes:

Πάντως η ανάλυση ήταν ότι πιο απλό και κατανοητό!

B)

Δημοσ.
Λοιπόν επειδή πάλι τσακώνεστε 3 σελίδες τώρα και γενικά είναι 2 στρατόπεδα οι οπαδοί Apple και αυτοί που την μισούν, έχω να πω 2 λόγια.

...

Θεωρώ πως ακόμα και του χρόνου δε θα δουμε ραδιόφωνο στο iPhone αν η Apple το θεωρεί απειλή στις πωλήσεις του iTunes Store.

...Σωστή κίνηση, το ράδιο δεν είναι απειλή δωστους το και έχεις κάνει τη συσκευή ακόμα πιο ανταγωνιστική. Πέτα και μια κάμερα πάνω για το εφε (για το Θεό δε καταλαβαίνω τι ρόλο βαράει η κάμερα στο Νάνο - άσχετη και άχρηστη πλην του μαρκετίστικου εφέ)

....

Όλα είναι ένα πολύ σωστό σχέδιο marketing.

+1

Ωραια η προσθηκη το ραδιοφωνο στο ipod nano!

Επιτελους μπηκε και προφανως διαψευδονται διαφορα φαιδρα που εχουν ακουστει οπως οτι ο "ο κοσμος δεν θελει να ακουει ραδιοφωνο" κλπ..

Ο κοσμος θελει να ακουει ραδιοφωνο και η apple τους ακουσε και το εβαλε εκει που το itunes απειλουταν λιγοτερο..

Δημοσ.

Κανείς δεν έκρινε την πολιτική marketing της Apple. Εταιρία είναι και δικαίωμά της να διαχειρίζεται τα προϊόντα της, όπως θέλει.

Ως χρήστες, όμως, έχουμε δικαίωμα να αξιολογούμε και να κρίνουμε τις επιλογές της.

Η έλλειψη ράδιο είναι έλλειψη ράδιο, όπως και να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει στο μυαλό της η Apple και το τμήμα marketing, που διαθέτει, αλλά, όταν η ίδια σε ένα νέο μοντέλο, που πριν δεν είχε ράδιο (ενώ άλλες αντίστοιχες επιλογές της αγοράς είχαν) μετά από κάποια χρόνια του βάζει δεν μπορεί να διαφύγει την κριτική από τους χρήστες.

Μπορεί, όντως, η Apple, ορθώς σκεπτόμενη για τα δικά της δεδομένα, να θεωρούσε, ότι η προσθήκη ράδιο, νωρίτερα, θα επιδρούσε αρνητικά στις πωλήσεις του iTunes store. Άρα, σωστά, έπραξε για τα δικά της δεδομένα και δεν έβαλε.

Ο χρήστης, όμως, που έχει δικαίωμα άποψης και λόγου, σωστά πράττει, επίσης, για τα δικά του δεδομένα να το κρίνει αυτό ως έλλειψη έναντι των άλλων διαθέσιμων επιλογών της αγοράς.

Συνοψίζοντας σε τρεις προτάσεις:

Η Apple βγάζει πολλά καλά προϊόντα.

Η Apple δε βγάζει τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς και σε κάθε τομέα (mp3, υπολογιστές κ.λπ.)

Οι καταναλωτές, έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν τις επιλογές της κάθε εταιρίας.

Υ.Γ: Θα συμφωνήσω με την άποψη του alexzzz, ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες--> καταναλωτές--> οπαδοί (έλεος), που ό,τι κι αν κάνει η Apple δακρύζουν και τους πιάνουν ρίγη συγκίνησης.

Όλα κι όλα!!!

Είμαι τέρμα ευχαριστημένος χρήστης apple προϊόντων και ολυμπιακός!

Αλλά οι ελλείψεις είναι ελλείψεις και η πεντάρα από τον Εργοτέλη πεντάρα!

Με καλή διάθεση πάντα :-)

Δημοσ.

Όλα κι όλα!!!

Είμαι τέρμα ευχαριστημένος χρήστης apple προϊόντων και ολυμπιακός!

Αλλά οι ελλείψεις είναι ελλείψεις και η πεντάρα από τον Εργοτέλη πεντάρα!

Αυτό... έτσι ακριβώς είναι

Δημοσ.

Συγνώμη δηλαδή υπάρχει κάποιος που ενθουσιάστηκε από αυτό το event? καθόμουν και παρακολουθούσα τις εξελίξεις με την ελπίδα ότι θα ανακοινωθεί κάτι καινούργιο αλλά τίποτα, το μόνο ωραίο είναι η αλλαγή του itunes που όντως είναι πιο λειτουργικό τώρα αλλά κατά τα άλλα 0. θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς τις φαμφάρες του event και η κάμερα και το ραδιόφωνο μου είναι παγερά αδιάφορα στο ipod.

τι θα γίνει θα βγεί κανένα netbook ή τζάμπα περιμένουμε?....... :fear:

απογοήτευση..

• Super Moderators
Δημοσ.
Συγνώμη δηλαδή υπάρχει κάποιος που ενθουσιάστηκε από αυτό το event? καθόμουν και παρακολουθούσα τις εξελίξεις με την ελπίδα ότι θα ανακοινωθεί κάτι καινούργιο αλλά τίποτα, το μόνο ωραίο είναι η αλλαγή του itunes που όντως είναι πιο λειτουργικό τώρα αλλά κατά τα άλλα 0. θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς τις φαμφάρες του event και η κάμερα και το ραδιόφωνο μου είναι παγερά αδιάφορα στο ipod.

τι θα γίνει θα βγεί κανένα netbook ή τζάμπα περιμένουμε?....... :fear:

απογοήτευση..

