Προς το περιεχόμενο

Παλιό PC σε χαρτόκουτο ικέα

johnykim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Πολυ ωραια και τα δυο που εχετε φτιαξει εσυ και ο GeorgeMan B)

Φχαριστουμε!

GeorgeMan το δικο σου υπαρχει ακομα ?? Δε σου εβγαλε προβλημα ακομα με το κουτι ?

Νομίζω ο GeorgeMan το κράτησε ένα εξάμηνο(χωρίς προβλήματα πιστεύω:P).

Oυυυ yes!!

Μετα σοβαρεψαν τα πραγματα, μπηκε τροφοδοτικο HEC 385W (με αλλον ανεμιστηρα :P ), επεξεργαστης Athlon 64 X2 5050e με 45W καταναλωση, ψυκτρα Ultra 120 extreme passive, μητρικη full atx, ενω οι δισκοι αντικατασταθηκαν με 2, μετα 3 και τωρα 4 Westen Digital 640GB.

Οποτε οπως καταλαβαινεις φιλε αλεξη δεν μπορουσα να τα εχω σε καποιο τετοιο κουτι...

Τα εβαλα σε αυτο, κανοντας μια παρα πολυ μεγαλη πατεντα με τα αμπερομετρα οπως βλεπεις...

HPIM1726.jpg

Δημοσ.

Χαχαχα !!! Ωραια πατεντα !!

Βαλε και κανα κοντερ για τα GHz :P

:lol:

Εμενα το πρωτο μελημα μου ειναι ο χωρος. Θελω κατι μικρο οπως τα κουτια σας.

Αλλιως επαιρνα καποιο κουτι με 25 ευρω.Σιγα τα λεφτα.

Αυτο που θελω να φτιαξω ειναι απλο. Με εναν Ιde 80αρι δισκο και pentium 4.

Θα ψαξω να βρω ομως καποιο πλαστικο κουτι και οχι χαρτινο.

Κι αν το καταφερω μπορει να σας το παρουσιασω.

Αν λεω...

Αν εχεις φαντασια ολα γινονται ;)

• Moderators
Δημοσ.
Χαχαχα !!! Ωραια πατεντα !!

Βαλε και κανα κοντερ για τα GHz :P

:lol:

Δε γινεται με τις γνωσεις που διαθετω δυστυχως. :-(

Παντως πλακα εχει να το βλεπεις να ταρακουνεται πανω κατω το αμπερομετρο... Εχει και πρασινο φωτισμο με διακοπτη, καθως και διακοπτη για να αντεχει το δευτερο 12ρι αμπερομετρο το spinup των 4 δισκων, αλλιως πατωνε το καημενο! :lol:

Δεν ηταν ευκολο ομως, ηθελε λυσιμο το τροφοδοτικο και κοψιμο και μονταρισμα ΟΛΩΝ των καλωδιων, ΟΛΩΝ ομως ε...! Και δε πετυχε με τη πρωτη κιολας, ειχα κανει μια ψυχρη κολληση και εκανε restart το pc σε load... καηκα και με το κολλητηρι 2 φορες :P

TDP βρε :P

Θα το πιστεψεις οτι η καταναλωση του επεξεργαστη ειναι 48W σε full load?

Δημοσ.

Τελικά από ό,τι φαίνεται κάποιους δεν σας μάλωνε η μαμά σας όταν παίζατε με τη φωτιά και τα σπίρτα... Γιατί προκειμένου να "παίξετε" δεν διστάζετε να θέσετε σε κίνδυνο ούτε εσάς, ούτε το σπίτι σας, ούτε τα σπίτια των άλλων ούτε ΚΑΝ τις ζωές των άλλων...στην περίπτωση που συμβεί κάτι...Τι να σας πω μωρέ, τι να σας πω! Άντε σε κανένα δάσος να δείτε τι σημαίνει φωτιά, και μετά συνεχίστε τα "παιχνιδάκια"...Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί!

Δημοσ.
Τελικά από ό,τι φαίνεται κάποιους δεν σας μάλωνε η μαμά σας όταν παίζατε με τη φωτιά και τα σπίρτα... Γιατί προκειμένου να "παίξετε" δεν διστάζετε να θέσετε σε κίνδυνο ούτε εσάς, ούτε το σπίτι σας, ούτε τα σπίτια των άλλων ούτε ΚΑΝ τις ζωές των άλλων...στην περίπτωση που συμβεί κάτι...Τι να σας πω μωρέ, τι να σας πω! Άντε σε κανένα δάσος να δείτε τι σημαίνει φωτιά, και μετά συνεχίστε τα "παιχνιδάκια"...Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί!

