Προς το περιεχόμενο

Τα greeklish βλάπτουν την ορθογραφία

pigeon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

απλος γαλλια τα μισουν

ισπανια ούτε τα σχολεία εμεις είμαστε που νομίζουνμε οτι ειναι θεικά ποιο σωστά τα έχουμε κάνει

Εμείς τα λατρεύουμε λόγο της αμερικανική βοήθειας και ότι ένα τεράστιο ποσοστό από τους τουρίστες που ερχόντουσαν εδώ κατά το 1960+ ήταν αγγλόφωνοι.

Κ οι περισσότερες γλώσσες που πάνε κ διδάσκονται τα παιδιά είναι από εγωισμό των γονέων για να ξέρει το παιδί τους κάτι παραπάνω από το παιδί του διπλανού.

-Εμένα το παιδί μου ξέρει Αγγλικά, Γαλλικά,Γερμανικά, Ισπανικά, Ρώσικα και σύντομα θα τον μάθουμε και την Γραμμική Β.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:03 ----------

Όσο για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς καλύτερά να απέχουν, δημιουργούν απαίσια εικόνα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Double τι????:eek:

Double quotes. Τούτα 'δω: " ". Ή πιο επίσημα αν θες, quotation marks. Από την ίδια πηγή, αντιγράφω:

Quotation marks or inverted commas (informally referred to as quotes[1'] and speech marks) are punctuation marks ...

Δε μου κάνει καν καρδιά να τα ονομάσω «εισαγωγικά», αφού στην ελληνική γραφή έχουμε ήδη εισαγωγικά και είναι αυτά: « » (CTRL+ALT+[ και CTRL+ALT+] σε περιβάλλον Windows).

Double quotes. Τούτα 'δω: " ". Ή πιο επίσημα αν θες, quotation marks. Δε μου κάνει καν καρδιά να τα ονομάσω «εισαγωγικά», αφού στην ελληνική γραφή έχουμε ήδη εισαγωγικά και είναι αυτά: « » (CTRL+ALT+[ και CTRL+ALT+] σε περιβάλλον Windows).

Να είσαι καλά ότι κ θα σε ρωτούσα ποια είναι η συντόμευση! :-)

(Στα 7 δεν είναι αυτή η συντόμευση όμως ή κάτι κάμω λάθος εγώ)

(Εγώ κάνω λάθος άκυρο:Ρ)

Όσο για τα «t knc», «pgm k xsme st krf» έχουν εμφανιστεί από τότε που έγινε ο γκουμπιούτερ ευρείας κατανάλωσης κ ο πολύ-κάτω-του-μέσου χρήστης βαριόταν να ψάχνει να βρει τα γράμματα στο πληκτρολόγιο.

«ο Θεοί είναι τόσα πολλά τα γκουμπια!»

Δε μου κάνει καν καρδιά να τα ονομάσω «εισαγωγικά», αφού στην ελληνική γραφή έχουμε ήδη εισαγωγικά και είναι αυτά: « » (CTRL+ALT+[ και CTRL+ALT+] σε περιβάλλον Windows).

Ευχαριστώ, δε θυμόμουν τη συντόμευση και το να πληκτρολογώ δύο φορές "<" ή ">" δε μου κάθεται καλά στο μάτι.

Επίσης, το ελληνικό ερωτηματικό είναι το πλήκτρο "Q", αν έχετε βάλει ελληνικά στο πληκτρολόγιο.

Χα χα η Ελληνική είναι λέει και πολύ εύκολη στο στόμα, ενώ οι άλλες γλώσσες σε κάνουν να βγάζεις παράξενους ήχους ! Για ρωτήστε τον πλανήτη και γύρω στα 6.5 δισεκατομύρια άνθρωποι απλά θα γελάσουν με αυτόν που τα λέει αυτά!

Για όσους υποστηρίζουν ότι η Ελληνική είναι η πλουσιότερη/καλύτερη/τρομερότερη/δεν συμμαζεύεται γλώσσα: από που το ξέρετε; Για αναφέρετε αξιόπιστες πηγές..

Επίσης γνωρίζετε τίποτα για τα Κινέζικα; Τα Ινδονησιακά; Τα Γερμανικά; Τα Αγγλικά;

Τα Κινέζικα με περίπου 40000 ιδεογράμματα δεν φτουράνε, ε;

Τα Γερμανικά (ένα απλό κοντινό παράδειγμα είναι) διατηρούν γραμματική που εμείς είχαμε και πετάξαμε εδώ και χρόνια..

Όσοι γουστάρουν τόνους και βλέπουν την εξαφάνισή τους ως πρόβλημα, ας γνωρίζουν ότι δεν υπήρχαν στα αρχαία ελληνικά. Ας γνωρίζουν ότι η καθαρεύουσα είναι μια εφεύρεση..

Ποια η γλώσσα με το πλουσιότερο λεξιλόγιο; Είναι γενικά γνωστό (μάλλον όχι στους Ελληνάρες που πάντα αρέσκονται να θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους, γιατί.. έτσι), ότι αυτή η γλώσσα είναι τα Αγγλικά, με κοντινό ανταγωνιστή τα Ινδονησιακά. Σίγουρα πολλοί νομίζουν ότι οι 10 αγγλικές λέξεις που ξέρουν είναι τα Αγγλικά. Ή ότι επειδή τα μιλάει σχεδόν όλος ο κόσμος, ή επειδή έχουν σχεδόν ανύπαρκτη γραμματική δεν έχουν πλούσιο λεξιλόγιο..

Πολλοί θα πουν, και σωστά, ότι η Αγγλική έχει κλέψει λέξεις από παντού, και κυρίως από την Ελληνική. Σωστό. Αλλά

α) κάπως πρέπει να οριστεί ο πλούτος της γλώσσας και αυτή τη στιγμή το χοντρότερο λεξικό είναι αυτό της Αγγλικής και

β) σε ελληνικό λεξικό επίσης θα βρεις λέξεις όπως κάρο, κατσαρόλα, καπέλο και θα τις θεωρείς δικές σου

Ωραία είναι να λέμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, αλλά δυστυχώς μόνο αυτό κάνουμε.

Τα greeklish απειλή; Νομίζω ασήμαντη. Επειδή ο ανθρώπινος γραπτός λόγος πλέον μετακινείται από το χαρτί στην οθόνη, μεγαλύτερη απειλή θεωρώ το να μη δίνουν σημασία στην ορθογραφία των ηλεκτρονικών κειμένων των μαθητών τους οι καθηγητές πληροφορικής στα σχολεία..

Τα greeklish απειλή; Νομίζω ασήμαντη. Επειδή ο ανθρώπινος γραπτός λόγος πλέον μετακινείται από το χαρτί στην οθόνη, μεγαλύτερη απειλή θεωρώ το να μη δίνουν σημασία στην ορθογραφία των ηλεκτρονικών κειμένων των μαθητών τους οι καθηγητές πληροφορικής στα σχολεία..

Αν υπήρχαν ηλεκτρονικά κείμενα θα υπήρχε και η απαραίτητη προσοχή εκ μέρους των καθηγητών.

Biased: Οχι και πλουσια τα κινεζικα που εχουν μονο 300 λεξεις και τα υπολοιπα ειναι προιον συγκολλησεως.
Με αυτή τη λογική θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα τα Ελληνικά και από την πρότασή σου :-), ως προϊόν συγκολλήσεως οι λέξεις "υπόλοιπα", "συγκολλήσεως" και βέβαια λέξεις όπως "αφαιρεθούν", "αυτοκίνητο", "κάθομαι" και ό,τι άλλο μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς!

Με πόσες λέξεις θα μείνουμε νομίζεις;

Όπως τό 'πες.. Biased.

Αντί να κοιτάτε τα χάλια σας και τις greeklish βλάκειες που γράφετε [...]

Κανείς δεν έγραψε με greeklish, για την ακρίβεια «από 1.1.2008 γραμμένα σε greeklish διαγράφονται». Αυτό το γράφει πάνω απ' το πεδίο στο οποίο γράφουμε, αν είχες αφιερώσει 10 δευτερόλεπτα θα το είχες διαβάσει.

Θα σου πρότεινα να μάθεις ποια η διαφορά μεταξύ αγγλικών και greeklish.

Κανείς δεν έγραψε με greeklish, για την ακρίβεια «από 1.1.2008 γραμμένα σε greeklish διαγράφονται». Αυτό το γράφει πάνω απ' το πεδίο στο οποίο γράφουμε, αν είχες αφιερώσει 10 δευτερόλεπτα θα το είχες διαβάσει.

Θα σου πρότεινα να μάθεις τη διαφορά μεταξύ αγγλικών και greeklish.

Τη ξέρω πολύ καλά.Γι αυτο και πιο πριν κατακρίνω αυτούς που γράφουν <<oh shit>>,<<so fucking what>> κλπ Αυτα είναι ΑΓΓΛΙΚΑ οχι greeklish!

Τη ξέρω πολύ καλά.Γι αυτο και πιο πριν κατακρίνω αυτούς που γράφουν <<oh shit>>,<<so fucking what>> κλπ Αυτα είναι ΑΓΓΛΙΚΑ οχι greeklish!

Τελικά εσύ είσαι εναντίον των φράσεων γραμμένων στα αγγλικά, εναντίον των greeklish ή εναντίον και των δύο;

Επίσης, γιατί το nick σου είναι γραμμένο στα αγγλικά; Σου υπενθυμίζω τι έγραψες πριν από λίγο: «ακόμα και το ψευδώνυμο μου είναι στα ελληνικά». Κι άλλο fail;

Δε θα ήθελα να δω την αντίδραση σου αν έβλεπες κανένα

<< So phacking what>>

Με αυτή τη λογική θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα τα Ελληνικά και από την πρότασή σου :-), ως προϊόν συγκολλήσεως οι λέξεις "υπόλοιπα", "συγκολλήσεως" και βέβαια λέξεις όπως "αφαιρεθούν", "αυτοκίνητο", "κάθομαι" και ό,τι άλλο μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς!

Με πόσες λέξεις θα μείνουμε νομίζεις;

Όπως τό 'πες.. Biased.

Εκτος απο Biased ηταν και ειρωνικο, σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο.

---

Αρχέλαος, if it's really you, τι να πω... Μονο να μην εχεις την εντυπωση οτι πραγματικα μας "ξεβράκωσες". Το τρολ παριστανω κι εγω συχνα, με αμφιβολα αποτελεσματα.

Μεταξυ μας, κι εγω υπερ των "" ειμαι. Το ? ομως ειναι καπως περιεργο ομως διπλα απο ελληνικα γραμματα.

Τελικά εσύ είσαι εναντίον των φράσεων γραμμένων στα αγγλικά, εναντίον των greeklish ή εναντίον και των δύο;

Επίσης, γιατί το nick σου είναι γραμμένο στα αγγλικά; Σου υπενθυμίζω τι έγραψες πριν από λίγο: «ακόμα και το ψευδώνυμο μου είναι στα ελληνικά». Κι άλλο fail;

Kαι των 2.Αυτος είναι ο δεύτερος λογαριασμός μου γιατί ο άλλος ο δείλος με μπλόκαρε.Στα αγγλικά είναι το ψευδώνυμο γιατι είμαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ του Πολέμου των Αστρων!Εσενα το δίκο σου γιατί είναι στα αγγλικά?:lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...