johnyb98 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα. Η απορία μου δεν απέχει και τόσο απ' τον τίτλο του post. Όταν έχω ένα δίκτυο και θέλω ένα scanner να το κάνω δικτυακό, αυτό πως γίνεται; a. Υπάρχουν scanner με ethernet γι' αυτή τη δουλειά (έτσι όπως εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου και οι εκτυπωτές, και μάλιστα μερικοί έχουν αρχίσει να έχουν και Wi-Fi NICs); b. Ή τα πράγματα είναι απλά όπως ένας εκτυπωτής; Δηλαδή, εγκαθιστώ το scanner τοπικά σε έναν υπολογιστή, το κάνω share, και έτσι απλά, μέσω αυτού του υπολογιστή, το βλέπουν και οι υπόλοιποι στο δίκτυο; Ή υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος; Ευχαριστώ!
rodi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω δυο πραγματάκια που ίσως σε βοηθήσουν. Με ένα φίλο είχαμε συνδέσει ένα δικτυακό scanner στο γραφείο του και για την ακρίβεια ήταν πολυμηχάνημα που υποστήριζει και αυτή τη λειτουργία. Μέσω δικτύου κανονικά με την ethernet κάρτα του. Δεν ξέρω αν υπάρχουν αυτόνομα scanner για δίκτυο αλλά μπορείς να δεις στη σελίδα του κατασκευαστή που σε ενδιαφέρει. Η σύνδεση δεν είναι τόσο απλή όπως για ένα εκτυπωτή πάντως. Τότε είχαμε ασχοληθεί αρκετα αλλά δυστυχώς δεν τα καλοθυμάμαι. Θα σου πω στο περίπου για να έχεις μια εικόνα. Η μεταφορά των αρχείων από το scanner βασιζόταν στο ftp. Είχαμε εγκαταστήσει λοιπόν σε κάθε pc το ftp service των windows. Στο μηχάνημα δημιουργήσαμε τους χρήστες που θέλαμε και για καθένα δηλώσαμε ένα όνομα, τον υπολογιστη που έχει ως προορισμό στο δίκτυο και τις ρυθμίσεις του. Έτσι για να χρησιμοποιήσει κάποιος το scanner πάει στο μηχάνημα, επιλέγει ποιος χρήστης είναι από την οθόνη αφής, κάνει τις ρυθμίσεις που θέλει και σαρώνει τις σελίδες του. Έπειτα πάει στον υπολογιστή του και τα αρχεία έχουν τοποθετηθεί στο φάκελο που έχει οριστεί στον ftp server. Όλη η διαδικασία γινεται δηλαδή από το μηχάνημα, η επιλογή της ανάλυσης, οι ρυθμίσεις για τα χρώματα, το format του αρχείου κτλ. Το συγκεκριμένο μηχάνημα βέβαια ήταν αρκετά ακριβό και είχε πολλές δυνατότητες. Ίσως πιο απλά scanner να μην υποστηρίζουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.
johnyb98 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Ok. Πάνω-κάτω κατάλαβα τι παίζει. thanks.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.