johnykim Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδή η μητέρα μου χρειαζόταν ένα pc και υπήρχε πρόβλημα με την τοποθεσία του κουτιού στο γραφείο της ,αποφάσισα να φτιάξω ένα pc σε ένα χαρτόκουτο του ικέα(θυμήθηκα το pc που είχε φτιάξει ο GeorgeMan για κατεβαστήρι ) ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο γραφείο.Η χρήση που θα κάνει είναι office και internet. Η μητρική είναι μια JetWay (J-711AF) : Slot-1 ,4xPCI ,2xSD-Ram,κάρτα γραφικών onboard. Επεξεργαστής ένας Pentium III στα 450 Mhz Μνήμες Ram 1χ512 + 1χ256.(Συνολικά τελικά βλεπει 512.. παραξενιές της μητρικής.) Τροφοδοτικό χρησιμοποιήθηκε ένα Avance Technologies 250W το οποίο έχει το φαν στην πλάτη : Σκληρός δίσκος ένας συλλεκτικός 20άρης Western Digital. Επίσης χρησιμοποιήθηκε κι ένα DVD-ROM, Lite-On. Στην αρχή έγινε η εγκατάσταση του λειτουργικού(Win XP Home SP2) Υστερα ανοίχτηκαν τρύπες στο κουτί : Για το τροφοδοτικό(ανοίχτηκε και λίγο κάτω γιατί είχε κάποιες τρυπίτσες) και για το DVD-ROM(έγινε ένα μικρό μπαλωματάκι ). Ο δίσκος(τοποθετημένος ανάποδα) και το τροφοδοτικό τοποθετήθηκαν κολλητά ώστε να είναι σταθερά , ενώ το drive στον υπόλοιπο χώρο που έμεινε ,ώστε να κοιτάζει προς την αριστερή μεριά.Στο πίσω μέρος του DVD-ROM τοποθετήθηκε ένα χαρτονάκι(φαίνεται κάτω απο την IDE καλωδιοταινία του δίσκου) ώστε να είναι σταθερό καθώς θα πιέζουμε του κουμπάκι του. Υστερα σκέφτηκα να βάλω κι ένα μικρό ανεμιστηράκι στα αριστερά του δίσκου ωστε να χτυπάει το τροφοδοτικό για μεγαλύτερη ασφάλεια.Επειδή είχα βάλει ήδη τα πράγματα μέσα και επειδή δεν ήθελα να μαδίσει το χαρτόνι πάνω τους ,έβαλα για λίγο σκούπα ενώ έκοβα Το αποτέλεσμα με την τρύπα και το ανεμιστήρι αριστερά του δίσκου. Αυτό ήταν το πρώτο επίπεδο.Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένα χαρτόνι πάνω ακριβώς.Ηταν πιο μεγάλο στα πλαινά κι έτσι στερεώθηκε πολύ εύκολα.Στερεώθηκε ως κάτω ως που να συναντήσει το πάνω μερος του τροφοδοτικού.Κόπηκε και λίγο για να περνάει το 20πινο καλώδιο του τροφοδοτικού. Πάνω απο το χαρτόνι τοποθετήθηκε ένα κομμάτι φελό σε ρολό στο ίδιο περίπου μέγεθος με το χαρτόνι. Και επάνω απο το φελό, τέλος ,τοποθετήθηκε η μητρική.Ολα τα καλώδια εκτός της οθόνης, χώρεσαν απο την τρύπα του τροφοδοτικού. Στο καπάκι του κουτιού ανοίχτηκε μια τρύπα για ένα ανεμηστηράκι ακόμα, ώστε να χτυπά την μητρική ενώ επίσης κόπηκε ένα μερος του για να περνά το καλώδιο της οθόνης. Εικόνα του DVD-ROM Και τελική εικόνα το οποίο είναι σε λειτουργία! Σε όλες τις τρύπες μπήκε σελοτειπ ώστε να μην μαδάει το χαρτόνι.Επίσης να ευχαριστήσω την μικρή μου ξαδέλφη που με βοήθησε στο κόψημο του κουτιού.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 (θυμήθηκα το pc που είχε φτιάξει ο GeorgeMan για κατεβαστήρι ) Αχχχ παλιό καλο μου κατεβαστηράκι...! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=250995 Το δικο σου ειναι οκ αν ειναι λειτουργικο, αλλα πρεπει να αλλαξεις τον τιτλο σε: Παλιό PC σε μπαουλάκι ικέα. :lol:
johnykim Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Ε είναι λίγο μεγαλούτσικο(),αλλά μια χαρά κάνει πάνω στο γραφείο.26χ 36 είναι περιπου...
johnykim Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Σε idle είναι 36-40. marba1065, FFS τι θα πει;(κάτι σε final fantasy με πήγε..)
