Προς το περιεχόμενο

12% φορος σε καρτοκινητη

sheik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια, μολις τωρα μου ηρθε το εξης μυνημα απο vodafone:

"Σας ενημερωνουμε οτι απο 15/9 εφαρμοζεται ο νομος για 12% φορο σε καθε ανανεωση χρονου ομιλιας.Ανανεωστε εως 14/09 για 12% περισσοτερο χρονο ομιλιας."

Τι ειναι τουτο?Δεν ειχα ιδεα οτι θα επιβληθει κατι τετοιο.Δηλαδη τωρα θα αγοραζουμε μια καρτα με 10 ευρω και θα μπαινουν στην καρτα 8.8 ευρω?

Δημοσ.

Έλεγαν ότι θα επιβληθεί αυτός ο νόμος αλλά δεν ήξερα ότι θα εφαρμοστεί τόσο σύντομα...

Ωραία... Δεν φτάνει που ακριβοπληρώνουμε την τηλεφωνία, τώρα θα μας πιάνει τον κώλ@ και το κράτος....

33145968_400x400.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Μου ρθε και μενα απο την wind,την Κυριακη.Θα τσιμπισω μια καλη καρτα στις 14 του μηνος για το γαμωτο.Απορω που δεν το εφαρμοσαν και νωριτερα..Ακου"για 12% περισσοτερο χρονο ομιλιας."Λες και μου τον χαριζουν.Στα διαλα.

Δημοσ.

Τελεια...Ποσοι φοροι ακομα?

Και που να μην ειχε γινει η δηλωση προεκλογικα (το 2004) οτι δεν θα αυξησουν ουτε ενα φορο...ΦΠΑ, συνδεσεις, πετρελαιο θερμανσης, καρκοκινητα, τελη κυκλοφοριας και ποσα ποσα ακομα...ελεος πια.

Δημοσ.
Ρε παιδια, μολις τωρα μου ηρθε το εξης μυνημα απο vodafone:

"Σας ενημερωνουμε οτι απο 15/9 εφαρμοζεται ο νομος για 12% φορο σε καθε ανανεωση χρονου ομιλιας.Ανανεωστε εως 14/09 για 12% περισσοτερο χρονο ομιλιας."

Τι ειναι τουτο?Δεν ειχα ιδεα οτι θα επιβληθει κατι τετοιο.Δηλαδη τωρα θα αγοραζουμε μια καρτα με 10 ευρω και θα μπαινουν στην καρτα 8.8 ευρω?

Οχι. Ακομη λιγοτερα(θυμησου τον ΦΠΑ 19%): 8.8/1.19 = 7.5 ευρω.

Με τις υγειες μας.

Βασικα δεν θα γινεται αυτο απλως για 10 λεπτα χρονου ομιλιας θα πληρωνεις 10·1.19·1.12 = 13.328 ευρω δηλαδη 33.28% συνολικος φορος!

Excellent!ban.gifban.gif

ΕΔΩ ειναι και η αρμοδια αποφαση.ban.gif

Μου ρθε και μενα απο την wind,την Κυριακη.Θα τσιμπισω μια καλη καρτα στις 14 του μηνος για το γαμωτο.Απορω που δεν το εφαρμοσαν και νωριτερα..Ακου"για 12% περισσοτερο χρονο ομιλιας."Λες και μου τον χαριζουν.Στα διαλα.

Αποτελει τρομαχτικη επινοηση αυτο το "για 12% περισσοτερο χρονο ομιλιας."!!!!!!!

Θα σκασω στα γελια ετσι οπως το παρουσιαζουν!!

Αυτο που βασικα επρεπε να λενε ειναι: Πριν μπει νεο τσεκουρι φορου 12% αγοραστε οσο ειναι καιρος για να το γλιτωσετε και να μην μιλησετε 12% λιγοτερο. Και αυτοι το μεταφραζουν ως 12% περισσοτερο χρονο ομιλιας????happyy.gifhappyy.gif

Αν ολα αυτα συνδιαστουν με τα(λινκ):

"Όσο για την κινητή τηλεφωνία, κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του, ενώ η Βουλή πληρώνει τα πάγια τέλη και το ποσό των 250 ευρώ μηνιαίως."

