Προς το περιεχόμενο

Windows 7 32bit VS 64bit - ποιο να προτιμήσω, γιατί, ιδιαιτερότητες, απορίες

.:VenoM:.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρωτησα σε ενα μαγαζι που συσχετιζεται με τετοια(μην πω ονομα κ κανω κ διαφημιση) κ μου ειπαν οτι εφοσον το θες για gaming κ θα ειναι πιο πολυ pc του "σπιτιου" βαλε home premium γτ οι αλλεσ εκδοσεις το βαραινουν λιγο πιο πολυ κ δεν υπαρχει λογος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

βασικα θα τα βρω απο εναν φιλο φοιτητη κ θα μου τα δωσει δωρεαν γιατι αυτος δε τα χρειαζεται...κ απλα εχω κολλησει σε ποια εκδοση να τα παρω...μαλλον στην home premium θα καταληξω...

ρωτησα σε ενα μαγαζι που συσχετιζεται με τετοια(μην πω ονομα κ κανω κ διαφημιση) κ μου ειπαν οτι εφοσον το θες για gaming κ θα ειναι πιο πολυ pc του "σπιτιου" βαλε home premium γτ οι αλλεσ εκδοσεις το βαραινουν λιγο πιο πολυ κ δεν υπαρχει λογος!

δεν βαραίνει ούτε αλαφραίνει τίποτα. Δες εδώ τι αλλάζει:

http://windows.microsoft.com/el-gr/windows7/products/compare

Φίλοι, ένας ΦΙΛΟΣ έχει φορητο που είχε Νιστα και έβαλε win7 32bit ultimate αλλα δεν είναι γνήσια, τι να κάνει; Μετα απο φόρματ κι επειδη στο Vaio που έχει αν θέλει να ξαναγυρίσει στα Νιστα δεν μπορει αφου δεν έχει δισκάκι παρα μόνο το αυτοκόλλητο με το product key στο φορητο! Δεκτές συμβουλές και με pm. Τώρα δεν έχει ούτε δίκτυο να μπει!

• 4 εβδομάδες αργότερα...

σε συνεχεια του Link θελω να πω το εξης.

Γνωριζω οτι τα 32 bit βλεπουν με περιορισμο την μνημη και οτι εαν θελει καποιος να δει παραπανω απο τα 3gb θα πρεπει να βαλει 64 bit.

Ρωταω ομως, υπαρχει περιπτωση ο επεξεργαστης να ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για 64 bit ?

και να αναφερω το προβλημα που συνανταω συγκεκριμενα σε παρενθεση για να μην βγω και off topic

(εχω ενα φορητο στο οποιο εχω να κανω επανεγκατασταση λειτουργικου. το λειτουργικο που ειχε επανω ηταν 32 bit και VISTA. τωρα βαζω WIN 7 και 64 bit. Το λειτουργικο συκωνεται κανονικα, βλεπει τα 4gb RAM και παει και πολυ καλα απο ταχυτητες. Το προβλημα ειναι οτι οταν του κανω shutdown και μολις το ανοιγω ξανα, πολλες φορες κολαει μετα το BIOS και πριν ανεβει το λειτουργικο. Εκει με Ctrl Alt Del ξανα ανοιγει κανονικα. Αλλες φορες παει να ανεβει το λειτουργικο, βγανει δηλαδη το logo WIN και μετα κολαει. Σε αυτη την περιπτωση ζηταει το DVD εγκαταστασης για να ανεβει το λειτουργικο. Τραβαει απο το DVD οτι θελει, λεει οτι ολα πηγαν καλα και μετα το restart ολα καλα.

Μολις ανεβει το λειτουργικο παιζει απροβληματιστα.)

λεω ποιπον μπας και εχει να κανει με το λειτουργικο σε συνδιασμο με το επεξεργαστη κλπ

σε συνεχεια του Link θελω να πω το εξης.

