slygeo87 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, τα σούπερ μαρκετς τους γύφτους περιμεναν για να μονοπωλήσουν. Τρέμε παγκοσμιοποίηση.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Η κατάργηση της λαϊκής το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να αυξάνει την εξάρτηση μας στα μεγάλα super market, ίσως και μονοπώλιο μιας και τα μανάβικα της γειτονιάς πλέον για να επιζήσουν το έχουν γυρίσει οι περισσότεροι σε μίνι μάρκετ διότι όλοι πάνε στις μεγάλες αλυσίδες. Και μονοπώλιο σημαίνει αύξηση τιμών. Και μετά θα παρακαλάμε για λαϊκή... και θα κοπανάνε το κεφάλι τους στο τοίχο όσοι ζήτησαν την κατάργησή της. Σόρρυ φίλε αλλά όταν ο "παραγωγός" της λαικής πουλάει πιο ακριβά από τον μανάβη και το σουπερμάρκετ που έχει μεσάζοντες και τις περισσότερες φορές κ χειρότερης ποιότητας για πιο ανταγωνισμό μιλάμε; Πουλάει δηλαδή ο παραγωγός ένα προιόν του πχ ντομάτα με κόστος 30 σεντ 90 σεντ. Πουλάει και ο μανάβης που ΔΕΝ είναι παραγωγός και τα παίρνει από μεσάζοντες, 1 ευρώ. Ο ένας είναι στο δρόμο χωρίς λειτουργικά έξοδα μαγαζιού και ο άλλος είναι στα νοίκια πληρώνει πεζοδρόμια κτλ.Ποιός είναι ο βλάκας που θα φάει το κεφάλι του;Ο "παραγωγός φύσικά" Κανονικά θα έπρεπε να τα είχε το πολύ 50-60 λεπτά.Είναι καταδικασμένοι απο μόνοι τους να σβήσουν σε μερικά χρόνια δε χρειάζεται να τους καταργήσει κάποιος.
slipknot Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Α afentiko, μια και το θυμήθηκα. Πρόσφατα πήγες στο θερινό που δε σου άρεσε; Ποια ταινία είδες;
pournaras Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Σόρρυ φίλε αλλά όταν ο "παραγωγός" της λαικής πουλάει πιο ακριβά από τον μανάβη και το σουπερμάρκετ που έχει μεσάζοντες και τις περισσότερες φορές κ χειρότερης ποιότητας για πιο ανταγωνισμό μιλάμε; Πουλάει δηλαδή ο παραγωγός ένα προιόν του πχ ντομάτα με κόστος 30 σεντ 90 σεντ. Πουλάει και ο μανάβης που ΔΕΝ είναι παραγωγός και τα παίρνει από μεσάζοντες, 1 ευρώ. Ο ένας είναι στο δρόμο χωρίς λειτουργικά έξοδα μαγαζιού και ο άλλος είναι στα νοίκια πληρώνει πεζοδρόμια κτλ.Ποιός είναι ο βλάκας που θα φάει το κεφάλι του;Ο "παραγωγός φύσικά" Κανονικά θα έπρεπε να τα είχε το πολύ 50-60 λεπτά.Είναι καταδικασμένοι απο μόνοι τους να σβήσουν σε μερικά χρόνια δε χρειάζεται να τους καταργήσει κάποιος. Σε αυτο σου δινω ενα δικιο, μιας και στις μεγαλες πολεις και στην πρωτευουσα, εχει "επαγγελματοποιηθεο" πιο πολυ η λαικη απο τα ιδια τα μαναβικα και τα σ/μ. Τουλαχιστον στην επαρχια, ειναι ακομη πιο ομαλα τα πραγματα, και παιρνεις και φρεσκα, και φτηνα.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Σε αυτο σου δινω ενα δικιο, μιας και στις μεγαλες πολεις και στην πρωτευουσα, εχει "επαγγελματοποιηθεο" πιο πολυ η λαικη απο τα ιδια τα μαναβικα και τα σ/μ. Τουλαχιστον στην επαρχια, ειναι ακομη πιο ομαλα τα πραγματα, και παιρνεις και φρεσκα, και φτηνα. Η πλάκα είναι πως εγώ μιλάω για επαρχία,και όχι τη θεσσαλονίκη
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Κέρδισα ένα προσωπικό μου στοίχημα. Πφφφτ, σιγά την πρόβλεψη. Επί του θέματος: η "κανονική" διαδικασία είναι η υποβολή αιτήματος (ομαδικού κατά προτίμηση, τα ατομικά δεν έχουν σοβαρή τύχη) από ενοίκους του δρόμου/δρόμων όπου γίνεται η λαϊκή, για μετάθεση ανά εξάμηνο ή όσο συμφωνηθεί σε παρακείμενους δρόμους. Η αίτηση, αν δε με απατά η μνήμη μου, υποβάλλεται στην αρμόδια Νομαρχία. Το προτείνω γιατί στο δρόμο συγγενών συνέβαινε ακριβώς αυτό το πράγμα και με συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να μετατίθεται η λαϊκή μερικούς δρόμους πιο κάτω. Δείτε στο (πειραματικό) επίσημο site των Λαϊκών Αγορών για επιπλέον πληροφορίες, μετακινήσεις γίνονται.