Το event είχε να κάνει:

1. Με την επιστροφή του Jobs

2. Με την ανακοίνωση των νέων μοντέλων ipod

Αν είχες δει την ανακοίνωση και το όνομα του event, δεν θα έπρεπε να περιμένεις κάτι άλλο!

B)

Δημοσ.

Παιδιά, το ραδιόφωνο ζει και βασιλεύει, τι λέτε τώρα. Μπορεί να μην ακούν όλοι αλλά ακούει πάρα πολύς κόσμος. Οπότε η προσθήκη ραδιοφώνου είναι καλή. Και η απουσία του ήταν αισθητή για κάποιους.

Η κατηγοριοποίηση του snolyggoster ήταν καλή, απλά διαφωνώ με το "99% της πίτας". Όχι ότι θα πω ακριβή νούμερα αλλά δεν πιστεύω ότι με τα προϊόντα της πιάνει "σχεδόν όλους" όπως υπονοεί το 99%. Εγώ θα έλεγα ότι πιάνει τους μισούς (ή κάτι τέτοιο) διότι είναι μεγάλη η μερίδα του κόσμου που θέλει το φθηνό που τα έχει όλα (από άποψης "ονομαστικών" τεχνικών χαρακτηριστικών, ειδικά στην Ελλάδα). Και εκεί έρχονται άλλοι κατασκευαστές και θα κλείσουν το κενό. Μην ξεχνάμε ότι και στους υπολογιστές η apple δεν έχει ούτε προσιτό desktop κλασικού τύπου <500 ευρώ, ούτε laptop με 500-600 ευρώ που είναι τα πράγματα που πωλούνται μαζικά αυτόν τον καιρό. Προσωπικά πιστεύω ότι για ένα laptop που θα το έχεις 4 χρόνια αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ποιότητα, δεν το πιστεύουν όλοι αυτό, αφήστε που η άποψη περί ποιότητας ποικίλλει.

Ούτε στα ΜΡ3 πιάνει το 99% καθώς πάλι υπάρχει η μερίδα που θέλει κάτι που να κάνει κάτω από 100 ευρώ και να έχει και οθόνη. Και αυτοί είναι πολλοί.

Η apple απευθύνεται σε κόσμο που θα εκτιμήσει το design και την ποιότητα των προϊόντων της και θα δεχτεί να πληρώσει κάτι παραπάνω. Αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν είναι 99%.

Δημοσ.
Το event είχε να κάνει:

1. Με την επιστροφή του Jobs

2. Με την ανακοίνωση των νέων μοντέλων ipod

Αν είχες δει την ανακοίνωση και το όνομα του event, δεν θα έπρεπε να περιμένεις κάτι άλλο!

B)

δε λέω, να είναι καλά ο άνθρωπος, αλλά κρίμα που δεν είχε κάτι super να παρουσιάσει μιας που ήταν και η πρώτη παρουσίαση μετά από τόσο καιρό... B)

όσο για τα νέα μοντέλα ipod (ποτέιτο, ποτάτο) .. δεν με πολυσυγκίνησαν οι διαφορές.. το μόνο καλό είναι ότι μεγάλωσαν την οθόνη λιγάκι..

ράδιο κ κάμερα είναι για τα παιδάκια.. ακόμα κ για τα ipod δεν ξέρω αλλά μας έχει κακομάθει η Apple και θα περίμενα κάτι πιο "διαφορετικό" .. ;)

να μου πεις σαν τι άλλο να κάνουν... δεν έχω ιδέα..:o

ps. έχω κ ένα θέμα με τα nano γιατί είχα πάρει δώρο στον αδερφό μου ένα κουκλίστικο μαύρο τα χριστούγεννα κ μέσα σε 1 μήνα του το κλέψανε.. οπότε δεν θέλω να ακούω για ipod :P , ΝΑ ωραία ιδέα.. να βάλουνε σε όλες τις συσκευές ipod ένα προγραμματάκι τύπου (mobileme find my iphone) το οποίο όμως αυτόματα εαν στο κλέψουν και το συνδέσουν με άλλο pc να στέλνει στην αστυνομία την ip του pc και να τους μπαγλαρώνουν όλους τους μακρυχέριδες. Αντε γιατι παράγινε το κακό. αλλά βέβαια αυτό δεν συμφέρει την apple καθώς αυτοί που τα έχουν απλά θα αγοράσουν κι άλλο. κ αυτοί που δεν τα έχουν στεναχωριούνται όπως εγώ. Να κάτι τέτοιο άνετα θα μπορούσε να το κάνει η μαμά Apple εαν πραγματικά ενδιαφερόταν για τους πελάτες της.

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω απλά κάτι:

Είναι άλλο πράγμα να λέει κανείς "η apple θέλει να πουλήσει και εφαρμόζει τακτικές που δεν εξυπηρετούν τον πελάτη για να αυξήσει τα κέρδη της" και άλλο να λέει "η apple έκανε λάθος και το πλήρωσε και τώρα προσπαθεί να επανορθώσει και διορθώσει τη βλακεία της" κτλ κτλ.

Το ένα είναι "κατηγορώ μια εταιρία που προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της χωρίς να σκέφτεται κι εμένα" και το άλλο είναι "κατηγορώ μια εταιρία ότι κάνει λανθασμένες ανόητες κινήσεις".

Δημοσ.

Ο τίτλος του συγκεκριμένου topic είναι "To media event της 9ης Σεπτεμβρίου".

Για άσχετες με αυτό συζητήσεις, ανοίξτε νέο topic (δωρεάν είναι ;)) ή βρείτε κάποιο σχετικό...

Για παράδειγμα, τα μηνύματα σχετικά με το iTunes 9, μεταφέρθηκαν στο ομώνυμο θέμα: iTunes 9

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...