Προς το περιεχόμενο

ATI 4850 πρόβλημα

tomasss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην κάρτα έχει αντικατασταθεί το εργοστασιακό σύστημα ψύξης με Arctic Cooling Accelero S1 , βεντιλατέρ 12αρι Scythe Flex στις 850 rpm και αλοιφή Αrctic Silver.

Oι θερμοκρασίες άριστες, από 38 - 45 C .

Μπαίνοντας σε οποιοδήποτε παιχνίδι , πολύχρωμες οριζόντιες γραμμές αρχίζουν να εμφανίζονται κατά μήκος όλης της οθόνης, οι οποίες τρεμοπαίζουν. Σε λιγότερο από ένα λεπτό το παιχνίδι κολλάει, το pc παγώνει και αναγκαστικά επανεκκίνηση.

Δεν ανεβαίνει όμως η θερμοκρασία πάνω από 45 C και αυτό είναι διαπιστωμένο και από το gpu-z.

Tις πταίει?

Το τροφοδοτικό ( enermax 400W, που μέχρι τώρα σήκωνε μια 3870 ) ?

H κάρτα .(Connect 3D)?

Η ψύξη της κάρτας :P ?

Χρησιμοποιώ Windows 7, έχω περασμένους τους πιο πρόσφατους drivers.

Με την στοκ ψύξη , εμφανίζονταν πάλι που και πού μερικές τέτοιες γραμμές, αλλά δεν ήταν πρόβλημα.

όποιος βρεί το πρόβλημα κερδίζει την στοκ ψύξη :X

Δημοσ.

Τροφοδοτικό αν εννοείς αυτό τότε την σηκώνει την κάρτα αν δεν είναι πολύ φορτωμένο από το υπόλοιπο σύστημα.

Ποιό είναι το υπόλοιπο σύστημα btw;;

Επίσης μήπως έχεις κάνει overclock;;

Τέλος αυτές οι γραμμές λέγονται artifacts.

Δημοσ.

το θέμα είναι και τι θερμοκρασίες μνήμης έχεις στην κάρτα! (ιδικά αν η ψύξη σου δεν τις καλύπτει)

τα 400watt θα έλεγα ότι είναι οριακά αν δεν ήταν από enermax...(αλλά παραμένει ύποπτο)

πιθανό και το κομμάτι σου να είναι ελαττωματικό εφόσον από την αρχή είχες προβλήματα (τσέκαρε και σε άλλο Pc για να είσαι σίγουρος)

Δημοσ.
Τροφοδοτικό αν εννοείς αυτό τότε την σηκώνει την κάρτα αν δεν είναι πολύ φορτωμένο από το υπόλοιπο σύστημα.

Ποιό είναι το υπόλοιπο σύστημα btw;;

Επίσης μήπως έχεις κάνει overclock;;

Τέλος αυτές οι γραμμές λέγονται artifacts.

όχι δεν ειναι αυτό που λες , είναι το 400LΤW (κάπως έτσι)

Ιntel Core 2 Duo 6400, 4dimm ram 4gb total, 1hdd, 2dd

Overclock δεν έχω κανει

Με 400watt τροφοδοσια λογικο ειναι!!!!βαλε ενα 600αρι!!!αλλα μπορει να φτενε και οι drivers παντος.

Άλλοι με 4850 και Win 7 δεν έχουν αναφέρει προβλήματα

το θέμα είναι και τι θερμοκρασίες μνήμης έχεις στην κάρτα! (ιδικά αν η ψύξη σου δεν τις καλύπτει)

τα 400watt θα έλεγα ότι είναι οριακά αν δεν ήταν από enermax...(αλλά παραμένει ύποπτο)

πιθανό και το κομμάτι σου να είναι ελαττωματικό εφόσον από την αρχή είχες προβλήματα (τσέκαρε και σε άλλο Pc για να είσαι σίγουρος)

Με την στόκ ψύξη οι μνήμες δεν είχαν καν ψυκτράκια, οι δε θερμοκρασίες έφταναν και τα 70 C .

Μιλάμε δλδ για ακόμη μια μούφα από το Πλαίσιο? Για αυτό τις είχε με 72 ευρώ?

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να το παίξω ειδικός αλλά κατά 99% φταίει το τροφοδοτικό σου.