Θα προτιμούσα να έκανες κάποιο σχόλιο για το pc(και όχι να φέρεις την καταστροφή), αλλά δεν πειράζει..:P

Να πω την αλήθεια μικρός είχα κόλλημα με την φωτιά(μη πω τα πειράματα που έκανα).Αφού δεν κάηκε τότε το σπιτι θα καεί τώρα;:P

Να θυμίσω οτι το pc θα είναι ανοιχτό μόνο ενώ θα χρησιμοποιείται και οτι είναι πάνω στο γραφείο και όχι κάπου χωμένο.

GeorgeMan, ωραία τα αμπερόμετρα :-)

Δημοσ.

πλακα πλακα εκτος απο ωραια κατασκευη, δεν περνεις και ενα μικρο πυροσβεστηρα για ενα συρταρακι...? ξερεις μηπως μυρισει καμενο χαρτακι..(αν και καπως κομματακι δυσκολο)

• Moderators
Δημοσ.
Ναι, λογικό μου ακούγεται :-)

Βασικα σε full load, το +12V2 αμπερομετρο (παει μονο στον επεξεργαστη αυτη τη γραμμη) γραφει 4,2Α @ 12volt, αρα 50,4W. ;) Αυτο σε OCCT linpack ετσι? Γιατι ακομα και σε HD αναπαραγωγη δεν ξεπερναει τα 40W καταναλωση... Ενω σε idle ολο το pc καιει λιγοτερο απο μια λαμπα 70W...

Να υποθεσω οτι εσυ δεν τολμας να σηκωσεις καποια ασφαλεια που τυχον πεφτει στο σπιτι σου, γιατι ενιοτε μπορει να λιωσει καποιο καλωδιο και να καει το σπιτι. Επισης να φανταστω οτι ποτε ως παιδι δεν εχεις παιξει με μπαταριουλες και καλωδιακια και λαμπακια... Τελος να υποθεσω οτι αν θες να βαλεις/αλλαξεις μια μπριζα ή μια λαμπα στο σπιτι σου φωναζεις ηλεκτρολογο... Επειδη λοιπον εγω δε τα κανω αυτα, αλλα κι επειδη λογω πατερα ηλεκτρονικου γνωριζω την εννοια "θερμοσυστελλομενο" και "μονωτικη ταινια", θα μου επιτρεψεις οταν εχω ορεξη/χρονο να κανω λιγακι το κεφι μου... Αλλωστε σε μονοκατοικια μενω, σε γωνια δρομου, οποτε δε κινδυνευει κανενας αλλος. :-)

Να πω την αλήθεια μικρός είχα κόλλημα με την φωτιά(μη πω τα πειράματα που έκανα).Αφού δεν κάηκε τότε το σπιτι θα καεί τώρα;:P

Κι εγω!!

Εβαζα τα μικρα μοντελακια αυτοκινητων που ειχα, πανω στο γκαζακι και τα εβλεπα να λιωνουν... Αλλα παντα ειχα ενα γεματο ποτηρι νερο διπλα μου. Μιλαμε για ηλικια 6-7 ετων :P

GeorgeMan, ωραία τα αμπερόμετρα :-)

Danke, πολυ φαση εχουν. Μου βγαλαν τη πιστη ομως να τα φτιαξω...

πλακα πλακα εκτος απο ωραια κατασκευη, δεν περνεις και ενα μικρο πυροσβεστηρα για ενα συρταρακι...?

Καλυτερα χαρτι παρα μεταλλο για τετοιες δουλειες, εκει θελει 5πλάσια προσοχη...

Αλλα κοιτα ποιος μιλαει :P

Α και οταν λεω οτι μου σπασε τα νευρα, το εννοω... Καπως ετσι ειχε γινει το τραπεζακι στο μπαλκονι...:

modpc4.jpg

Και καπως ετσι το τροφοδοτικο...:

post-32637-129063023612_thumb.jpg

Δημοσ.

GeorgeMan, επειδή βλέπω θέλει δουλειά το πράμα, να κανονίσουμε μια μέρα(τώρα και με τη σχολή) να με βοηθήσεις να βάλω κι εγώ!:P

nick#18, εντάξει αν μυρίσει κάτι απο πίσω ακριβώς είναι η κουζίνα...:P

Δημοσ.

Νομιζω τα παραλες λιγακι...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:19 ----------

για plexiglass case

http://www.frozencpu.com/products/1198/cas-206/Logisys_Assembled_Clear_Acrylic_Case_CS888CL.html?tl=g1c9&id=Bex6hTNN#blank

http://www.gideontech.com/content/articles/298/1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...