kiss11 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 θελω να σας κανω μια ερώτηση..... Έχω κάποια ταινία σε βίντεο και θελω να την κανω σε dvd να την περάσω στον σκληρό δίσκο..... Ο υπολογιστής μου δεν έχει όμως κάποια ανάλογη υποδοχή. Έχω μια κάρτα τηλεοράσεως απλή που έχει αυτή την σύνδεση για s video.... (αυτήν την στρογγυλή μαύρη εσοχή με τις πολλές θηλυκές αγκίδες)!!!!! Ο υπολογιστής μου έχει DVI, την κανονική αναλογική για την οθόνη, HDMI, SPDIF OUT, αλλά πουθενά αυτήν την τριπλή Componet...... Το βίντεο μου φυσικά έχει σκαρτ όμως στον υπολογιστή τι γίνεται;;;;;; Τι να κανω;;;;; Το θεμα έιναι πως να κανω τις συνδέσεις......
esertas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Θέλεις ένα τέτοιο. Αλλά πρέπει να έχεις και πρόγραμμα για να χειριστείς το video.
kiss11 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.... Έχω κάποια προγράμματα όπως το VHS to DVD 3.0 Deluxe και κάποιο άλλο που δεν το θυμάμαι..... Μπορώ και μέσω απο την κάρτα τηλεοράσεως να το πάρω το σήμα;;;;;
tarantules Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί δεν κάνεις κάτι ποιό απλό...Κατέβασε την ταινία από το νετ σε μορφή divx...
kiss11 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.... Πήγα και τα πήρα αυτά που μου ειπατε αλλά έχω ένα μεγαλο προβλημα..... Το s-video ειναι διαφορετικό απο την καρτα τηλεορασεως...... Τι πρέπει αν κάνω;;;; να παρω κάποιο ανταπτορ;;;; Τι να ζητήσω;;;; Μιαζει με το s video αλλά διαφερει γιατί έχει μεσα πιο πολλες εγκοπές και έιναι λιγο διαφορετικό απο το καλωδιο που αγορασα.... Τι να κάνω;;;;; οσο για την ταινιά ποπυ μου λετε να την κατεβασω απο το net, δεν γίνεται γιατι απλά έιναι μια προσωπική μου ταινία και συγκεκριμένα τα βαπτήσια του γιου μου..... Και έτσι θελω να την μεταφερω στον σκληρό μου και απο εκει ξερω να την κανω οτι θελω..... Το ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ.....
kiss11 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ποια κάρτα TV έχεις; Ακριβές μοντέλο... Θα σου απαντησω φίλε το απογευμα γιατί τωρα έιμαι στην δουλειά και δεν θυμάμαι πιο μοντελο έιναι η καρτα (ο υπολογηστής βρίσκεται στο σπιτι) Ξερω πάντως οτι έιναι σχετικά παλιό μοντέλο (η καρτα)!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:06 ---------- Ποια κάρτα TV έχεις; Ακριβές μοντέλο... Eψαξα και βρήκα το βιβλιαράκι της.....ειναι η CRYPTO MPEG-4 PC TV/RADIO Αυτή έιναι φίλε μου, ξέρεις τιποτα;;;;;;;
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μήπως μοιάζει με κάποια από τα παρακάτω; Το κανονικό svideo είναι το κάτω. Αν είναι διαφορετικό ίσως να υπάρχει κάποιος αντάπτορας που συνήθως περιλαμβάνεται στην συσκευασία όταν αγοράζεις το προϊόν.
