gregdais Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 έχει ξεκινήσει μια κόντρα από μερικούς εδώ μέσα που γίνεται απελπιστικά βαρετή. Το μόνο που ξέρουν είναι να την λένε σε άλλους που απλά λένε την άποψή τους σχετικά με το greeklish.
FarCry Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Double τι???? αυτακια Επίσης, το ελληνικό ερωτηματικό είναι το πλήκτρο "Q", αν έχετε βάλει ελληνικά στο πληκτρολόγιο. δε χρειαζεται ρε. το γυρνας στο αγγλικο και βαρας semicolon
Αδμιν Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 δε χρειαζεται ρε. το γυρνας στο αγγλικο και βαρας semicolon Αναρωτιομουν αν ειμαι ο μονος που το κανει. Αληθεια.
slipknot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 δε χρειαζεται ρε. το γυρνας στο αγγλικο και βαρας semicolon Παλιά το έκανα κι εγώ, είναι πιο εύκολο όμως να πατάς ένα κουμπί από το να πατάς τρία (για μένα τουλάχιστον).
BozGNR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 ναι τα greeklish φταινε οχι τα σχολεια και η χαλια εκπαιδευση μας.ελεος δηαλδη τα ριχνουμε εκει και δεν κοιταμε τα χαλια μας που ολοι πανε εξωτερικο να σπουδασουν Ακριβώς!! Η ελληνοκεντρική ψωροϋπερηφάνεια δεν έχει όρια. Μία φιλόλογος μου στο λύκειο είχε διατυπώσει την εξής άποψη και σκεφτείτε την καλά: Η ελληνική γλώσσα ταξίδεψε στον κόσμο και υιοθετήθηκε από λαούς, όταν οι "έλληνες" είχαν εξουσία, δύναμη, επιρροή και παρήγαγαν έργο.. Που παίζεται τώρα το παιχνίδι;
slipknot Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, η Premier League είναι πολύ καλή.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 οταν κάποιοι φώναζαν για τα greeklish πριν 6 χρόνια σε αυτό το φόρουμ τους πετάγανε με της κλωτσίες..παλίες καλές εποχές Eννοείς πως αντιδρούσαν κάποιοι users (που μετέπειτα έγιναν και admins.. ) όχι πως έπεφταν ban.
chris_G20 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Πλάλα κάνουμε? μόνο τα αυστηρά Forum μου υπενθιμίζουν τα ελληνικά μου! χαχα
Tilemaxx Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Eννοείς πως αντιδρούσαν κάποιοι users (που μετέπειτα έγιναν και admins.. ) όχι πως έπεφταν ban. Μάλλον εννοεί οτι κάποιοι που ήθελαν να καταργηθούν τα greeklish, είχαν να αντιμετωπίσουν το υπόλοιπο 99% που έγραφε με αυτά.
Αδμιν Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Πετυχα αυτο σε υπογραφη μελους του insomnia. "Βλάλτε τέλος με αυτή την απαγώρευση των γκρικλις..." Υπαρχει λαικη απαιτηση... Επισης μπολικη ασυνταξια και μερικα ορθογραφικα.
