Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μεγάλος φόβος μην χάσουμε την ελληνικότητα. Απορώ δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό; Δεν έχετε έναν φίλο σε άλλη χώρα που δεν διαθέτει ελληνικό Η/Υ; Ποτέ δεν παρουσιάστηκε η ανάγκη να γράψετε greeklish; οι χιλιάδες χρήστες που γράφουν με αυτό τον τρόπο δεν μας ενδιαφέρουν; Θα μεταφράσουμε στα ελληνικά όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν chat; Υπάρχει μια πραγματικότητα τα greeklish υπάρχουν και θα κερδίζουν έδαφος μέρα με την μέρα.

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να συμπληρώσω στα λεγόμενα του Parsifal, ότι το ποσοστό υποστηρίξεως ελληνικών στα περισσότερα, κυρίως δωρεάν προγράμματα με πολυγλωσσική υποστήριξη είναι τραγικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες και λαούς, όπως η Αλβανία,Βουλγαρία,Τουρκία κτλπ. Οφείλεται κυρίως στην καλή εκμάθηση της αγγλικής ενός μεγάλου ποσοστού νέων ηλικιακά ελλήνων χρηστών, και είναι ένας μεγάλος λόγος επίσης για την χαμηλή διάδοση χρήσης των υπολογιστών και του διαδικτύου σε άλλες ομάδες.

Τα Ελληνικά εξαφανίζονται πλέον σιγά σιγά από τον "χάρτη" του διαδικτύου και τις συνειδήσεις των ξένων. Το τραγικό είναι οτι συμβαίνει και στην Ελλάδα, με τους νέους "νέους καταναλωτές" πολιτισμικά κατακτημένους.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:48 ----------

Για παράδειγμα...

μεγάλος φόβος μην χάσουμε την ελληνικότητα. Απορώ δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό; Δεν έχετε έναν φίλο σε άλλη χώρα που δεν διαθέτει ελληνικό Η/Υ; Ποτέ δεν παρουσιάστηκε η ανάγκη να γράψετε greeklish; οι χιλιάδες χρήστες που γράφουν με αυτό τον τρόπο δεν μας ενδιαφέρουν; Θα μεταφράσουμε στα ελληνικά όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν chat; Υπάρχει μια πραγματικότητα τα greeklish υπάρχουν και θα κερδίζουν έδαφος μέρα με την μέρα.
Δημοσ.

Δεν έχεις καταλάβει οτι μιλάμε για την χρήση της μεθόδου μεταξυ Ελλήνων που εχουν τη δυνατότητα να γράψουν με ελληνικούς χαρακτήρες. Το msn δηλαδή ειναι πρόγραμμα το οποίο δεν υποστηρίζει ελληνικά και γεννά την ανάγκη να μιλάς με greeklish στην δίπλα πολυκατοικία; Οι χρήστες που γράφουν έτσι σαφώς μας ενδιαφέρουν αλλα μαλλον δεν ενδιαφέρουμε εμείς αυτούς. Σιγά το πρόβλημα όταν δεν εχεις διάθεση ελληνικών χαρακτήρων ναι θα γράψεις ακομα και με κινέζικα ιδεογράμματα.

Υ.Γ. και από πότε για να γράψεις ελληνικά χρειάζεται ελληνικά windows;

Δημοσ.
βαριεμαι να βρισκω το κουμπι των τονων σε καθε λεξη και περισοτερο γραφω greekenglish ως φιλολογος θα ελεγα ειμαι αιρετικος ως προς τις αποψεις μου με τους πλειστους συναδελφους αλλα οπωσδηποτε δεν ειναι πραγματα που εβγαλα απο το μυαλο μου μια καλη μερα για να υποστηριξω κατι που στο τελος σαν επαγγελμα με μειωνει αλλα ενδεχομενως αποκτησα καποια καταρτιση αρκετα για να γνωριζω οτι το γλωσσικο ζητημα και ο τροπος που μιλουμε ειναι αυθαιρετος σε κανονες και παρουσιαζει εσκεμμενες αλλαγες (τραινο-τρενο)κλπ

Είπα χωρίς παρεξήγηση, αλλά...

Θα θεωρούσα την απάντηση σου τεκμηριωμένη, αν αυτή δεν περιείχε τη λέξη "βαριέμαι".

Το γεγονός ότι θεωρείς την άποψη σου αιρετική, επειδή δε συμβαδίζει με αυτήν του συνόλου, δεν την κατατάσσει απαραίτητα ως σωστή.

Η δημοτική έχει υποστεί αρκετές απλοποιήσεις χάριν ευκολίας. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κι άλλες.

Και είχα την εντύπωση ότι πλέον δεν υφίσταται "γλωσσικό ζήτημα", μετά το 1976.

Υ.Γ.: μέχρι να γυρίσω στο pc και να απαντήσω, είχαν γράψει ήδη άλλοι 3-4. γι' αυτό και το quote.

Δημοσ.
Είπα χωρίς παρεξήγηση, αλλά...

Θα θεωρούσα την απάντηση σου τεκμηριωμένη, αν αυτή δεν περιείχε τη λέξη "βαριέμαι".

Το γεγονός ότι θεωρείς την άποψη σου αιρετική, επειδή δε συμβαδίζει με αυτήν του συνόλου, δεν την κατατάσσει απαραίτητα ως σωστή.

Η δημοτική έχει υποστεί αρκετές απλοποιήσεις χάριν ευκολίας. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κι άλλες.

Και είχα την εντύπωση ότι πλέον δεν υφίσταται "γλωσσικό ζήτημα", μετά το 1976.

Υ.Γ.: μέχρι να γυρίσω στο pc και να απαντήσω, είχαν γράψει ήδη άλλοι 3-4. γι' αυτό και το quote.

οπως και να χει δεν τιθεται θεμα σωστου λαθους αφου η γλωσσα εξελισσεται

αλλα και το γλωσσικο ζητημα δεν υπαρχει πλεον σαν θεμα αλλα παραμετροι του εξακολουθουν να υφιστανται

Δημοσ.

Νε μια γλοσσα ινε ζοντανος οργανισμος που εξελισετε.

Γνοστα αφτα. κανις δε μπορι να σταματισι τιν εξελιξι τις ελινικις γλοσας προς τιν απλοπιισι.

ο ποσο ομορφι φενετε τορα ι ελινικι γραφι.

Ναι το βίασα. :P

Υ.Γ.: πλάκα κάνω, έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ καν την πιθανότητα μια γραφή τόσο πλούσια να γίνει τόσο απλή για την ευκολία μας. Ας κρατήσουμε έστω κάτι χωρίς να του αλλάξουμε τα φώτα.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που υπαρχει ενα αλφαβητο (λατινικο), με δεκαδες χωρες να το χρησιμοποιουν, και με τους υπολογιστες να ειναι πιο friendly προς αυτο, και απο την αλλη υπαρχει το ελληνικο, το ρωσικο, το κινεζικο κλπ. δυστυχως η παγκοσμιοποιηση θα μας κανει σιγα σιγα να το αφησουμε.

Μπορει να κανουμε πολλες και καλες προσπαθειες, αλλα τη φθινουσα πορεια μας δεν τη γλυτωνουμε προς τα εκει βαδιζουμε, ειτε σε δεκα ειτε σε εκατο χρονια.

Δημοσ.
Απο τη στιγμη που υπαρχει ενα αλφαβητο (λατινικο), με δεκαδες χωρες να το χρησιμοποιουν, και με τους υπολογιστες να ειναι πιο friendly προς αυτο, και απο την αλλη υπαρχει το ελληνικο, το ρωσικο, το κινεζικο κλπ. δυστυχως η παγκοσμιοποιηση θα μας κανει σιγα σιγα να το αφησουμε.

Νομίζω ότι το ανέφερε και κάποιος συνομιλητής πιο πάνω, αλλά το επαναλαμβάνω: Γράφοντας ελληνικά με λατινική γραφή, διευκολύνουμε σε κάτι τους κατοίκους των δεκάδων χωρών που αναφέρεις; Ή μήπως θα εξοικονομηθεί χώρος στα Unicode fonts, για να μπουν άλλα glyphs στη θέση των ελληνικών χαρακτήρων... ; :rolleyes:

Δημοσ.

