Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αναλόγως τι θα κάνεις, αν θα κρατήσεις τις 2x512 βάζει την 2gb όπου να 'ναι, αν πάρεις 2x2gb τότε τις βάζεις στα ίδια χρώματα...

δεν υποστηρίζει η μητρική και θέλουν διαφορετικά slots, δεν μπαίνουν στα υπάρχοντα...

αν κρατησω τις 512 την δυαρα που θα την βαλω? στην μαυρη θηκη που ειναι διπλα απο την κιτρινη? και αν παρω δυο ραμ?δηλαδη 2χ1γβ η καθε μια?στις δυο μαυρες η στις δυο κιτρινες? λολ..χαχαχαχ μπερδευτηκα

Δημοσ.

Να πετάξω μια ερώτηση; Διάβασα ότι μπορείς στα 32bit windows να βγάλεις τον περιορισμό των 4 gb και να σου δείχνει όλη την ram σου.

Το δοκιμασε κανένας?

Δημοσ.

καλημερα παιδια επειδη εχω ενα λαπτοπ που θελω να του περασω τα 8αρια θελω να μου πειτε την γνωμη σας..ειναι ελαφρυτερα απο τα 7αρια? επισης τα drivers τα κανει εγκατασταση απο μονο του οπως και στα 7? ειναι λιγο παλιο το λαπτοπ και 8ελω να το ελαφρυνω λιγο...ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι;Λοιπόν στο PC της περιγραφής έχω 3GB RAM και Windows 7 32-bit.Αξίζει να βάλω τα 64άρια ή να περιμένω μέχρι να αναβαθμίσω την μνήμη;Τι παραπάνω θα μου δώσουν τα 64άρια τώρα με 3GB RAM;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

υπάρχει τρόπος να υπερβείς το φράγμα των 4 γίγα στα 32 bit. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει, ένα patch είναι στον πυρήνα.

http://www.raymond.cc/blog/make-windows-7-and-vista-32-bit-x86-support-more-than-4gb-memory/

Έχω την εντύπωση - ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος - ότι με αυτά τα τρικ, τα 32bit λειτουργικά, απλώς «βλέπουν» τη συνολικά τοποθετημένη μνήμη. Συνεχίζουν όμως να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερη από 3,2...

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση - ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος - ότι με αυτά τα τρικ, τα 32bit λειτουργικά, απλώς «βλέπουν» τη συνολικά τοποθετημένη μνήμη. Συνεχίζουν όμως να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερη από 3,2...

Σωστός είσαι.

Δημοσ.

Οχι, βλεπουν ολη τη μνημη και μπορουν να τη χρησιμοποιησουν αν τη χρειαστουν. Η ενεργοποιηση του pae, γιατι αυτο κανει το patch, ειναι ολο το κολπο.

Αλλα και με ενεργο το pae, παλι 32αρι ειναι το συστημα, αρα τρεχει μονο 32αρες εφαρμογες, αρα το μεγιστο που μπορει να διαθεσει για μια εφαμογη ειναι ~3GB.

Το ιδιο ισχυει και σε λινουξ με πυρηνα που εχει το pae ενεργο. Δεν ειναι τιποτε αλλο απο λυση αναγκης. Αν δεν ηταν, σιγουρα η ms θα το εκανε και στα δικα της λειτουργικα χωρις καποια "ματσακονια" σαν το patch που περιγραφει το παραπανω λινκ.

PAE = http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

Δημοσ.

Εγώ πήγα από 3 γίγα σε 6, έκανα το κόλπο και όλα καλά. Φυσικά δεν τρέχει 64 bit εφαρμογές αλλά δεδομένης της μικρής σχετικά αναβάθμισης και του ότι έπρεπε να ξαναβάλω από την αρχή το λειτουργικό, μου λύθηκαν τα χέρια. Η μνήμη είναι κανονικά διαθέσιμη και δενπαίζω με κάτι που τρώει υπερβολική μνήμη > 3 gb.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...