paparas1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Πλούσια γλώσσα είναι αυτή που όσο το δυνατό συντομότερα γίνεται εύστοχη και σαφής. Η Αγγλική γλώσσα για παράδειγμα έχει τις περισσότερες λέξεις στο λεξικό της μέσα στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες . Ακολουθεί η Ελληνική. Εμείς όμως τους καταλογίζουμε ότι έχουν τις περισσότερες λέξεις γιατί έχουν δανειστεί από εμάς το 40% αυτών . Αλλιώς θα ήμασταν εμείς πρώτοι ενώ τώρα μένουμε με το αργυρό χα χα. Το παραπάνω βέβαια δεν έχει καμία αξία γιατί δεν πα να έχεις τις περισσότερες λέξεις τι να το κάνεις αν καθημερινά χρησιμοποιείς 400; Το κάθε κράτος θα μπορούσε να βάλει τους φανατικούς φιλόλογούς του και να ξεθάβει ή να ανακαλύπτει (με τη μορφή νεολογισμών) ή να κάνει ηλίθιες μεταφράσεις από άλλες γλώσσες (τηλεμαχία – ευρυζωνικές συνδέσεις –διαδίκτιο) καθημερινά γύρω στις 60 λέξεις . Αυτές οι λέξεις βέβαια θα είναι μόνο στα χαρτιά γιατί δεν θα έχουν πρακτική σημασία εφόσον δεν είναι μέσα στην καθημερινή χρήση. Από την άλλη όμως ως έθνος θα μπορεί να βαυκαλίζεται ότι έχει την πιο πλούσια γλώσσα. Αλήθεια πόσες φορές δεν διαβάσατε ολόκληρα κουραστικά κατεβατά κείμενα και στο τέλος να συνειδητοποιείται ότι θα μπορούσε να το πει με πέντε λέξεις; Αυτό είναι πλούτος; Όχι βέβαια. Το πιο πλούσιο που έχει κατά τη γνώμη μου η Ελληνική γλώσσα είναι το παρακάτω ρητό: Τα πολλά λόγια είναι φτώχια
Αδμιν Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Ενδιαφερον. Πηγη; Εμείς όμως τους καταλογίζουμε ότι έχουν τις περισσότερες λέξεις γιατί έχουν δανειστεί από εμάς το 40% αυτών . Το ιδιο λενε και οι γαλλοι, btw. Το τηλεμαχια μ'αρεσει σαν λεξη (μεταφραστικο δανειο δεν το λες). Και το ιστολογιο. Λεξη που φτιαχτηκε απο τους ιδιους τους χρηστες κι οχι μια Αρχη Εξελληνισμου.
paparas1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Όταν λέμε το 40% είναι λέξεις που υπάρχουν και στους Εγγλέζους θαμμένες μέσα στα αρχεία τους και μόνο. Του στιλ Epistemology. Όταν ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο ρώτησε τη σημαίνει αυτή η λέξη κανένας εγγλέζος δεν ήξερε. Εγώ τότε με ύφος 10 καρδιναλίων τους εξήγησα ότι βγαίνει από το ελληνικό Επιστημολογία και τους ανέλισσα το σύνθετο του όρου. Εκείνη την εποχή λόγο νεαρού της ηλικίας αισθάνθηκα πολύ περήφανος για την ΄΄ εθνική μας κληρονομιά ΄΄ . Τώρα γελάω με τον εαυτό μου. Και τη έγινε δηλαδή που οι Άγγλοι φοιτητές δεν το ξέρανε. Και το που το μάθανε πόσο σοφοί γίνανε παραπάνω εκείνη τη μέρα ώστε να τους χρησιμεύσει στο υπόλοιπο της καριέρας τους. Παρόλο αυτά οι πιο πολλοί μπήκαν σε ερευνητικά προγράμματα και σήμερα μου στέλνουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. ''Το τηλεμαχια μ'αρεσει σαν λεξη (μεταφραστικο δανειο δεν το λες).'' Ο όρος τηλεμαχία είναι αδόκιμος και ως όρος. Είναι αποτέλεσμα του αγγλικού Dibeit που σημαίνει η πολιτισμένη αντιπαράθεση ιδεών μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ατόμων ανεξάρτητα εάν αντιπαρατίθενται στην τηλεόραση στο ραδιόφωνο σε forum ή σε ανοικτή συζήτηση. Στη δική μας μετάφραση περιορίζεται μόνο στην τηλεόραση κατά πρώτων και κατά δεύτερων στο δεύτερο συνθετικό ‘’μάχη’’ ερμηνεύει ότι θα βγουν τα μαχαίρια και τα πιστόλια. Εάν η μάχη υπονοεί πολιτισμένη αντιπαράθεση……. τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά στη γλώσσα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις