Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μια και το ξεκινησε ο Parsifal, περα απο τη μνημη και τυχον boosts που μπορεις να εχεις σε αποδοση με τα 64bit, υπαρχουν και πλεονεκτηματα οσον αφορα την ασφαλεια στα 64bit windows,οπως πχ ο Patchguard

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Διαφορές 32 bit vs 64 bit .

Η μεγαλύτερη διαφορά που έχει το 64 bit και βλέπετε αύξηση ταχύτητας είναι η έλειψη HAL(Hardware Abstraction Layer)

Στα 32 bit η MS ΔΕΝ δινει απευθείας πρόσβαση μέσα απο το ring 0 (Kernel) στις συσκευές. Για αυτό και υπάρχει ο HAL ο οποίος αναλαμβάνει να μεταφράσει αυτό που λέι ο Driver στις συσκευές. Για αυτό και υπάρχουν όλων των ειδών Drivers.

Στα 64 bit η MS επειδή ήθελε να έχει πραγματικές επιδόσεις δίνει πρόσβαση στις συσκευές, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ οι drivers να έχουν περάσει WHQL(Windows Hardware Quality Labs) με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται οι επιδόσεις.

Απο πλευράς applications τώρα , μία εφαρμογή 32 bit θα δουλέψει σε 64 bit ,μέσω του WoW (όχι World of Warcraft) Windows on Windows, με τους γνωστούς περιορισμούς , 1,8 gb max allocated ram κτλ κτλ.

Για το αν έχει διαφορά στις επιδόσεις μια εφαρμογή 64bit εξαρτάτε όπως ανέφερε και ένα παλικάρι εάν είναι native 64 bit ή εάν απλά την κάναν compile σε 64bit.

ΥΣ1: Σε καμία περίπτωση τα windows 7 είναι απλά ένα λειτουργικό με άλλο interface ,50 εκατομύρια γραμμές κώδικα το επιβεβαιώνουν και 120-130 ευρώ δεν είναι πολλα για να τα αγοράσετε

Δημοσ.

Γεια σας παίδες !! Έχω ένα λαπτοπάκι Hp Pavilion 6760 με intel core duo 2 @ 2.10 GHz . Σήμερα κιόλας από 2GB ram την έκανα στα 3gb και ίσως λίγο αργότερα την κάνω και 4gb (maximum). Τι μου προτείνετε ;; Windows 7 Professional 32-bit ή 64bit;; Θα είναι σημαντικές οι διαφορές τους στην ταχύτητα ;; Θα συναντήσω τίποτα δυσκολίες σε εγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων ;;

p.s. Το λαπτοπ το χρησιμοποιώ κυρίως για μουσική και djing. Δεν του φορτώνω "βαριά" προγράμματα.

Ευχαριστώ πολύ.

• Moderators
Δημοσ.

Ισχυει το κλασικο:Εαν εχεις σκοπο να πας σε 4 gb μνημης, βαλε x64.

Δεν θα συναντησεις κανενα προβλημα σε εγκαταστασεις προγραμματων(..εκτος και αν πεσεις στην περιπτωση)

Δημοσ.

Ισχυει το κλασικο:Εαν εχεις σκοπο να πας σε 4 gb μνημης, βαλε x64.

Δεν θα συναντησεις κανενα προβλημα σε εγκαταστασεις προγραμματων(..εκτος και αν πεσεις στην περιπτωση)

Εάν όντως πάω στα 4gb θα έχει σημαντική διαφορά με τα χ32 ;; Θα είναι χαζομάρα δηλαδή να πάρω τα χ32;; Πέρα από την ram, ο επεξεργαστής μου θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις για να βάλω τα χ64;;

• Moderators
Δημοσ.

Εάν όντως πάω στα 4gb θα έχει σημαντική διαφορά με τα χ32 ;; Θα είναι χαζομάρα δηλαδή να πάρω τα χ32;; Πέρα από την ram, ο επεξεργαστής μου θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις για να βάλω τα χ64;;

Nαι,καθως θα μπορεις να 'δεις' και τα 4 gb. Ο επεξεργαστης σου θα πρεπει να υποστηριζει τα 64 bit, κατι το οποιο ισχυει.

Δημοσ.

Τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που σου λέει λεπτομερώς ποιο μοντέλο επεξεργαστή έχεις π.χ. το coretemp με το μοντέλο ψάχνεις στην σελίδα της Intel και σου λέει αν είναι ή όχι 64bit.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου ALFR3D αλλά δεν μπορώ να πω πως με βοήθησες και ιδιαίτερα. Μάλλον με μπέρδεψες όπως μου τα είπες.

Το ερώτημα είναι σαφές !

Έχω ένα PC με 64bit επεξεργαστή.

Επίσης έχω τη δυνατότητα να εγκαταστήσω Vista 32bit και 64bit.

Υπάρχει καμιά σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών ή απλά το ένα είναι 32 και το άλλο 64bit ?

Επίσης σε ένα 64bit λειτουργικό σύστημα η εφαρμογές που είναι μεταγλωττισμένες για 32bit θα μπορούν να εκτελεστούς λειτουργικό σύστημα 64bit ή θα πρέπει να προμηθευτώ τις αντίστοιχες εφαρμογές σε 64bit ?

Υπάρχει διαφορά όχι μόνο στο θέμα τις μνήμης αλλα και σε θέματα ασφάλειας! Βλέπεις ένα μαγάλο μέρος των ιών δεν τρέχουν σε 64bit! 'οπως και να έχει είναι χρήσιμη αναβάθμιση

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε αν το PC σου έχει πάνω απο 3GB Ram και καλό CPU!

Να βάλεις τα Win7 64bit. Μην νομίζεις όμως ότι έχουν μεγάλη διαφορά με τα 32bit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...