Προς το περιεχόμενο

ερωτηση πανω στα XP σχετικα με ειδοποιηση για ιο

disqualified

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλημερα θα ηθελα μια μικρη βοηθεια,

Επειδη εχω να ασχοληθω με XP δυο χρονια περιπου εχω μεινει πισω σε καποια πραγματα.

Ενα φιλαρακι ειχε τη συγκεκριμενη ειδοποιηση στα XP και εμφανιστηκε η συννημενη εικονα, αυτο ειναι αποτελεσμα καποιας νεας ιδιοτητας των XP (firewall-defender κτλ) ή απλα ειναι καποιο malware που εχει μπει στο συστημα. Antivirus υπαρχει το kaspersky οπως βλεπω στην εικονα. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι malware αλλα λογω μη τριβης με τα XP μπορει να κανω και λαθος

virusop.th.jpg

Πολυ με ανησυχει και το tab στον explorer που λεει My computer on line scan...αλλα δεν προλαβα να ρωτησω τι ειναι

Δημοσ.

απ ο,τι παρατηρησα η συγκεκριμενη εικονα ειναι μεσα απο το internet explorer και οχι μεσα στον explorer, η διευθυνση dercleaner δεν εχω ιδεα τι ειναι ουτε πως προεκυψε καθως ουτε ο ιδιοκτητης του pc ξερει τι ακριβως εγινε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:25 ----------

Ναί είναι malware.

Κατέβασε το Malwarebytes' Anti-Malware.

δε νομιζω να χρησιμεψει σε εμενα κατι...:P

Δημοσ.

Όχι δεν είναι ιδιότητα των xp.

Πρώτα βλέπεις ότι το παράθυρο εμφανίζεται σαν καρτέλα στον Internet exporer. (Με πρόλαβες...)

Αντίθετα ο Explorer του My computer ακόμα και σήμερα στα xp έχει δικό του παράθυρο.

Έπειτα στη γραμμή διευθύνσεων του Internet exporer βλέπεις μια διαδικτυακή διεύθυνση και όχι κάτι που παραπέμπει σε θέση στο σκληρό του υπολογιστή.

Άρα είναι κάτι σαν phishing ...με διαθέσεις malware. Απλά κλείνεις την καρτέλα και μακριά! Αν το παράθυρο εμφανίζεται συνέχεια κάνεις πλήρη έλεγχο στον υπολογιστή με το αντιικό και το spyware και αν δε γίνει τίποτε, βάζεις άλλο αντιικό αφού βγάλεις το πρώτο κοκ.

Τέλος σού το λέει από μόνο του: Mesage from webpage

Συμβουλή: Κάντε customize, παραμετροποίηση στον υπολογιστή, δηλαδή βάλτε θέματα με άλλα χρώματα από τα προεπιλεγμένα των windows, αν θέλετε βάλτε και ελληνικό language pack. Θα σάς γλιτώσει από πολλά τέτοια. Το μυστικό είναι ότι τα προγράμματα malware είναι γραμμένα για την πλειονότητα των υπολογιστών των οποίων οι αμελείς χρήστες δεν έχουν μπει στον κόπο να αλλάξουν το ο,τιδήποτε στην προεπιλεγμένη εμφάνιση των windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...