Ξέρω πολλούς που ξέρουν καλή ορθογραφία, αλλά στο ιντερνετ γράφουν μόνο με greeklish γιατί είναι ο trendy τρόπος γραφής. ΠΟΛΛΟΥΣ! :/

Δημοσ.
Νομίζω ότι το ανέφερε και κάποιος συνομιλητής πιο πάνω, αλλά το επαναλαμβάνω: Γράφοντας ελληνικά με λατινική γραφή, διευκολύνουμε σε κάτι τους κατοίκους των δεκάδων χωρών που αναφέρεις; Ή μήπως θα εξοικονομηθεί χώρος στα Unicode fonts, για να μπουν άλλα glyphs στη θέση των ελληνικών χαρακτήρων... ; :rolleyes:

πέρα απ την ειρωνεία και τα ωραία λόγια! στο τέλος το μικρό παιδάκι που χρησιμοποιεί τον Η/Υ απο την γεννησή του, θα επιλέξει τον πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο κοντα στην εποχή του τρόπο να επικοινωνήσει με την παρέα μου. Πως θα το σταματήσεις; Θα κάνεις μύνηση στην microsoft;

Δημοσ.
πέρα απ την ειρωνεία και τα ωραία λόγια! στο τέλος το μικρό παιδάκι που χρησιμοποιεί τον Η/Υ απο την γεννησή του, θα επιλέξει τον πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο κοντα στην εποχή του τρόπο να επικοινωνήσει με την παρέα μου. Πως θα το σταματήσεις; Θα κάνεις μύνηση στην microsoft;

ο,τι είναι να γίνει θα γίνει εσύ έχεις υποχρέωση να του μάθεις τη γλώσσα όπως χρησιμοποιείται. Το παιδάκι ότι μάθει θα κάνει, δε θα γεννηθεί γνωρίζοντας greeklish ;) Η Microsoft μια χαρά έχει προβλέψει και για ελληνικούς χαρακτήρες και για ελληνικά windows. Κάποιοι δικοί μας πάλι όχι

Δημοσ.
στο μσν χρησιμοποιεί κανείς σας ελληνικά?

Παντού και πάντα, ορθογραφημένα και με σημεία στίξης. Ούτε θεωρώ πως με καθυστερούν στην πληκτρολόγηση, ούτε τίποτα. (< ανώμαλος :lol:)

Παρατηρώ ακόμα πως, συχνότερα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν άτομα που ολοκληρώνουν τη λυκειακή εκπαίδευση και δε γνωρίζουν ορθογραφία και γραμματική της νέας ελληνικής γλώσσας, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Ίσως θα έπρεπε να επιμένουν περισσότερο στα στοιχειώδη στα σχολεία, αντί να ζαλίζουν τα παιδιά με σκόρπιες γνώσεις, που ούτως ή άλλως θα ξεχάσουν μετά από λίγους μήνες. Δε μπορώ να διανοηθώ πως κάποιος παίρνει απολυτήριο από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι οικτρά ανορθόγραφος...

(για το να έχει και πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης και να παραμένει σε άγνοια για τα ελληνικά, ας μη σχολιάσω)

Για την απλοποίηση της γραφής της γλώσσας μας πιθανολογώ πως εξαιτίας του ποσοστού ανορθόγραφων και άρα ατόμων που... δυσκολεύονται να γράφουν ορθά, θα συμβεί αναγκαστικά, διότι κάποια στιγμή όσοι γράφουν σωστά θα είναι λιγότεροι και θα μοιάζουν αυτοί ως ανορθόγραφοι. Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να προσπαθώ να πείσω γνωστούς μου για τη σωστή ορθογραφία μιας λέξης, εκεί καταντήσαμε...

Δημοσ.

Είναι πραγματικά αστείο τώρα που το σκέφτομαι, η Microsoft έχει Ελληνικά Windows, προγράμματα μεταφράζονται στα ελληνικά και Έλληνες μεταξύ τους γράφουν greeklish υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πραγματικότητα και τα greeklish υπάρχουν και είναι φυσιολογικό να κερδίζουν έδαφος μέρα με την μέρα (όχι πως το αποκλείω)....Βρείτε το λάθος στη θεωρία της εξέλιξης

Δημοσ.

από Atlantios

γιατι?????????

δεν θα καταλάβεις γιατί είσαι Atlantios ! :mrgreen:

Βρείτε το λάθος στη θεωρία της εξέλιξης

το ένα "θείο" είναι γιά download

το άλλο "θείο" είναι για upload

:mrgreen:

grimpr καί PCharon

συμφωνώ και επαυξάνω !

.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...