pp6210 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν εκεί με το πρόσθετο υλικό, στρουμφακια, φωτογραφίες κλπ είχα ήχο κανονικά ενώ στο υπόλοιπο έργο, που ήταν απο κάμερα ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟ!!!! τίποτα μουγκό!!!! το γράφω και σε μορφή avi. Ξανά το ίδιο πρόβλημα! παίρνω τα αρχεία και τα πετάω στο πρόγραμμα comvertXtoDVD .....Ξανά το ίδιο!!!! μέχρι τις 2,30 το βράδυ παιδευόμουν να το φτιάξω και αποτέλεσμα μηδέν!!!! Τι φταίει, τι δεν κανω καλά. Εννοείται οτι η ταινία παίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο βίντεο, έχω ΚΑΝΟΝΙΚΑ καλό ήχο μεσα απο την τηλεόραση αλλά κατά την μεταφορά.......κάτι γίνεται. φυσικά δεν υπάρχουν τσακίσεις στα καλώδια κλπ......Τι φταίει;;;;; Τι δεν κανω καλά;;;;; Τι πρέπει να κανω;;;;;; Φίλε μου θα ταλαιπωρηθείς αρκετά νομίζω, μήπως να ρώταγες σε κανένα φωτογραφείο ποσο θέλουν να σου κάνουν την μετατροπή? Πόσο κοστολογείς το πρώτο σου ξενύχτι και όσα μπορεί να χρειαστούν? Καταλαβαίνω την σημασία που έχει αυτό το βίντεο για σένα (βαφτίζω και εγώ σε μια βδομάδα τον γιό μου), και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να απευθυνθείς σε επαγγελματία για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για το πρόβλημα που αντιμετώπισες (και αφού σου πω οτι κατά τη γνώμη μου η σύνδεση στην κεραία είναι ο πλέον ανορθόδοξος τρόπος σύνδεσης) μάλλον έχει να κάνει με τα audio codecs στην διαδικασια capture- δηλαδή την ώρα που δημιουργείται το αρχείο βίντεο, οπότε ότι convert και να κάνεις μετά, ο ήχος στο συγκεκριμένο κομμάτι απλά δεν υπάρχει. Δεν έχω λύση να σου προτείνω πέρα από το να δοκιμάσεις άλλα προγράμματα capture (π.χ. windows movie maker), εγώ χρησιμοποιώ το ulead video studio και ότι και να του περάσω στο capture (vhs, video φωτογραφικής, video κάμερας) δεν έχει πρόβλημα με τα audio codecs.
kiss11 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 τελικά....μαλλον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι να το παω σε καποιο φωτογραφιο να μου το κάνουν αυτοι.... Θα προσπαθήσω ΧΑΛΑΡΑ και σημερα και μετά.....παω δίνω κανενα 20 αρικο και μου το φτιαχνουν.... Φυσικά δεν έιναι το 20αρικο ευρω, αλλά η ηθική ικανοποιηση οτι το έκανα ΕΓΩ! .......
deltaf Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Το πρόβλημα με τον ήχο διορθώνεται ως εξής: Από την συσκευή βίντεο επιλέγεις ο ήχος να είναι μονοφωνικός και αυτό επειδή: Κατά την αναπαραγωγή της βιντεοκασέτας από τη συσκευή βίντεο, θα παρατηρήσεις ότι στην αρχή, που ο φωτογράφος έχει βάλει εφέ ή σκηνές από την προσέλευση των συγγενών, όταν επιλέξεις μονοφωνικό ήχο ακούγεται μουσική που έβαλε ο φωτογράφος ενώ όταν επιλέξεις στερεοφωνικό ήχο ακούγεται ο ήχος (που νομίζω δε τον θέλεις) από αυτές τις σκηνές. Στη συνέχεια, όταν αρχίσει η βάπτιση και έχεις αφήσει επιλεγμένο τον μονοφωνικό ήχο, ακούγονται κανονικά οι παριστάμενοι, ενώ αν επιλέξεις στερεοφωνικό ήχο, χάνονται οι ήχοι ή ακούγονται με παραμόρφωση (βράσιμο).
kiss11 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Το βίντεο που έχω έιναι το jvc 170 ένα πραγματικό σκυλί με άπειρες ώρες στο ενεργητικό του! Όμως έιναι μονοφωνικό και φυσικά και η ταινία έιναι μονοφωνική. Χρόνια τώρα την έβλεπα κανονικά...... τώρα τι γίνεται;;;;; κάτι συμβαίνει και δεν ξέρω......
deltaf Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Είχα το ίδιο πρόβλημα, όπως το περιγράφω (post #18), σε βιντεοκασέτα που έφτιαξε φωτογράφος από βάπτιση και δημιούργησα τον αντίστοιχο δίσκο DVD, όπου το πρόβλημα του ήχου το έλυσα όπως αναφέρω παραπάνω. Η συσκευή βίντεο αναπαραγωγής ήταν Panasonic NV-FJ620 στερεοφωνικό. Όμως, στη περίπτωσή μου, το πρόβλημα του ήχου στην βιντεοκασέτα, υπήρχε έτσι και αλλιώς από την δημιουγία της από τον φωτογράφο και δεν προέκυψε όταν πήγα να φτιάξω τον δίσκο DVD.
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Κι εγώ συμφωνώ ότι το πρόβλημα του ήχου είναι επειδή το βίντεο από την κάμερα μάλλον είναι γραμμένο στο ένα κανάλι, αριστερό ή δεξί. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ο κάμεραμαν έχει συνδέσει εξωτερικό μικρόφωνο για τον ήχο, το οποίο είναι μονοφωνικό. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με ένα καλώδιο όπως αυτό που αναφέρει ο parsifal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.