"Χρέος 34 εκατομμυρίων ευρώ βαραίνει τη Βουλή από τα τηλεφωνήματα των 300 του Κοινοβουλίου, οι οποίοι δεν πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς τους ακόμη και όταν αυτοί υπερκαλύπτουν την ατέλειά τους."

Τοτε χαιρομαι αρκετα που δικαιωνομαι οταν λεω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι ηλιθιοι.:mrgreen:

Δημοσ.

Με τις υγειες μας.

Κροκόδειλε, εγώ γιατί είμαι σίγουρος ότι η κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ?

κάπου κάνεις λάθος.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό. Ήδη πληρώναμε τον ΦΠΑ, οπότε δεν θα έχει διαφορά..

Δημοσ.
Κροκόδειλε, εγώ γιατί είμαι σίγουρος ότι η κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ?

κάπου κάνεις λάθος.

Οντως αν παρετε μια καρτα απο ψιλικατζιδικο και σας κοψει αποδειξη θα δειτε οτι ειναι προιον με μηδεν ΦΠΑ.

Τωρα το πως το αντισταθμιζουν αυτο με τις εταιριες ειναι κατι που δεν κατανοω, καποιος λογιστης ας δωσει τα φωτα του.

Δημοσ.

Νice ρε !!Με τις υγειες μας !! Αν μπορουσαν να ελενξουν την περιεκτικοτητα του οξυγονου στον αερα θα χρεωαναν ακομα και αυτο οι αλητες. Κι εμεις θα παμε "με χαρα" σε λιγες μερες να ψηφισουμε !! Ρε ουστ..

Δημοσ.
Με τα συμβόλαια τι παίζει; Θα γίνει μείωση του "δωρεάν" χρόνου ομιλίας κατά 12 %;

εχει ηδη μπει φορος στα συμβολαια και σε χρεωνει αναλογα με τη διαρκεια των συνδιαλεξεων. Πριν λιγο καιρο εγινε. Ενω πριν 2 χρονια ειχαν ξανααυξησει νομιζω το τελος συνδρομητων κινητης τηλεφωνιας.

Μη φοβασαι οταν ειναι να στα παρουν, τα εχουν προβλεψει ολα στην εντελεια, δε τους ξεφευγει ουτε ψυλος στα αχυρα.

Δημοσ.
δεν υπαρχει περιπτωση

:eek:

Οντως αν παρετε μια καρτα απο ψιλικατζιδικο και σας κοψει αποδειξη θα δειτε οτι ειναι προιον με μηδεν ΦΠΑ.

Τωρα το πως το αντισταθμιζουν αυτο με τις εταιριες ειναι κατι που δεν κατανοω, καποιος λογιστης ας δωσει τα φωτα του.

Δεν αντισταθμίζεται κάπως, είναι απλά παροχή υπηρεσίας χωρίς φπα. όπως πχ οι υπηρεσίες του ιατρού.

Από κει και πέρα οι κλήσεις τα sms κτλ έχουν ΦΠΑ, αλλά η αγορά της κάρτας ανανέωσης χρόνου ομιλίας σαν εφάπαξ παροχή δεν έχει.

Και στα συμβόλαια μιλάνε για δωρεάν χρόνο ομιλίας με τάδε πάγιο. Τυπικά δεν πουλάνε εκείνον τον χρόνο ομιλίας, τον παρέχουν δωρεάν γι' αυτό και το πάγιο του συμβολαίου έχει ΦΠΑ, ως γενικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και όχι ως αγορά χρόνου ομιλίας....

Δημοσ.
Με τα συμβόλαια τι παίζει; ...

Με τα συμβόλαια άσε, μιλάει εδώ ο καμμένος...

Ηρθε ο πρώτος λογαριασμός του Αυγουστου και μόνο που δεν έμεινα...

Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και μου είπαν τα εξής...

Καθαρή αξία λογαριασμών

Από 0 μέχρι και 50 ευρώ ->12%

Από 50,01 μέχρι και 100 ευρώ->15%

Από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ->18%

Από 150,01 ευρώ και άνω->20%

Και επάνω στα παραπάνω ποσοστά μπαίνει και 19% ΦΠΑ....

Και για όσους θέλουν να δουν το νόμο...Άρθρο 33 ν. 3775/2009 (ΦΕΚ 122 Α΄ /21. 7. 2009) :cry::cry::cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...