αν θυμάμαι καλά η 4850 ζητάει minimum 450 watt τροφοδοτικό, το γεγονός ότι αυτό

σήκωνε πριν την 3870 δε μου λέει κάτι γιατί η 4850 είναι πιο δυνατή και πιθανών να

τραβάει πιο πολύ ρεύμα.

Δημοσ.

Μιλάμε δλδ για ακόμη μια μούφα από το Πλαίσιο? Για αυτό τις είχε με 72 ευρώ?

πάντως από την στιγμή που με stock είχες artifact, έπρεπε να την πας πίσω για αντικατάσταση.

βάλε πάλι την stock ψύξη, και μετά πίσω για έλεγχο...αν διαπιστωθεί ότι κάνει και εκεί τα ίδια, θα σου την αλλάξουν.

Δημοσ.

Μάλλον δεν πρέπει να κρατάει το σύστημα το τροφοδοτικό σου.Για δοκίμασε την κάρτα σου στο pc κάποιου φίλου,πριν την πας για rma.

Δημοσ.

Λοιπόν , βρέθηκε η λύση: εγκατέστησα την στοκ ψύκτρα με πάστα arctic silver 5 , αφήνοντας όμως τα ψυκτράκια στις μνήμες. ;)

Οι θερμοκρασίες , είναι μεν υψηλότερες από ότι με την Accelero S1 , αλλά παίζω όλα τα παιχνίδια δίχως το παραμικρό πρόβλημα! :whistle:

Aρα τί να υποθέσω? ότι οι voltage regulators δεν ψύχονταν επαρκώς?

οι μνήμες ?

μήπως έφταιγε το χαμηλο airflow του 12αρη ανεμιστήρα?

Δημοσ.
Λοιπόν , βρέθηκε η λύση: εγκατέστησα την στοκ ψύκτρα με πάστα arctic silver 5 , αφήνοντας όμως τα ψυκτράκια στις μνήμες. ;)

Οι θερμοκρασίες , είναι μεν υψηλότερες από ότι με την Accelero S1 , αλλά παίζω όλα τα παιχνίδια δίχως το παραμικρό πρόβλημα! :whistle:

οι μνήμες ?

μήπως έφταιγε το χαμηλο airflow του 12αρη ανεμιστήρα?

τα artifact είναι από τις μνήμες... όπως πάνω κάτω σου είχα πει ;)

Δημοσ.

οι μνήμες ?

Κατι απο τα 2, μαλλον το 1ο.

4850 (Sapphire) @ Accelero S1, fanless, OK :-) [τωρα @ Duorb]

Ξαναδοκιμασε τον και δες ολες τις θερμοκρασιες της στο gpu-z :shifty:

Βαλε ο,τι εχεις στα vrm, καπως ετσι θα ειναι ενταξει:

http://i280.photobucket.com/download-albums/kk197/bobchonga/DSC00506.jpg

H και αυτο το 'εξειδικευμενο' heatsink, απο Zalman:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003030

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806362

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Fanless Αcellero S1 σε εμένα είναι αδύνατον: έχω αυτό το κουτάκι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650622

Κατά τα άλλα το gpu-z που εμφανίζει αναλυτικές θερμοκρασίες ( και μνήμης) , δεν έδειξε ποτέ υψηλότερες θερμοκρασίες από ότι με την στοκ ψύκτρα...:rolleyes:

Αν και είδα πολλές περιπτώσεις ΑΤΙ 4850 + Αcellero S1 , εγώ θα πώ ότι είναι ένας αποτυχημένος συνδιασμός΄.

Δημοσ.

Αν ο Accelero εχει βιδωθει 100% σωστα, το μονο που μενει,

ειναι να gpu-zτσεκαρεις θερμοκρασιες: SOS ειδικα @ vrm B)

[εαν δεν παιζει ψυξη και εκει, τοτε θα δεις 100αρια και βαλε

σε αυτα, ενω με το stock cooler θα ειναι κανονικα temps :shock:]

Oι S1 + S2 ειναι μια χαρα, φτανει να υπαρχει και λιγο αερακι στο κουτι,

οχι απαραιτητα με fan αμεσα πανω τους.

Ειναι ομως <γκουμουτσες> [ :lol: => δες S2 ] γι' αυτο δεν εξυπηρετουν

σε ολες τις περιπτωσεις κουτοcasing :whistle:

Δημοσ.

Kαι για πείτε πόσο να οverclokaro την συγκεκριμένη κάρτα τώρα?

Θέλω συγκεκριμένα νούμερα να μου πείτε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...