kiss11 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μοιάζει πολύ με την πρωτη που μου εχεις στην φωτο. Και λέω Μοιάζει γιατί πολύ απλά σε κάποιο φόρουμ μου την έκανε ΔΩΡΟ ένα παιδί. Δεν την ήθελε και την χάρισε και μετά απο κλήρωση την κέρδισα εγώ. Αυτό έγινε πριν ένα χρόνο περίπου, μετά απο κάπου 6 μήνες την έβαλα στον υπολογιστή μου ένα HΤPC Όμως δεν έχει υποδοχή άλλη εκτός απο την κεραία τηλεοράσεως, την κεραία ραδιόφωνου την υποδοχή για το τηλεκοντρόλ, αυτό που Μοιάζει για s video αλλά δεν έχει πολλές υποδοχές μεσα και δεν ξέρω τι ακριβώς έιναι και μια άλλη μικρή υποδοχή πιθανών για τον ήχο..... Δεν ξέρω τι υποδοχή έιναι και δεν ξέρω να ΑΝΕΒΑΣΩ φωτογραφία στο site για να το δεις. Μοιάζει με το s video μα όσο και αν προσπάθησα δεν .......έμπαινε μεσα μιας και το αγόρασα τα καλώδια..... Κατάλαβες τίποτα φίλε;;;;;; μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις;;;;;;
activex Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 η κάρτα σου είναι αυτή : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.603513 άρα έχει S-Video (mini-din) http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video#7-pin_mini-DIN http://en.wikipedia.org/wiki/File:S-Video_7-pin_quasi-DIN_connector.JPG
kiss11 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 κατά 99% ειναι αυτή και το λέω γιατί απλά τώρα είμαι στην δουλειά και ο υπολογιστής έιναι στο σπίτι και θα το δω το βράδυ...... Αν πραγματικά ειναι αυτή τι άνταπτορ πρέπει να αγοράσω για να μπει σε αυτό το καλώδιο (βύσμα) που αγόρασα σήμερα ;;;;; Το καλώδιο που αγόρασα έιναι όπως στην 2η φωτογραφία μου έβαλε ο φίλος μας παραπάνω..... τι να αγοράσω τώρα;;;;;
activex Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 λοιπόν αν έχεις τον scart adaptor χρειάζεσαι ένα καλώδιο s-video που από τη μια να βγάζει s-video out (που πάει στο scart) όπως τη δεύτερη φώτο του φίλου, και από την άλλη (το ίδιο καλώδιο) λογικά θα βγάζει s-video in που μπαίνει στην s-video in της κάρτας tv (όπως την πρώτη φώτο του φίλου) δεν έχω άλλη εξήγηση (και έχω καιρό να ασχοληθώ!) άλλα έτσι πρέπει να είναι. ας επιβεβαιώσει κάποιος
parsifal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Αν η υποδοχή S-VIDEO της κάρτας είναι τύπου mini-din όπως αυτή που έδειξε ο activex, τότε θα χρειαστείς και κάτι τέτοιο. Edit: Στο link της Wikipedia γράφει όμως και το εξής: A 7-pin socket accepts a 4-pin plug, but not vice versa. Αλλά εσύ ισχυρίστηκες ότι προσπάθησες αλλά δεν τα κατάφερες να συνδέσεις το καλώδιο. Χμμμμ...
konandrio Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί δεν την πας εξω σε μαγαζί να ξεμπερδεύεις?
kiss11 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 τελικά ασχολήθηκα απο τις 10.00 το βραδάκι και προσπάθησα να το γράφω με σύνδεση κεραίας (απο την κεραία του βίντεο στην κεραία της κάρτας tv! συντόνισα τον σταθμό, ξέροντας οτι θα έχω κάπως μειωμένη εικόνα και.......αφού ρύθμισα στο μάξιμουμ την ποιότητα εγγραφής άρχισα να το γράφω. Το ρύθμισα σε ποιότητα dvd και παρουσιάστηκε το εξής περίεργο πρόβλημα. Η ταινία που μετατρέπω έιναι η βάπτιση του γιου μου. στην αρχή όπως όλες οι ταινίες των βαπτίσεων έχουν κάτι στρουμφακια και κάποιον ήχο παιδικό που τον έχει βάλει ο φωτογράφος και μετά αρχίζει η τελετή, το φαγοπότι κλπ..... Λοιπόν εκεί με το πρόσθετο υλικό, στρουμφακια, φωτογραφίες κλπ είχα ήχο κανονικά ενώ στο υπόλοιπο έργο, που ήταν απο κάμερα ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟ!!!! τίποτα μουγκό!!!! το γράφω και σε μορφή avi. Ξανά το ίδιο πρόβλημα! παίρνω τα αρχεία και τα πετάω στο πρόγραμμα comvertXtoDVD .....Ξανά το ίδιο!!!! μέχρι τις 2,30 το βράδυ παιδευόμουν να το φτιάξω και αποτέλεσμα μηδέν!!!! Τι φταίει, τι δεν κανω καλά. Εννοείται οτι η ταινία παίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο βίντεο, έχω ΚΑΝΟΝΙΚΑ καλό ήχο μεσα απο την τηλεόραση αλλά κατά την μεταφορά.......κάτι γίνεται. φυσικά δεν υπάρχουν τσακίσεις στα καλώδια κλπ...... Τι φταίει;;;;; Τι δεν κανω καλά;;;;; Τι πρέπει να κανω;;;;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.