dark Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Η κατάργηση της λαϊκής το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να αυξάνει την εξάρτηση μας στα μεγάλα super market, ίσως και μονοπώλιο μιας και τα μανάβικα της γειτονιάς πλέον για να επιζήσουν το έχουν γυρίσει οι περισσότεροι σε μίνι μάρκετ διότι όλοι πάνε στις μεγάλες αλυσίδες. Και μονοπώλιο σημαίνει αύξηση τιμών. Και μετά θα παρακαλάμε για λαϊκή... και θα κοπανάνε το κεφάλι τους στο τοίχο όσοι ζήτησαν την κατάργησή της. Ακριβώς Η λαϊκή έχει πάμφθηνα πράγματα και πολύ καλύτερα από τους μανάβηδες και τα σούπερ μάρκετ που έχουν σαβούρα
De@th L0rd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 ΑκριβώςΗ λαϊκή έχει πάμφθηνα πράγματα και πολύ καλύτερα από τους μανάβηδες και τα σούπερ μάρκετ που έχουν σαβούρα Nαι πολύ καλό επιχείρημα.Εγώ πιστεύω το αντίθετο με τα δικά μου δεδομένα.Οτι πιο σαβούρα και άχυρο από τη λαική δε βρίσκεις πουθενα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ενω οταν πας διακοπες σε μια ανατολικη ή αραβικη χωρα, τρελαινεσαι με το ποσο ωραια ηταν που ολη η πολη ειναι ενα παζαρι...Δεν καταλαβα σε τι μας φταιει η ανατολικοκουλτουρα μας; Ειπε κανεις οτι ειμαστε απογονοι των Αγγλων και δεν το πιστεψαμε; Καποιοι οπως εσυ παραδεχονται οτι ειμαστε Ανατολιτες και αισθανονται και καλα για αυτο. Οι αστειοι ειναι καποιοι αλλοι που νομιζουν οτι μοιαζουμε στους Ιταλους η οτι γενικοτερα μπορουμε να αποκαλουμαστε Ευρωπαιοι. Οσο για τις διακοπες στις ανατολικες η αραβικες χωρες, προς το παρον εχω προτιμησει Ευρωπαικες χωρες οπως Γερμανια για τις διακοπες μου. Οπως και να εχει μη συγκρινεις τις διακοπες με την καθημερινοτητα. Και επισης μην συγκρινεις την Ελληνικη καθημερινοτητα ενος Αθηναιου πχ, με την καθημερινοτητα ενος Ευρωπαιου απο σοβαρη χωρα. Η δικη μας καθημερινοτητα ειναι οτι πρεπει για να κανει πλουσιους τους ψυχολογους.
