Προς το περιεχόμενο

Το Bios αναγνωρίζει την 1Gb σαν 512MB

lyckos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια 775Dual-880Pro με ένα τσιπάκι 1GB DDR2-667 PC 5300 και θέλω να βάλω άλλο ένα γίγα.

Η συγκεκριμένη μητρική έχει Dual Channel memory mode, δανείζομαι απο το μάνουαλ:

For dual channel configuration, you always need to install identical

(the same brand, speed, size and chip-type) DDR DIMM pair in the slots

Ψάχνοντας στο πλαίσιο βρήκα RAM DDR2-667 αλλά με bandwith PC2 5300. Θα τα αναγνωρίσει και τα 2 με διαφορετικό ελαφρώς bandwith ή θα έχω πρόβλημα;

Δημοσ.

Με Sisoft Sandra την παλιά μου μνήμη την αναγνωρίζει σαν PC2 5300, αλλά δυστυχώς δεν ακολούθησα 100% τις συστάσεις του manual οπου αναφέρεται ρητώς οτι τα δυο τσιπ πρέπει να ειναι ιδιου μεγέθους, τύπου, ταχύτητας αλλά και ΜΑΡΚΑΣ ! !

Τελικώς αγόρασα ενα τσιπάκι ακριβώς ίδιων χαρακτηριστικών αλλά διαφορετικής μάρκας με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται απο τη μητρική σαν 1GB αλλα σαν 512MB. Το πάθημα θα μου γίνει μάθημα!

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο τοπικ αυτό γιατί δυστυχώς συνεχίζω να έχω πρόβλημα.

Αγόρασα μια δεύτερη πανομοιότυπη με την πρώτη μνήμη, την Kingston 1GB PC2-5300. Τις τοποθέτησα και τις 2 στον υπολογιστή, αλλά το Bios τις αναγνώρισε σαν μνήμες των 512ΜΒ. Μπήκα στο Bios και δεν βρήκα κάποια επιλογή που θα μπορούσα να αλλάξω εκτός από μια όπου επέλεγες το bandwith, την οποία και απο auto την έβαλα στα 667Mhz, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Στο μάνιουαλ της μητρικής μου (ftp://europe.asrock.com/manual/775Dual-880Pro.pdf) λέει ξεκάθαρα ότι η μητρική μπορεί να δεχτεί τεχνολογία Dual Channel αλλά θα πρέπει τα δυο τσιπάκια να είναι <<the same brand, speed, size and chip-type>> ενώ οι δεκτές CPU FSB frequencies ειναι 533, 800, 1066. O επεξεργαστής μου ειναι Celeron 2.66 FSB:533 οπότε ούτε εκεί έχουμε ασυμφωνία.

Εκτός απο το να βάλω τα 2 καινουρια τσιπάκια μαζί, δοκίμασα τους εξής συνδυασμούς:Τα άλλαξα θέσεις μεταξύ τους, εβαλα το ένα μονο του, έβαλα το άλλο μονο του, εβαλα το ένα απο τα δύο μαζί με αυτό που είχα προηγουμένως , ένα SuperTalent 1GB PC5300 DDR2 667.

Σε όλες τις περιπτώσεις τόσο το Bios όσο και τα Windows XP αναγνωρίζουν πάντα τις καινουριες μνήμες σαν 512ΜΒ.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι το υπερδιαγνωστικό πρόγραμμα Sisoftware Sandra Professional αναγνωρίζει τις μνήμες κανονικότατα, και απορώ πως το κάνει αυτό;

Το ζητημα τώρα είναι οτι εχω 2 μνημες που δεν τις εκμεταλλέυομαι οπότε οποιαδήποτε συμβουλή ειναι ευπρόσδεκτη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...