Γνωριζω οτι τα 32 bit βλεπουν με περιορισμο την μνημη και οτι εαν θελει καποιος να δει παραπανω απο τα 3gb θα πρεπει να βαλει 64 bit.

Ρωταω ομως, υπαρχει περιπτωση ο επεξεργαστης να ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για 64 bit ?

και να αναφερω το προβλημα που συνανταω συγκεκριμενα σε παρενθεση για να μην βγω και off topic

(εχω ενα φορητο στο οποιο εχω να κανω επανεγκατασταση λειτουργικου. το λειτουργικο που ειχε επανω ηταν 32 bit και VISTA. τωρα βαζω WIN 7 και 64 bit. Το λειτουργικο συκωνεται κανονικα, βλεπει τα 4gb RAM και παει και πολυ καλα απο ταχυτητες. Το προβλημα ειναι οτι οταν του κανω shutdown και μολις το ανοιγω ξανα, πολλες φορες κολαει μετα το BIOS και πριν ανεβει το λειτουργικο. Εκει με Ctrl Alt Del ξανα ανοιγει κανονικα. Αλλες φορες παει να ανεβει το λειτουργικο, βγανει δηλαδη το logo WIN και μετα κολαει. Σε αυτη την περιπτωση ζηταει το DVD εγκαταστασης για να ανεβει το λειτουργικο. Τραβαει απο το DVD οτι θελει, λεει οτι ολα πηγαν καλα και μετα το restart ολα καλα.

Μολις ανεβει το λειτουργικο παιζει απροβληματιστα.)

λεω ποιπον μπας και εχει να κανει με το λειτουργικο σε συνδιασμο με το επεξεργαστη κλπ

Απ' ότι γνωρίζω υπάρχουν κατάλληλοι και ακατάλληλοι επεξεργαστές για 64bit λειτουργικό.

Αυτό όμως το αναγνωρίζει η εγκατάσταση του λειτουργικού και αν ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει το σετ εντολών που απαιτούν τα 64bit λειτουργικά, απλά θα στο πετάξει στα μούτρα και δεν θα σε αφήσει να προχωρήσεις. Ακόμα όμως και να σε αφήσει δεν πρόκειται να δουλεύει τίποτα, ούτε καν θα μπαίνει στο λειτουργικό.

Αυτό το κόλλημα στο post μπορεί να σημαίνει ότι κάτι δεν εγκαταστάθηκε σωστά ή δεν μπορεί να στηθεί για κάποιο λόγο.

OK αυτο αρχικα θελω να επιβεβαιωσω. Το οτι δεν ειναι δηλαδη προβλημα του bit του λειτουργικου η της CPU. Απο εκει και περα βλεπουμε....

Εχω κανει περισσοτερες απο 4 εγκαταστασεις λειτουργιου και κανει συνεχεια τα ιδια. Η κοπια που χρησιμοποιώ ειναι του θειου, αλλα εχω κανει πααααρα πολλες εγκαταστάσεις για να πω οτι ειναι προβληματικη. Τι να πω. πιστευα μηπως ηταν κατι απο εκει. Αναγκαστικά ισως θα πρεπει να αλλαξω κοπια, για αρχη τουλαχιστον.

Μπορεί να είναι και κάποια ασυμβατότητα υλικού. Δοκίμασε να αφαιρέσεις ότι δεν χρειάζεσαι (αν έχεις modem ή tv κάρτα). Άσε μόνο την κάρτα γραφικών.

Μπορεί να είναι και κάποια ασυμβατότητα υλικού. Δοκίμασε να αφαιρέσεις ότι δεν χρειάζεσαι (αν έχεις modem ή tv κάρτα). Άσε μόνο την κάρτα γραφικών.

σωστοτατη η παρατηρηση αλλα το μηχανημα ειναι φορητο, πραγμα που σημαίνει οτι οτι εχει επανω του ειναι ΜΑΜΑ !!!

εχω φτασει στα ορια μου.....

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...