dark Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Nαι πολύ καλό επιχείρημα.Εγώ πιστεύω το αντίθετο με τα δικά μου δεδομένα.Οτι πιο σαβούρα και άχυρο από τη λαική δε βρίσκεις πουθενα Από όσο ξέρω από μανάδες που ψωνίζουν χρόνια έτσι είναι Και άλλωστε είναι πιο λογικό να είναι πιο φρέσκα και φθηνά (ανταγωνισμός) αφού έρχονται κατευθείαν από το χωράφι και όχι από 10 μεσάζοντες μέχρι να πάνε στο σούπερ μάρκετ όπου μένουν για μέρες και που όσο και να το έχει θα αναγκαστείς να πάρεις για να μην τρέχεις αλλού
elven Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Από όσο ξέρω από μανάδες που ψωνίζουν χρόνια έτσι είναιΚαι άλλωστε είναι πιο λογικό να είναι πιο φρέσκα και φθηνά (ανταγωνισμός) αφού έρχονται κατευθείαν από το χωράφι και όχι από 10 μεσάζοντες μέχρι να πάνε στο σούπερ μάρκετ όπου μένουν για μέρες και που όσο και να το έχει θα αναγκαστείς να πάρεις για να μην τρέχεις αλλού Απο σουπερ μάρκετ σίγουρα είναι καλύτερης ποιότητας,απο μανάβικα είναι ντέρμπι,σαφώς και υπάρχουν μανάβικα με εξαιρετική ποιότητα. Προσωπικά προτιμώ να αγοράσω 10 λεπτά παραπάνω απο τον μανάβη παρά να μου πιάσει τον κ@λο ο παραγωγός στη λαική. Απο τη μία έχεις ένα πράγμα που κοστίζει 10 λεπτά και μετά απο 7 μεσάζοντες και 14 καρτέλ το πουλάει ο μανάβης 1 ευρώ,και απο την άλλη τον πραγωγό της λαικής,που ενώ του κοστίζει 10 λεπτά,ΔΕΝ έχει μεσάζοντες,ΔΕΝ έχει τπτ επιπλέον έξοδα όπως νοίκια το πουλάει 90 λεπτά. Είναι μεγαλύτερη κοροιδία και μεγαλύτερο κλέψιμο κι ας είναι πιο φθηνό,ε απο μένα ούτε μονόλεπτο δεν θα δει,ας ψοφήσει
gf030 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν συγκρινονται τα προιοντα της λαικης με αυτα των sm, μην τρελαθουμε κιολας... Τα μεν ολοφρεσκα και ντοπια, τα δε απο εξωτερικο τα περισσοτερα και πολλες μερες στα ψυγεια... Τουλαχιστον εγω αυτο εχω δει, και εχω παει στα μεγαλυτερα sm. Τωρα απο τιμες καπου υπαρχει ενα δικιο, εξαρταται απο την γειτονια-συνοικια-δημο που γινεται η λαικη.... Αλλες τιμες στο κολωνακι και αλλες στο αιγαλεω, μιλαμε για τα ιδια προιοντα. Στον δημο μου, που δεν ειναι "πρωτη κατηγορια", η λαικη ειναι τσαμπα, σε διπλανο δημο "κυριλε" 10 λεπτα με τα ποδια απο μας, ειναι φαρμακειο. Για να επανελθουμε στο κυριως θεμα, τα ιδια γινοταν και σε μας, σε ενα δρομο ολο το χρονο η λαικη με τις γνωστες συνεπειες. Φτιαξαμε επιτροπες, τρεξαμε και τελικα καταφεραμε η λαικη να γινεται σε τρεις διαφορετικους δρομους, απο 4 μηνες την καθε φορα.
HamerZ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Προσωπικά είμαι υπέρ της λαϊκής αλλά δεν βρήκα ακόμη το λόγο να πουλάν ρούχα, καλλυντικά, κουζινικά κτλ
elis88 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι έχει καλύτερα προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ, και θα ήθελα να προσθέσω ότι κατά την γνώμη μου η διαφορά που έχει με ένα κλασικό μανάβικο (όχι κλέφτες) είναι ότι στη λαϊκή έχει προϊόντα α', β' και γ' ποιότητας και ανάλογος τα λεφτά που διαθέτει ο καθένας παίρνει και την ανάλογη ποιότητα. Στα μανάβικα όμως συνήθως έχει μόνο α' ποιότητας, άρα είναι λογικό να φαίνονται ποιο τσιμπημένες οι τιμές. Μπορεί γενικά να είναι λίγο ποιο τσιμπημένες.. άλλα όχι τόσο όσο φαίνεται.
sierra1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Η μπορείς πολύ απλά να μετακομίσεις εσύ κάπου που να σου αρέσει περισσότερο. Προφανως θεωρησες μεγιστη εξυπναδα την απαντηση σου. Keep going..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.