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό σημαίνει: FFS: For Fuck's Sake Και σε (πολύ) ελεύθερη μετάφραση: Για τ' όνομα του Χριστού και της Παναγίας! Το χρησιμοποιούν πολύ στα on-lines games. Δες περισσότερα στο: http://www.urbandictionary.com
ClockOrange Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 JohnyKim η κατασκευή σου πάρα πολύ καλη!!!το button για το power δεν βλεπω σε φωτό.Το ξίλωσες απο κανά κουτί ή έφτιαξες καμιία δίκιά σου μόντα?
cortaN@ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 JohnyKim η κατασκευή σου πάρα πολύ καλη!!!το button για το power δεν βλεπω σε φωτό.Το ξίλωσες απο κανά κουτί ή έφτιαξες καμιία δίκιά σου μόντα? Πολύ ωραία monta..!!!
johnykim Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 ok marba1065 Χαχαχαχα, u rock man! άντε καλορίζικο Καλορίζικος ο καινούργιος pentium ε; Thanks:p JohnyKim η κατασκευή σου πάρα πολύ καλη!!!το button για το power δεν βλεπω σε φωτό.Το ξίλωσες απο κανά κουτί ή έφτιαξες καμιία δίκιά σου μόντα? Πήρα απο ένα παλιό κουτί που είχα..είναι στην τελευταία φωτογραφία, στην πρόσοψη του κουτιού πάνω απο το πληκτρολόγιο. Ευχαριστώ πολύ παιδιά Βέβαια λίγο καλύτερο επεξεργαστή να είχα..αλλά εντάξει θα παλέψει..
alexis333 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Πολυ ωραια και τα δυο που εχετε φτιαξει εσυ και ο GeorgeMan Θελω κι εγω να φτιαξω ενα μικρο σαν αυτα αλλα δεν ξερω τι παιζει με τις θερμοκρασιες ?? Αν το αφηνω να κατεβαζει ολη μερα φοβαμαι μη παθει τπτ. Εσυ johnykim δε φοβαισαι μη σου παρει φωτια καμια μερα.Το λεω επειδη ειναι απο χαρτι η θηκη. Oλα μαζεμενα σε ενα σημειο κολητα και με τις θερμοκρασιες να ανεβαινουν δε ξερω κατα ποσο ειναι πολυ καλη η ιδεα GeorgeMan το δικο σου υπαρχει ακομα ?? Δε σου εβγαλε προβλημα ακομα με το κουτι ?
p_under Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 φωτια στο ακυρο δεν παιζει αλλα αν γινει κανενα τσαφ αστα . κ εγω ετσι ειμαι με εναν ατομ ολη την ημερα ανοιχτο αλλα το παρακολουθω.
johnykim Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Πολυ ωραια και τα δυο που εχετε φτιαξει εσυ και ο GeorgeMan Θελω κι εγω να φτιαξω ενα μικρο σαν αυτα αλλα δεν ξερω τι παιζει με τις θερμοκρασιες ?? Αν το αφηνω να κατεβαζει ολη μερα φοβαμαι μη παθει τπτ. Εσυ johnykim δε φοβαισαι μη σου παρει φωτια καμια μερα.Το λεω επειδη ειναι απο χαρτι η θηκη. Oλα μαζεμενα σε ενα σημειο κολητα και με τις θερμοκρασιες να ανεβαινουν δε ξερω κατα ποσο ειναι πολυ καλη η ιδεα GeorgeMan το δικο σου υπαρχει ακομα ?? Δε σου εβγαλε προβλημα ακομα με το κουτι ? Στο πρώτο επίπεδο που είναι ο δίσκος,το τροφοδοτικό και το drive τα μόνο κολλητά είναι τα δύο πρώτα για να είναι σταθερά.Το τροφοδοτικό να ανεβάζει θερμοκρασία;Εχω βάλει και έναν ανεμιστήρα να το χτυπάει..Γενικά στο πρώτο επίπεδο ,κάτω απο το άσπρο χαρτόνι, έχει αρκετό χώρο και αέρα και δεν κολλάνε μεταξύ τους.Η μητρική πάνω και με τον ανεμιστήρα στο καπάκι νομίζω οτι είναι οκ. Δεν το έχω για κατεβαστήρι.Θα λειτουργεί σχετικά σπάνια, και θα είναι πάνω στο γραφείο.Οπότε υπάρχει μια επίβλεψη. Νομίζω ο GeorgeMan το κράτησε ένα εξάμηνο(χωρίς προβλήματα πιστεύω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.